romeck napisał(a):No, chyba że to jednak nie chodzi o klocki Lego. :D
chyba o Duplo :>
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings
02-01-2008, 18:28
|
Recenzja avpr by Adam Łudzeń-czyli dziecko w roli recenzenta
|
romeck napisał(a):No, chyba że to jednak nie chodzi o klocki Lego. :D chyba o Duplo :>
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 02-01-2008, 18:28 ALIEEN napisał(a):Nie szkodzi, ze Forum nie wyswietlaJuż wyświetla. :) 02-01-2008, 19:28
ALIEEN vel Adam-to,że jesteś miłośnikiem postaci aliena,czy predatora,nie znaczy że musisz łykać każde gó**no w którym owe postaci występują,piejąc przy tym w niebogłosy z zachwytu ,jakie to ono nie jest smaczne i pachnące.
Rozumiem,że gdyby np. alien wystąpił w złotopolskich,czy M jak miłość-również byłbyś zachwycony... Jestem fanem oryginalnej trylogii Alien (nie liczę A:R,bo to naciągany chłam),oraz postaci predatora,i w przeciwieństwie do Ciebie niezmiernie wkurza mnie to,co obserwujemy od kilku lat.Nasze ulubione postaci stały się ofiarą komercji w rękach żądnych zysku "tfurców",są w bezczelny sposób bezczesczone,i degradowane do roli potworków-straszaków,które mają straszyć dzieciaki w kinach.Nie uświadczymy już pełnego grozy ,krwiożerczego aliena,który niegdyś tak wspaniale napawał strachem i obrzydzeniem.Nie uświadczymy też wspaniałego,bezwględnego i krwawego łowcy-prawdziwego predatora.Nie.Obydwaj zostali z tych cech wyprani.W avp stali się jednymi z wielu kmiotków ,jakie wystepują w przeciętnym amerykańskim slasherze dla gówniarzy.Reasumując: ubrano ich w przeciętność.I to mnie najbardziej boli,jako fana. Więc dlaczego najeżdżam tak na Ciebie?Odpowiadam: bo akceptując taką mizerię ,w takim miejscu jak to-dajesz tym samym zielone światło na dalsze tego typu wypociny.Gdyby Avp:r poniósł klęskę finansową-twórcy wreszcie przejrzeliby na oczy,i zastanowili się nad swoim partactwem. P.S. romeck-dzięki za link do dyskusji,myślę,że co nieco się ponaprzykrzam tam ,tym wszystkim,którzy sikają w majtki na widok avp. P.S.2 Tak,z pewnością przydałaby się druga recenzja.Tym razem bardziej obiektywna. 02-01-2008, 21:49 Fury161 napisał(a):P.S. romeck-dzięki za link do dyskusji,myślę,że co nieco się ponaprzykrzam tam ,tym wszystkim,którzy sikają w majtki na widok avpPodejście godne pochwały.. Fury161 napisał(a):P.S.2 Tak,z pewnością przydałaby się druga recenzja.Tym razem bardziej obiektywna.Do dupy z obiektywnymi recenzjami. Subiektywne są lepsze. :lol: :) 02-01-2008, 21:55 Fury161 napisał(a):Tak,z pewnością przydałaby się druga recenzja.Tym razem bardziej obiektywna.:lol: :lol: :lol: Coś takiego jak "obiektywna recenzja" nie istnieje. No ale żeby to wiedzieć, trzeba też wiedzieć czym jest recenzja. Ty nie wiesz, co udowodniłeś między innymi w pierwszym poście, rozpoczynając ten durny, nikomu niepotrzebny temat. 02-01-2008, 22:02 Fury161 napisał(a):Rozumiem,że gdyby np. alien wystąpił w złotopolskich,czy M jak miłość-również byłbyś zachwycony... ja byłbym :D w końcu cały klan Lubiczów szlag by trafił :D Poza tym jatka byłaby niesamowita - zaczynam pisać petycję do Foxa :D :D :D
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 02-01-2008, 22:08
Mi się zdaje że wszyscy przesadzacie z tym, że obiektywna recenzja nie istnieje. Mi się tam zdaje, że można spokojnie taką napisać. Oczywiście byłaby ona pozbawiona charakteru i ostrzejszej, bardziej dobitnej oceny(nieważne czy in plus czy in minus) i trzebaby było operować bardzo bezpiecznymi ocenami. Bo ocenić film od strony technicznej jak najbardziej można, scenariusz można ocenić pod tym względem czy jest logiczny i nie ma błędów i jeszcze kilka takich elementów - to da się zrobić obiektywnie, jednak raczej nie chciałbym czytać takich recenzji, bo taka tylko powie czy film jest dobrze, poprawnie, zgodnie z normami zrobiony, a nie powie wszystkiego innego.
02-01-2008, 22:13 simek napisał(a):Bo ocenić film od strony technicznej jak najbardziej można, scenariusz można ocenić pod tym względem czy jest logiczny i nie ma błędów i jeszcze kilka takich elementów - to da się zrobić obiektywnie, jednak raczej nie chciałbym czytać takich recenzji, bo taka tylko powie czy film jest dobrze, poprawnie, zgodnie z normami zrobiony, a nie powie wszystkiego innego.Dlatego napisałem, że takie recenzje nie istnieją. Z takiej recenzji nie dowiesz się co recenzent sądzi o FILMIE, a to jest sednem każdej recenzji. 02-01-2008, 22:16 Cytat:Coś takiego jak "obiektywna recenzja" nie istnieje. No ale żeby to wiedzieć, trzeba też wiedzieć czym jest recenzja. Ty nie wiesz, co udowodniłeś między innymi w pierwszym poście, rozpoczynając ten durny, nikomu niepotrzebny temat. mierzwiak,jeśli nie masz nic ciekawego do napisania,nie pisz w ogóle nic.posto***ebstwo raczej niezbyt dobrze świadczy o userze. Wiem,że nie istnieje coś takiego jak subiektywna recenzja.Jak to mówią:każdy obiektywizm jest subiektywny. A napisałem BARDZIEJ SUBIEKTYWNY (nie subiektywny..nie wiem może ty nie dostrzegasz między tymi wyrażeniami żadnej różnicy,ale zapewniam,że taka istnieje)ponieważ Adam potraktował bardzo ulgowo w swojej recenzji wiele elementarnych błędów w tym filmie,które przez kogoś postronnego byłyby uwzględnione.Stąd wg mnie jego recenzja jest skrajnie subiektywna. [/quote] 02-01-2008, 22:25 Fury161 napisał(a):mierzwiak,jeśli nie masz nic ciekawego do napisania,nie pisz w ogóle nic.posto***ebstwo raczej niezbyt dobrze świadczy o userze.Jestem pod wrażeniem. Naprawdę, mam nadzieję że twoja obecność na forum KMF nie skończy się na tym temacie. Inteligentnych, błyskotliwych ludzi nigdy za wiele. Cytat:A napisałem BARDZIEJ SUBIEKTYWNY (nie subiektywny..nie wiem może ty nie dostrzegasz między tymi wyrażeniami żadnej różnicy,ale zapewniam,że taka istnieje)ponieważ Adam potraktował bardzo ulgowo w swojej recenzji wiele elementarnych błędów w tym filmieWidać nie uznał je za elementarne błędy. To twoja opinia, jego jest inna. Potrafisz z tym żyć? Cytat:które przez kogoś postronnego byłyby uwzględnione.Nie przez kogoś postronnego. Przez kogoś kto ma o tym filmie INNE ZDANIE niż on. Rozumiesz co to znaczy? Odpowiem za ciebie: nie, co udowodniłeś w pierwszym poście tego tematu. Cytat:Stąd wg mnie jego recenzja jest skrajnie subiektywna.Taka ma być. 02-01-2008, 22:32
Czyli satysfakcjonująca Ciebie recka powinna zawierać się w słowach "Kocham AVP, sikam w majty, pyta mi staje, film jest zaje i git, ale nie idźcie na niego bo to kupa gówna, a jestem nieuleczalnie jebnięty na jego punkcie"? Nawet na onecie tak durnej recki nie przeczytasz.
Jan Himilsbach: Intelektualiści wypierdalać!
Gustaw Holoubek: Nie wiem jak panowie, ale ja wypierdalam. 02-01-2008, 22:37 Adi napisał(a):Nawet na onecie tak durnej recki nie przeczytasz.Cóż za dyletanckie niedocenianie możliwości onetowców.;) 02-01-2008, 22:39 Fury161 napisał(a):posto***ebstwo Mozesz rozszyfrowac to slowo? Ja sobie nie radze, a jestem ciekawy. :) Cytat:Wiem,że nie istnieje coś takiego jak subiektywna recenzja. Czyli nikt nas nie przekona, ze czarne jest czarne? :) 02-01-2008, 23:20
Postojebstwo? ;)
KMF to strona internetowa. Serwis. Tutej jest za darmo. To nie jest pismo, po którego zakupie można żądać. Każdy recenzent jest bardziej w tą czy w tamtą. Bardzo mi się coś takiego podoba, sprawia że nicki pod recenzjami są dla mnie czymś więcej niż zlepkiem liter. Każdy z klubowiczów to Charakter. Może pisać skrajnie subiektywnie, a ja będę się cieszył jak dziecko.
Bodie: He's a cold motherfucker.
Poot: It's a cold world Bodie. Bodie: Thought you said it was getting warmer. Poot: The world goin' one way, people another yo'. 02-01-2008, 23:35 Glut napisał(a):Bardzo mi się coś takiego podoba, sprawia że nicki pod recenzjami są dla mnie czymś więcej niż zlepkiem liter. Każdy z klubowiczów to Charakter.Dzięki. To jedna z najbardziej satysfakcjonujących opinii, jakie czytałem na temat Klubu. I chociaż mój wkład to ten krótszy i mniej widoczny, to jednak poczułem głęboko. Dzięki raz jeszcze. 02-01-2008, 23:50
Do usług. :)
Bodie: He's a cold motherfucker.
Poot: It's a cold world Bodie. Bodie: Thought you said it was getting warmer. Poot: The world goin' one way, people another yo'. 02-01-2008, 23:54
A to wkład zależy od długości? :D
[Obrazek: http://www.sloganizer.net/en/image,Eorath,blue,white.png]
From ghoulies and ghosties And long-leggedy beasties And things that go bump in the night, Good Lord, deliver us! 03-01-2008, 00:36 |
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Seans czas zacząć - czyli KMF w LOOKR.TV | DUX | 119 | 30,574 |
01-04-2010, 00:07 Ostatni post: Negrin |
|
| Recenzja Simpsons the Movie | Snuffer | 5 | 4,451 |
06-08-2007, 02:21 Ostatni post: Snuffer |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |