Nowy
Liczba postów: 2,172
Liczba wątków: 13
Żeby nie było niedomówień chodzi mi o TEN film. Oglądał go ktoś może? Chodzi mi o to, czy jest on warty podejmowania wysiłków w celu zdobycia go i gdzie go można zdobyć w wersji PL (bo z tego co piszą, do Polski nie trafił).
10-06-2006, 13:30
Nowy
Liczba postów: 179
Liczba wątków: 1
może trochę sprecyzuj o jaki film chodzi. Bo w samym tylko filmwebie po wpisaniu tego tytułu wyskakują 4 różne pozycje, ja nie widziałem żadnego, ale może ktos widział wszystkie i teraz nie wie o którym pisać :)
14-06-2006, 00:17
chaotic good
Liczba postów: 937
Liczba wątków: 15
podpowiem, że jak podjedziesz kursorem pod słówko "TEN" w poście Don Vito, masz duże szanse się dowiedzieć, który to;)
It has been said that time heals all wounds. I do not agree. The wounds remain. In time, the mind, protecting its sanity, covers them with scar tissue, and the pain lessens, but it is never gone.
14-06-2006, 04:54
Nowy
Teraz to chyba widoczne :)
14-06-2006, 17:34
Początkujący
Liczba postów: 10
Liczba wątków: 0
Oglądałem niedawno ten film i jestem jedną z tych 300 osób które na filmwebie oceniły go bardzo wysoko. Running Scared jak najbardziej warto zdobyć i obejrzeć. Jest to czyste kino akcji, które rzecz jasna nie wnosi nic nowego do gatunku, ale czerpiąc z innych filmów twórcy stworzyli film świeży i przepyszny, oczywiście dla widza który kino akcji lubi (zwłaszcza takie współczesne, z bajerami). RS to właśnie bajeranckie kino akcji które zawiera: eketowne ujęcia, bullet time, szybki montaż, filtry obrazu, komputerową animację i inne nowoczesne środki techniczne. Na szczęście reżyser nie przedobrzył tak jak zrobiono to w "Domino" które zrobiło klapę przez nadmiar "bajery".
Nie radzę czytać opisów do tego filmu na filmwebie bo można sobie tylko popsuć przyjemność, i dotyczy to wszystkich filmów, bardzo często jakieś złośliwe bezmózgie yeti, akceptuje opisy które zawierają szczegółowo opisane zakończenie. Ale nie o tym chciałem...
Film opowiada generalnie o gangsterach i porachunkach między nimi, a w to wszystko wplątany zostaje niewinny chłopczyk, który przybył do USA z Rosji. I to w zasadzie tyle można powiedzieć o fabule żeby nie popsuć oglądania.
Bardzo dobre jest w tym filmie aktorstwo. Paul Walker jest doskonały w głównej roli, tyle że jak tylko go zobaczyłem to wiedziałem już co będzie na końcu filmu :) W filmie gra też mało mi znana, ale bardzo fajna aktorka Vera Farmiga oraz znany nam dobrze Chazz Palminteri.
Co wyróżnia ten film od innych, to przedewszystkim trzy fantastyczne sceny: pierwsza to wizyta bohaterki w apartamencie uroczego małżeństwa, niezwykle zabawna parodia pewnej reklamy, i finałowa rozróba nakręcona na niebiesko :) Wyróżnia się też muzyka Marca Ishama która towarzyszy nam przez cały film, a nie że jest tylko na soundtracku. No i niesamowite tempo tej opowieści, cały czas coś się dzieje, nie ma nudy i zbędnych scen.
No i to tyle. Film gorąco polecam. Nie wiem czy wolno tu pisać o sieciach p2p i ściąganiu filmów, ale gdyby ktoś chciał zdobyć ten film lub soundtrack to służę pomocą (w sensie wytłumaczenia skąd go wziąć oczywiście).
Aha, jeszcze najciekawszy aspekt tego filmu. W nielicznych negatywnych recenzjach widzów, można spotkać zarzuty że RS jest nierealistyczny, że zawiera błędy, że w kilkumilionowym mieście, napewno jest więcej niż jeden lokal gastronomiczny i więcej niż jeden alfons (itd.) :) Tyle tylko że te wszystkie zarzuty moim zdaniem upadają w obliczu faktu, że film ten właśnie taki nierealistyczny ma być, to jakby komiksowa opowieść, coś jak Sin City ale w kolorze :)
jesteś tym co oglądasz
21-06-2006, 00:49
Nowy
Film jest faktycznie genialny. Mnie trzymał w napięciu od początku, do końca, a jeszcze w między czasie potrafił wzruszyć.
Cytat:Paul Walker jest doskonały w głównej roli, tyle że jak tylko go zobaczyłem to wiedziałem już co będzie na końcu filmu
Mam to szczęści, że to nieznany mi aktor i nie wiedziałem, co będzie na końcu.
Cytat:w kilkumilionowym mieście, napewno jest więcej niż jeden lokal gastronomiczny i więcej niż jeden alfons
Jest więcej niż jeden lokal, bo akcja dzieje się w sumie w 3. Sotkanie Olega z jego kumplem można banalnie i realistycznie wyjaśnić. Akfonsa też... Film ma w sobie coś z "Sin City", ale dobrze, że tylko tyle, bo inaczej bym nie wyrobił...
A właśnie: Jeśli ktoś chciałby mnie poznać osobiście, to będę pierwszą osobą w kolejce po bilety na premierę w warszawskim Multikinie, jak tylko film dojdzie do Polski :)
25-06-2006, 11:38
Nowy
Liczba postów: 14
Film mial premiere 24 lutego i gdyby nie ten post to nie wiedzialbym o jego istnieniu. W Polsce raczej go nie zobaczymy (chyba ze na dvd w jakiejs gazecie). Czemu nie zobaczymy?? Film w Usa zarobil 6mln + 2mln z calego swiata (przy budzecie 15 mln).
Mi to przypomina sytuacje z Equilibrium. Amerykanie sie nie znaja(tez mi nowosc)
27-06-2006, 23:13
Nowy
Ja też dowiedziałem się przez przypadek, a film jest na prawdę bardzo dobry. Wystarczy spojrzeć na ocenę na filmwebie, lub komentarze na forum. Sam na ten film trafiłem przypadkiem. Raczej w gazecie filmu nie zobaczymy. Stawiam raczej na to, że będzie na DVD po 9.90 w Tesco.
A tak swoją droga: Film nie mógł zarobić wiele, w końcu Amerykanie nie pójdą na film, gdzie treść i forma są zrównoważone. Oni wolą przerost formy, nad treścią :lol:
27-06-2006, 23:17
Talking Head
Liczba postów: 16,007
Liczba wątków: 264
Pokaż mi ocenę na filmwebie, która jest niższa niż 6\10... Akurat temu portalowi bym nie ufał, jeśli chodzi o oceny.
28-06-2006, 08:05
Nowy
Stały bywalec
Liczba postów: 7,557
Liczba wątków: 50
Okreslenie 'genialny' w stosunku do tego filmu to jedno z najwiekszych naduzyc, z jakimi sie ostatnio spotkalem.
Filmowi przyswieca prosta zasada, aby zszokowac widza tysiacem niespodziewanych zwrotow akcji. Przy takiej napietej, napakowanej konstrukcji trzeba miec niezwykle solidna podstawe, a wiec scenariusz. Ten jednak czestokrotnie w trakcie seansu popuszcza szwy, by rozerwac sie calkowicie w koncowce. Do tego dochodzi cukiereczek kilku ostatnich lat w Hollywood - migawkowy montaz (idealny do maskowania dziur w scenariuszu). No i obowiazkowo przemoc, najlepiej w polaczeniu z jakims superasnym zaskoczeniem, jak w scenie z chorym psychicznie malzenstwem. Nie bede jezdzil po tym tytule zanadto, bo musze przyznac, ze tempo ma niezle, a oglada sie nawet bezbolesnie. Ale zadne to wyjatkowe dzielo, ot kolejny, realizacyjnie oczojebny twor zaserwowany pod amerykanskich nastolatkow. Komu podobala sie "Pila" prawdopodobnie bedzie tym filmem zauroczony.
Dlatego tez polecam z calego serca Mentalowi.
02-07-2006, 18:45
Nowy
Liczba postów: 14
Coz gosciu Coolerem i Running Scared pokazal ze kreci niezle filmy przy okrojonym budzecie. Jak dla mnie ma niezle portofilio i wczesniej czy pozniej dostanie niezly scenariusz i niezla kase.
03-07-2006, 18:48
Stały bywalec
Ktos w koncu polaczy te tematy? :)
21-04-2007, 17:01
Nowy
Liczba postów: 2,376
Liczba wątków: 12
Jeśli jeszcze raz ktoś się zapyta o "łączenie" tematów, to chyba wyjdę z siebie. :evil:
21-04-2007, 17:10
Stały bywalec
No ale posty przeniesc chyba mozna? ;)
21-04-2007, 17:26
Stale zapracowany olewacz
Liczba postów: 1,440
Liczba wątków: 11
Tylko do nowego tematu.
21-04-2007, 17:51
Stały bywalec