Ankieta: Jak oceniasz film?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Ready Player One (2018)
Ready Player One, czyli najnowsze dzieło Stevena Spielberga. Reżyser powraca do gatunku sci-fi i tworzy adaptację powieści autorstwa Ernesta Cline’a. Książka opowiada o twórcy popularnego systemu gier wideo, który po swojej śmierci uruchamia konkurs, gdzie gracze walczą o jego miliardy. Jak się okazuje użytkownicy są gotowi zabić, by wygrać.

W obsadzie filmu znane nazwiska: Tye Sheridan, Simon Pegg, Olivia Cooke, Ben Mendelsohn czy Mark Rylance.

Zdjęcia oczywiście trzaska Janusz Kamiński, a muzykę Alan Silvestri.

Premiera Ready Player One 30 marca 2018 roku.

Dzisiaj pojawiło się pierwsze oficjalne zdjęcie promujące film:

[Obrazek: Q4Xeegl.jpg]

Prawdopodobnie więcej informacji na temat produkcji otrzymamy w przyszłym tygodniu. Ready Player One będzie miał swój panel na CC w San Diego. Może jakieś teaserek?. Patrząc na to co w ostatnich latach tworzył Spielberg, jest to film, na którym naprawdę czekam.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Mała poprawka, Alan Silvestri będzie komponował do tego muzykę Uśmiech

Też czekam. Może Spielberg w końcu nakręci coś INTERESUJĄCEGO.
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
(14-07-2017, 19:59)zombie001 napisał(a): Mała poprawka, Alan Silvestri będzie komponował do tego muzykę Uśmiech

Oo, to zostałem wprowadzony przez Filmweb w błąd Oczko
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Popłuczyna po Hunger Games od wypalonego twórcy. Yaaaaaaaaaay.

Odpowiedz
RPO zapowiada się dużo lepiej od tego drugiego filmu spod palców Stevena o jakże "poważnie politycznym" temacie pod Oscara (na deser Tom Hanks, który zapewne będzie recytował "patetyczne monologi", a do tego Streep szarżująca dla kolejnej nominacji).
Tematyka klasycznych gier Video może zapowiadać dobry powrót starego dobrego wujka Stefana za czasów "E.T." czy "Parku jurajskiego". Czekam na to i liczę, że to będzie wersja "Pixels" bez Sandlera i jego żartów, bo takiego kina pragnąłem na zagojenie moich ran po seansie tego nieszczęsnego gniota...

Odpowiedz
(14-07-2017, 20:09)Mierzwiak napisał(a): Popłuczyna po Hunger Games.

Czy ja wiem. Na pierwszy rzut oka są pewne podobieństwa, ale podobno największym plusem książki były nostalgiczne nawiązania do lat 80, z którymi wiąże się cała fabuła. Taki miód na geekowsko-nerdowskie serca osób, zafascynowanych tym okresem. 

Książka ponoć dobra, więc chciałem kupić jakiś czas temu, ale nie można jej nigdzie dostać. Liczę na to, że przy okazji premiery będzie kolejne wydanie. 

Ktoś czytał z forum, jakieś opinie? 

Odpowiedz
Nie znam pierwowzoru acz opis brzmi dziwnie i kompletnie mnie nie przekonywuje. Jeśli teaser/trailer na CC będą dobre to może sięgnę o ile jest na Legimi.
Spielberg tworzy teraz 2 filmy jednocześnie, wypuszcza je jeden po drugim a ja nie mogę zdecydować się który interesuje mnie mniej. Niestety, ale Steven od pewnego czasu nie kręci nic naprawdę świetnego, zresztą podobnie jak Ridleyowi trudno mu już będzie przebić samego siebie. "Lincoln" mimo wad ma u mnie wysoką notę, kocham Daniela a po za tym lubię dobrze zrealizowane filmowe biografie. Reszta z ostatnich 10 lat to po prostu przyzwoite średniaki. Poziomu "Listy" już nigdy nie osiągnie.
Acz pewnie zarówno na "Ready Player One" jak i "The Post" zawitam do kina.

Odpowiedz
Ostatni dobry s-f od Stevena to Raport Mniejszości. Wierzę, że to jest w końcu ten moment, w którym Spielberg zbliży się choć do poziomu przyzwoitości tamtego filmu.
koronex1989

Odpowiedz
Książki nie czytałem i słyszałem o niej wiele dobrego i pamiętam, że swego czasu to wręcz wielu reżyserów do tego przymierzano, łącznie z Christopherem Nolanem.
Tematyka brzmi fajnie i jednak sentyment do Spielberga dalej. Ten projekt brzmi dla mnie bardziej interesująco od tego z "papierami" ze Streep. I trochę szkoda, że i John Williams wybrał "papiery" zamiast "playera". Ale może Silvestri u Spielberga się wykaże.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Jak dla mnie temat świetnie nadaje się dla Spielberga, dużo bardziej wolę gdy kręci wystawne widowiska, bardziej przygodowe, niż poważniejsze tematy, często dosyć kameralne.

Odpowiedz
Spielberg mnie wkurza coraz bardziej - zamiast iść w kierunku realizacji Robocalypse robi film dla fanów Minecrafta. Szkoda, ale pewnie i tak zobaczę dla walorów wizualnych.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Steven wziąłbym się za Indiane Jonesa, póki Ford może chodzić. Język

Projekt bardziej by mnie interesował, gdyby nie ten paszczur z X-Menów w głównej roli.

Odpowiedz
Paszczur z X-Menów???
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz

LOL, nawet fajne, taki potomek Trona, Akiry i Back to the Future Oczko

Odpowiedz
Ehe, choć na niektórych ujęciach czuć jakiś klimat to generalnie mocno nieciekawe, nudny trailer który odrzucił mnie od filmu kompletnie. Nie wygląda to w ogóle interesująco, a sądziłem, że Spielberg z tym trochę dziwnym konceptem bardziej się postara.

Odpowiedz
Nawet Freddy Krueger się załapał, już nawet nie mówiąc o TYM pojeździe Uśmiech Połączenie Spielberga i Warnera jest tutaj idealne, zaoszczędzili na prawach licencyjnych. Ale jakoś mnie to nie ruszyło, wiem, że to o wirtualnej rzeczywistości, ale mam ten sam problem co z Valerianem- za dużo CGI, zbyt wiele gry komputerowej. Dziwię się, że nie dali piosenki która mocniej odwoływałaby się do rzeczywistości z której tak czerpie filmowy, wirtualny świat, ale z drugiej strony nawiązania swoje, a wizualna forma swoje.

Odpowiedz
WB podobno jeszcze dokupiło prawa do kilku rzeczy, które znajdą się w filmie.

Cytat:Dziwię się, że nie dali piosenki która mocniej odwoływałaby się do rzeczywistości z której tak czerpie filmowy, wirtualny świat

Nie czytałem książki, ale jeśli odwoływała się głównie do lat 80, to wydaje mi się, że oni nieco podrasowali ten koncept i rozszerzyli to do rzeczy, które ogólnie, zapisały się w popkulturze i wyobraźni ludzi*.

Btw. Jak Parzival wchodzi do OASIS wiać nawet HQ i Deathstroke'a z DC xD

* a które WB może użyć. Pewnie coś z LOTRa też zobaczymy Język

Odpowiedz
A nie ma tam przywódcy Orków z Hobbita czy mi się zdawało? Gdzieś kiedyś czytałem, że odwołuje się głównie do lat 80-tych, no ale jest przecież też choćby Stalowy Gigant,a to 1999 rok.

Odpowiedz
No właśnie też tak mi się wydawało, ale nie byłem pewny Język

Dobrze, że nie mam jednak przewidzeń.

Odpowiedz
Mogę już napisać, że Spielberg się skończył?

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości