REBELLER | Outlaw Cinema: Czy epa wraca do amerykańskiego kina?
[Obrazek: rebeller.jpg]

Grupa niezależnych reżyserów, scenarzystów i producentów postanowiła wypiąć się na Hollywood i cofnąć się do źródeł amerykańskiej kinematografii, czyli archetypicznych motywów i historii opiewających losy samotnych mścicieli, wyjętych spod prawa banitów oraz heroicznych jednostek, walczących o przetrwanie w realiach współczesnego pogranicza. Innymi słowy, ludzie ci postanowili wrócić do tego, co uczyniło z amerykańskiego kina zjawisko wyjątkowe w skali świata.

Ich pierwszy tytuł - survival "Run Hide Fight" - opowiadać będzie o grupie nastolatków odpierających atak masowych morderców na ogólniak w Teksasie. Zamachowcy chodzą po korytarzach i streamują masakrę, strzelając do bezbronnych uczniów i nauczycieli, którzy będą zmuszeni podjąć z nimi walkę na śmierć i życie! Premiera w przyszłym roku. Wszyscy hollywoodzcy producenci zrezygnowali z finansowania tego przedsięwzięcia. Projekt uratował dopiero Dallas Sonnier (w przeszłości regularnie wykładał kasę na filmy Craiga Zahlera).

Czym jest Outlaw Cinema możecie posłuchać tu:

Odpowiedz
Inicjatywa godna podziwu. Dodam, że Sonnier wyprodukował również "VFW", któremu przed chwilą założyłem temat, ponadto jakiś czas temu wykupił podupadająca "Fangorię" (kultowy magazyn dla fanów horroru), za co czym większy szacun.

Odpowiedz
(17-12-2019, 18:22)Mental napisał(a): Na szczęście nie ty decydujesz o takich rzeczach. Wracaj do tematów komiksowych :)
Odpisałeś nim zdążyłem usunąć swój post bo uznałem że jednak szkoda energii na komentowanie projektu o takiej fabule.

Jak napisał nawrocki - inicjatywa godna podziwu, ale po tytule tematu spodziewałem się czegoś ciekawego, a jak zwykle chodzi tylko o to, że jest Teksas i bedo sie szczelać.

Odpowiedz
Rebeller na Twitterze:

"Our independence from the major studios (...) mean that we'll never be at the mercy of others, we'll never be beholden to their preferences and prejudices. (...) You'll start to see a brand emerge of unfiltered movies that are not didactic or pushing an agenda."

https://twitter.com/REBELLER/status/1210640735709605898

Najwyższy kierwa czas!

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon