![[Obrazek: Rio-UK-Poster.jpg]](http://img2.wikia.nocookie.net/__cb20130723152013/rio/images/3/38/Rio-UK-Poster.jpg)
Swego czasu jeden mój znajomy tak opisał mi krótko ten film: "To o takiej nie umiejącej latać papudze, która trafia do Świebodzina".
Jako, że niedawno miała premiera druga część, to zakładam sobie taki zbiorowy temacik, dla tej sympatycznej animacji.
Gdyż takie właśnie jest "Rio". To sympatyczna animacja, ale raczej nie aspirująca do bycia czymś więcej. Główni bohaterowie sympatyczni i ciekawi, za to niestety poboczni już dość irytujący. Plus ciekawie ukazane jest Rio de Janeiro, jak i też dżungla. A więc pod względem wizualnym jest naprawdę ładnie. Historia ciekawa, choć miejscami też czułem, że jednak film skierowany jest przede wszystkim do młodszej publiczności. Wiem, że niby to normalne, gdyż to animacja, ale w wielu animacjach Pixara takiego uczucia nie miałem.
Ale co by tu się nie rozpisywać sympatyczna baja i nagle pojawia się sequel.
Pierwsze plotki mówiły, że sequel ma mieć niby coś wspólnego z Mistrzostwami Świata, ale po trailerze widać, że nic z tego nie wyszło. I raczej będziemy mieli głównie akcje w dżungli amazońskiej. Trochę szkoda. Podobno dwójka ma być też bardziej musicalowa.
P.S. Oczywiście ja staram się oglądać te filmy w wersji oryginalnej.
23-03-2014, 13:59