Rodzaje pudełek
na avatarze jesteś czerwony, więc ok :P
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Huh, troszkę przesadziłem :D

Odpowiedz
Przyłączam się do Romecka, też uwielbiam pudełka ASH-TRAY. Mam w takim wydaniu m.in.: "Matrix", "Blade Runner", "JFK", "Superman", "FreeJack", "Perfect storm", "L.A. confidential", "HEAT", "Gremlins", "Mars Attack", "Dead calm", "Demolition man", "Iron Giant" i całą kolekcję Kubricka ;). Szukam wciąż "Mavericka" w tym wydaniu - jak ktoś ma i brzydzi się ASH-TRAYami, chętnie odkupię ;). Ostatnio na Słowacji miałem w rękach "Rój" w Ash-Trayu, ale 50zł na nasze kosztowało, więc z bólem serca - nie kupiłem :(.
"It's alive!"

Odpowiedz
Ja własnie z powodu ash-traya w którym je wydano do dzisiaj nie kupiłem Gremlinów (mam tylko dwójkę). Nie mam ani jednego filmu w takim pudełku i zasadniczo staram się takich wydań unikać.

Cytat:Tak z ciekawości, czy to wydanie z lektorem zawiera nadal to kretyńskie tłumaczenie (Trójca, Obojnia, Szyfrant, Macierz)?

Owszem. Zawiera. Ale tylko w napisach, lektor jest "normalny".

Odpowiedz
DUX napisał(a):Przyłączam się do Romecka, też uwielbiam pudełka ASH-TRAY.
Może Cię zainteresują aukcje tego człowieka:

http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=2145295&gr_id=20627&nolimit=1&order=t

Wśród pudełek, które ten ktoś sprzedaje jest bardzo dużo właśnie ash-trayów. Może znajdziesz coś ciekawego. Zwróć jednak uwagę na zdjęcia i upewnij się, że pudełko nie ma żadnych naklejek, napisów, itp. Ja kilka dni temu kupiłem od niego ash-traye do Wywiadu z wampirem, Epidemii, Ściganego, Negocjatora i Kuli - wszystkie w IDEALNYM stanie.

I jeszcze coś - może Cię zaciekawi - miałem ash-traya, w którym wyłamały mi się ząbki trzymające płytę, ale tektura była w stanie idealnym. Niby ładny, ale wiesz... I miałem też ash-traya, który był zniszczony, ale plastikowa tacka była idealna. I zawsze bałem się spróbować z dwóch zrobić jedno - nie wiedziałem czy to jest jakoś zaciskane, zagniatane, wsuwane, itp. Po prostu bałem się zniszczyć. Ale zupełnie przypadkiem odkryłem, ze to BANALNIE proste i w ogóle nie ryzykowne - to się zwyczajnie "odpina". Jeśli ktoś jest ciekaw jak to się robi, to niech da znać - chętnie podpowiem, albo nawet zrobię zdjęcia.

Odpowiedz
romeck, powinienes miec przed nazwiskiem - zamiast banalnego dr - "ash-tray expert" :)

Odpowiedz
Ja bym się tylko chciał dopisać do Klubu Fanów Ash-trayów :) Co prawda mam w takim pudełku tylko "2001", "Blade Runnera", "Matrixa" i "Wild Bunch", ale chciałbym więcej. Zaraz obczaję tego gościa z allegro :)
Klub OFILMIE | Podcast filmowy Radio Ofilmie

Odpowiedz
ja z Ash Trayów mam tylko jednego do Untouchtables : )
http://www.allegro.pl/item297366153_nietykalni_edycja_specjalna_folia.html
To jest Ash Tray, nie? : )

Odpowiedz
Nie, to raczej digipak.

Ash-traye to stare wydania wyłącznie Warner Bros / New Line Cinema.

Poza tym na początku tego tematu są fotki, m.in. ta:

[Obrazek: 05.jpg]

Odpowiedz
Też jestem zwolennikiem Ash-traye. Swego czasu polowałem na Training Day wydany waśnie w tej o to formie. Niestety we wszystkich wydaniach tego typu płyta latała strasznie luzem i po rozpakowaniu przez sprzedawcę podziękowałem serdecznie. Ostatecznie kupiłem wersje w plastiku :P.
Ash-traye w mojej kolekcji :
Robin Hood Prince of Thieves
Shining
Last of the Mohicans
Heat
Goodfellas
No Escape- Kolonia karna

Odpowiedz
No to skoro tak, to ja wymienię swoje:

- Zabójcza Broń
- Zabójcza Broń 2
- Zabójcza Broń 3
- Zabójcza Broń 4
- Upadek (Falling Down)
- Słodki Listopad
- Podaj Dalej
- Negocjator
- Jezioro Salton
- Ocalić Nowy Jork (Fail Safe)
- Epidemia
- W sieci zła (Fallen)
- Ścigany
- Wywiad z Wampirem
- Kula (Sphere)
- Majestic
- Płonące Siodła

Odpowiedz
moje to jak do tej pory tylko "pomiędzy niebem a ziemią" (:
najlepsze, co można zrobić z dobrą radą, to podać ją dalej

Odpowiedz
takie pytanie do znawców: rozwaliła mi się tacka w boxie Firefly - czy mam gdzieś szansę dostać takie pudełko ? Generalnie wszędzie gdzie widzę takie pudełka są o połowę węższe (albo raczej Firefly jest cholernie grube :D ) albo po prostu z dupy. Już pomijam sam fakt, że zamknięcia (czy też mechanizmy trzymające w ryzach płyty) w nim są całkiem oryginalne - mam szansę gdzieś dostać podobne pudełko czy bez szans?
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Mój pierwszy Ash-tray:

[Obrazek: img8156dn1.th.jpg] [Obrazek: img8153ts3.th.jpg]

Rodzaj pudełka bardzo mi się podoba, szkoda, że już nie spotkany wśród nowości. Jednakże w tym wydaniu bardziej niż ash-tray zaciekawiła mnie dwuwarstwowa płyta, z jednej strony film w 4:3, natomiast na drugiej stronie w 16:9 - nigdy wcześniej czegoś takiego nie widziałem.

Przy okazji proponuje jakoś uaktualnić zdjęcia rodzajów pudełek.

Odpowiedz
Ronaldinho napisał(a):Jednakże w tym wydaniu bardziej niż ash-tray zaciekawiła mnie dwuwarstwowa płyta
Raczej dwustronna, dwuwarstwowa może i któraś ze stron też była, ale to nie jest coś zadko spotykanego ;)

Odpowiedz
Super cool mega wydanie Men In Black też ma dwie strony ;). Jedna jest w panoramie a druga w 4:3 czy jakoś tak, nie wiem bo się dobrze na tym nie znam.
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Stare wydanie Unforgiven i bodajże Lethal Weapon 4 ma ten sam patent. :P

Odpowiedz
Tyler Durden napisał(a):Raczej dwustronna, dwuwarstwowa może i któraś ze stron też była, ale to nie jest coś zadko spotykanego ;)

Tak, chodziło o dwustronną płytę, drobna pomyłka :)

Odpowiedz
Payback z Gibsonem też jest wydany na pycie dwustronnej (z jednej storny wersja 4:3 a z drugiej 16:9).
IMHO tak powinien być wydawany każdy film, żeby i maniacy kastracji zwanej 4:3 byli zadowoleni, i miłośnicy oryginalnego formatu mieli to, co dobre.

Odpowiedz
Guzeppe napisał(a):Payback z Gibsonem też jest wydany na pycie dwustronnej (z jednej storny wersja 4:3 a z drugiej 16:9).
IMHO tak powinien być wydawany każdy film, żeby i maniacy kastracji zwanej 4:3 byli zadowoleni, i miłośnicy oryginalnego formatu mieli to, co dobre.
Zważywszy na to, że większość dvd poczynając nawet od najtańszych Wiw czy Bellwoodów, nie wspominając już o programach dla PC lub Media Center posiadają funkcję Pan & Scan i można przyciąć obraz panoramiczny do 4:3 by nie było "czarnych linii" uważam to za głupotę...

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości