Reżyserzy, których fenomenu nie czaicie
Nemo, bez urazy, ale podpisuję się pod postem Corna. Może spróbuj zacząć od tego, żeby Twoje wpisy były dłuższe niż komunikat z Tapatalk?

Odpowiedz
Może się źle wyraziłem z tym montażem rzeczywiście. Chodziło mi o sposób kręcenia, tę trzęsącą się kamerę. Pamiętam jak mnie to odrzuciło od samego początku i wymęczyło niesamowicie.

A Gej Riczi? Dwa świetne pierwsze filmy, ale na ostatnim wyszedłem z kina. Też już jestem za stary chyba na pewne rzeczy.

Odpowiedz
Doppelganger napisał(a):No dobra. Dlaczego ludzie się spuszczają nad Incepcją. Dla mnie to nieprawdopodobny przerost formy nad treścią, żenujący montaż, pseudointelektualne pierdo-lolo które przykrywa pompatyczna muzyka.

Pytam serio, co ludzie w tym widzą???

Co się ludziom podoba w Incepcji:
- film akcji dziejący się w snach (ciekawe i mega rzadkie w Hollywood)
- obsada... Co prawda postacie jak to zazwyczaj u Nolana są miałkie i nie jest zbytnio czego grać... Ale Marion Cotillard, DiCaprio, Michael Caine, Tom Hardy, Cilian Murphy, Joseph Gordon Levitt, Ken Watanabe, Ellen Page, Tom Berenger, Pete Postlethwaithe... Damn.
- montaż i wykonanie kilku scen akcji, przede wszystkim obracający się korytarz (konstrukcja która została do tego zbudowana jest całkiem genialna)
- kreatywne efekty specjalne (również rzadkość w Hollywood)
- muzyka Zimmera... Osobiście nie przepadam za mega popularnym "Time" (tak popularnym, że przebiło się na listy przebojów zwykłej muzyki, a nie niszy muzyki filmowej), bo to kalka powtarzana przez Zimmera od czasu Cienkiej Czerwonej Linii, ale resztę soundtracku lubię. Tak samo jak zagrywkę z motywem przewodnim, który jest odpowiednio spowolnioną piosenka Edith Piaf, wybudzająca ze snu poziom wyżej.

Odpowiedz
Od seansu Barbie zastanawia mnie ostatnio kiedy Film Twitter się obudzi i przestanie robić z Grety Gerwig jakąś świętą postać współczesnego kina. Ot, kręci przyjemne odstresowywacze z przebłyskami, ale za grosz nie odnajdowuję w nich wybitności. Jej najlepszy z tych trzech filmów - Lady Bird to i tak takie max 7/10, a odnoszę wrażenie, że gdyby zrobiła film w całości o rosnącej trawie to jej armia zwolenników podpinała by to pod KINO.

Nie wątpię, że to przefajna osoba prywatnie, ale mam wrażenie, że miała to szczęście zaczynać z reżyserią przy narodzinach #metoo, jakaś kobieca twórczyni musiała zostać wyciągnięta za uszy do rangi przyszłości kina i padło akurat na nią. Szczerze, już więcej dobrego jak dla mnie robiła jako aktorka. Pamiętam czasy, gdy jako odkrywający indie movies żółtodziób zachwycałem się nią jako Frances Ha.

Odpowiedz
Przestanie jak Barbie jebnie w drugim weekendzie w bix office, wciąż na to licze.

Odpowiedz
Nawet totalna wtopa Barbie nie sprawi, że nagle kalifornijska i nowojorska elita się jej wyrzeknie. Myślę że sporo z jej fenomenu można wytłumaczyć mężem, czyli Noah Baumbahem: żydowskim, nowojorskim intelektualistą, który kręci spoko filmy, no co może być lepszego w amerykańskim biznesie? :P Oni tworzą pewien twórczy duet, czyli coś, czego Ameryka jest spragniona, no a że czasy są jakie są, to kobieta zbiera więcej pochwał pomimo tego, że jej dorobek jest żaden w porównaniu do męża. I teraz to ona dostaje do zrobienia wysokobudżetowe widowisko Netflixa, a on sobie będzie spokojnie kręcił te swoje hipsterskie filmy.

Odpowiedz
(23-07-2023, 07:51)marsgrey21 napisał(a): Przestanie jak Barbie jebnie w drugim weekendzie w bix office, wciąż na to licze.

I jaką korzyść z tego odniesiesz? Czym ten film zasługuje by mu tego życzyć?
Właśnie to, że mówię głupstwa, czyni mnie człowiekiem

Odpowiedz
Pytasz o to największą marudę forum xd
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
Jak film zgarnął 70 baniek w jeden dzień to raczej klęska finansowa mu nie grozi.
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon