Predators (Robert Rodriguez)
Bucho napisał(a):Po co remake, to nie wiem
Ja też nie wiem. Czytałeś rzekomego streszczenia (niech będzie, że oba) scenariusza? Wygląda ci to na remake?
Klub OFILMIE | Podcast filmowy Radio Ofilmie

Odpowiedz
Mental, cos w tym jest, ale juz wole zobaczyc sequel, anizeli odgrzewany kotlet, tyle, ze w gorszym wykonaniu. Kto jak kto, ale Ty najlepiej zdajesz sobie sprawe z faktu, ze RoboCop Verhoevena nie potrzebuje remake'a.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Negrin napisał(a):Czytałeś rzekomego streszczenia (niech będzie, że oba) scenariusza? Wygląda ci to na remake?

OK, moj blad - Oconnel pisal o rimejku, wiec trzymalem sie tego. Tak czy inaczej, to nie tutaj lezy problem, poki co nie poce nad tematem, ale u Roudrigeza moga byc takie cuda o ktorych pisal Mental - wiec tez jakosc specjalnie tego projektu nie wyczekuje. Za tydzien Fox oglosi, ze bedzie to AvP 3: Rise of The Ninjas i wcale mnie takie info nie zdziwi.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Bucho napisał(a):Kto jak kto, ale Ty najlepiej zdajesz sobie sprawe z faktu, ze RoboCop Verhoevena nie potrzebuje remake'a.

remake'u może nie, ale inne spojrzenie na te samą historię chętnie bym obejrzał. bo co by nie mówić o filmie Verhoevena, to jednak nie jest on do końca poważny (jest po verhoevenowsku nakręcony z lekkim przymrużeniem oka - tak samo zresztą jak cała spuścizna Króla). aronofsky może zagwarantować grobową powagę i mega realizm scen akcji, a nie ukrywam, że na takie coś czekam.

co się zaś tyczy predatora, to wolałbym, żeby rodriguez nakręcił remake cześć drugiej - od nowa, jeszcze raz, tym razem konsekwentnie od poczatku do końca według wcześniej ustalonego planu, bez doklejek i zapychaczy. potencjał miasta oraz samej historii zostały przez hopkinsa ledwie liźnięte. gdyby to ode mnie zależało, pred lutowałby się wyłącznie z samymi gangami. policja stanowiłaby jedynie tło dla wydarzeń głównego wątku. żadnych detektywów, tajniaków z rządu i innych pierdół. coś jak alien 3. jajamjczycy zawierają sojusz z "sąsiadami" w celu zniszczenia wspólnego wroga. przestępcze podziemie kontra łowca z kosmosu. krótko i na temat.

Odpowiedz
Czy mógłbym się dowiedzieć:

1. Który moderator usunął mi posta z komentarzem "no stary... dbajmy choć trochę o poziom wypowiedzi."?

2. Gdzie mój post miał niższy poziom wypowiedzi od np. posta o epickości mentalowego fiuta w zwisie"? Czy po prostu mam o 7000 za mało postów, żeby puszczać prostackie uwagi z czarnowidztwem na temat filmu "Predators"?

PS. Mental - no offense, po prostu tak mi się skojarzył Twój post :)

Odpowiedz
jak na razie wygląda to na plotę w stylu "może kiedyś..." - wiadomo przecież, że już od jakiegoś czasu RR babra się z Sin City 2 i 3 i wątpię, co by Predatory nadeszły wcześniej
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
A czy po drodze jeszcze Red Sonia nie będzie?

Odpowiedz
Mefisto napisał(a):jak na razie wygląda to na plotę w stylu "może kiedyś..."
Plotek nie ogłasza się na konferencjach prasowych:)

Red Sonji nie reżyseruje Rodriguez.

Odpowiedz
Mierzwiak napisał(a):Plotek nie ogłasza się na konferencjach prasowych:)

tak? to nie pytaj lepiej ile filmów ogłoszonych na takich konferencjach nie powstało ;)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Z tym Rodriguezem to chyba jednak nieprawda: http://www.slashfilm.com/2009/04/24/predators-gets-july-2010-release-date/

Odpowiedz
Skoro Rodriguez nie reżyseruje ani nie pisze scenariusza film jest tym większą niewiadomą. Znając Foxa zatrudnią pewnie jakiegoś pomywacza i efekt będzie taki jak w przypadku większości ich ostatnich filmów, czyli syf, kiła i mogiła.

Wywiadzik z Robertem:
Cytat:Are you going to make this a badass R-rated Predator movie?
We haven't discussed rating yet, but my treatment was very “R.”
Powodzenia!

Odpowiedz
Remake "Pradatora" to nius dobry, osoba reżysera to nius fatalny.
Rodriguez filmów robić nie umie i udowadnia ten fakt tak mniej więcej każdym filmem od czasów "Desperado". To, że film będzie R-rated znaczy to tylko tyle, że obaczymy parę drastycznych ran, coś jak "Once Upon a Time in Mexico". Może trochę więcej. O ile jestem dobrze zorientowany, to kapka realistycznej juchy i poszarpanych tkanek miękkich jeszcze nigdy nie zrobiło dobrego filmu z filmu złego. Tutaj też za wiele się nie spodziewam. Predzio potrzebuje reżysera z ikrą, a do tego z nienagannym warsztatem. Artysty popowego, któy dobrze czuje się w klasycznym kinie akcji. Cameron byłby na miejscu, może po trosze Nolan i Jackson, ale nie ten nędzny Meksykaniec.
Oczywiście cały ten mój wywód o kant pośladków potłuc, jeśli faktyczniu Rodriguez filmu nie nakręci, ale coś mi instynkta pierwotne mówią, że nakręci. Złe plotki lubią się potwierdzać.

Odpowiedz
Rodriguez to dla mnie strasznie dziwny reżyser. Z jednej strony kreci fajne filmy takie jak Desperado, Od zmierzchu do świtu czy świetne Sin City ale chłop miał też poważne wpadki-kontynuacja Desperado to popłuczny, Grindhouse: Planet Terror czy Mali Agenci są też słabe.
Patrząc na jego dokonania to nawet dobrze by było,gdyby został producentem a na reżysera wybranoby kogoś kompetentnego.
koronex1989

Odpowiedz
Rodriguez wspomina teraz, że akcja filmu ma się rozgrywać na porośniętej dżunglą planecie Predków. Żeby z tego jakieś predkowe "Apocalypto" nie wyszło.
No i widzę, że duch "Star Wars" nie umiera - jak jakaś planeta w kinie, to od razu z takim samym klimatem na całej powierzchni. :)

Odpowiedz
Znany jest scenarzysta "Predators". Jest nim Alex Livtak, niedoświadczony scenarzysta. Przerobi on scenariusz Rodrigueza z lat 90. Ja już chyba podziękuje temu scenarzyście, zresztą jak całemu filmowi. Chociaż, jeżeli film będzie dobry (w co wątpie) odwołam te słowa.

Odpowiedz
AdiPio napisał(a):Przerobi on scenariusz Rodrigueza z lat 90.

Mam nadzieję, że jednak napisze go od zera, bo toto Rodrigueza było nasączone raczej wątpliwymi pomysłami. Z drugiej strony trudno dziś coś sesnownego z predziami wymyślić, a co by nie było mechanicznym kopiowaniem pomysłów z obu filmów.

Odpowiedz
Odnośnie scenariusza, jeśli wykorzystają pomysł-scenariusz Rodrigueza to mam nadzieję, że rezygnują z postaci Dutcha. Dlaczego? Bo Dutch jest tylko jeden i jest nim Arnie. Jeśli on nie zagra kultowego już komando to nikt nie powinien go grać. Takie moje spostrzeżenie. Nie wyobrażam sobie jakiegoś Kikingera jako Dutcha chyba, że dokleją mu komputerowo ryj i podłażą głos :razz:
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Proponuję go proponować jak już zobaczymy, wiadomo jakie, dwa filmy.

Edit: Albo zresztą... Człowiek w takiej oldschoolowej koszulce musi być oldschoolowo sf-owy:

Odpowiedz
Stopklatka:

Kod:
Zgodne z doniesieniami serwisu Moviehole Robert Rodriguez zamierza dołożyć wszelkich starań aby namówić Arnolda Schwarzeneggera na udział w kolejnym filmie serii "Predator".

Na razie Rodriguez nie otrzymał jeszcze odpowiedzi na propozycję, którą złożył gubernatorowi Kalifornii, ale ma nadzieję, że będzie ona pozytywna, ponieważ jak mówi rola w jego "Predators" napisana została specjalnie dla niego (podobnie jak rola w "Predator 2", której Schwarzenegger nie przyjął, i którą zagrał ostatecznie Gary Busey).

W nowym filmie, który Rodriguez widzi bardziej jako sequel, niż remake oryginału, Schwarzenegger miałby wcielić się w rolę majora Alana "Dutcha" Schaefera, który jako pierwszy zmierzył się z groźnym przybyszem z kosmosu. Rodriguez zdradza, że postać ta nie będzie centralnym bohaterem filmu, a okres zdjęciowy z udziałem Schwarzeneggera potrwać ma zaledwie kilka dni.

"Predators" ma pojawić się w kinach w lipcu przyszłego roku.

Swoją drogą to nie wiedziałem, że rola Busey'a była napisana dla Arniego. Ciekawe, czy planowali zabić tę postać tak jak w końcu zrobili w filmie.

Odpowiedz
Cytat:Jeśli wierzyć nieoficjalny informacjom opublikowanym przez Bloody Disgusting, to wiemy już kogo Robert Rodriguez i 20th Century Fox chcą zaangażować na stanowisko reżysera "Predators". Jest nim Neil Marshall, autor "Dog Soldiers" i "Zejścia".

Jak podaje BD studio prowadzi rozmowy z Marshallem, ale żadna umowa na razie nie została podjęta. Podstawą "Predators" będzie scenariusz napisany dekadę temu przez Rodrigueza, który jednak nie zdecydował się samemu reżyserować film i zadowolił się jedynie funkcją producenta.

Ostateczną wersję scenariusza przygotowuje właśnie Alex Litvak. Wszyscy zainteresowani muszą pracować w ekspresowym tempie, gdyż Fox już zapowiedział datę premiery. "Predators" ma wejść do kin na początku lipca przyszłego roku.

Przynajmniej reżyser nie jest specem od reklamówek i teledysków :wink:

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości