Running Scared
Żeby nie było niedomówień chodzi mi o TEN film. Oglądał go ktoś może? Chodzi mi o to, czy jest on warty podejmowania wysiłków w celu zdobycia go i gdzie go można zdobyć w wersji PL (bo z tego co piszą, do Polski nie trafił).

Odpowiedz
może trochę sprecyzuj o jaki film chodzi. Bo w samym tylko filmwebie po wpisaniu tego tytułu wyskakują 4 różne pozycje, ja nie widziałem żadnego, ale może ktos widział wszystkie i teraz nie wie o którym pisać :)

Odpowiedz
podpowiem, że jak podjedziesz kursorem pod słówko "TEN" w poście Don Vito, masz duże szanse się dowiedzieć, który to;)
It has been said that time heals all wounds. I do not agree. The wounds remain. In time, the mind, protecting its sanity, covers them with scar tissue, and the pain lessens, but it is never gone.

Odpowiedz
Teraz to chyba widoczne :)

Odpowiedz
Oglądałem niedawno ten film i jestem jedną z tych 300 osób które na filmwebie oceniły go bardzo wysoko. Running Scared jak najbardziej warto zdobyć i obejrzeć. Jest to czyste kino akcji, które rzecz jasna nie wnosi nic nowego do gatunku, ale czerpiąc z innych filmów twórcy stworzyli film świeży i przepyszny, oczywiście dla widza który kino akcji lubi (zwłaszcza takie współczesne, z bajerami). RS to właśnie bajeranckie kino akcji które zawiera: eketowne ujęcia, bullet time, szybki montaż, filtry obrazu, komputerową animację i inne nowoczesne środki techniczne. Na szczęście reżyser nie przedobrzył tak jak zrobiono to w "Domino" które zrobiło klapę przez nadmiar "bajery".

Nie radzę czytać opisów do tego filmu na filmwebie bo można sobie tylko popsuć przyjemność, i dotyczy to wszystkich filmów, bardzo często jakieś złośliwe bezmózgie yeti, akceptuje opisy które zawierają szczegółowo opisane zakończenie. Ale nie o tym chciałem...

Film opowiada generalnie o gangsterach i porachunkach między nimi, a w to wszystko wplątany zostaje niewinny chłopczyk, który przybył do USA z Rosji. I to w zasadzie tyle można powiedzieć o fabule żeby nie popsuć oglądania.

Bardzo dobre jest w tym filmie aktorstwo. Paul Walker jest doskonały w głównej roli, tyle że jak tylko go zobaczyłem to wiedziałem już co będzie na końcu filmu :) W filmie gra też mało mi znana, ale bardzo fajna aktorka Vera Farmiga oraz znany nam dobrze Chazz Palminteri.

Co wyróżnia ten film od innych, to przedewszystkim trzy fantastyczne sceny: pierwsza to wizyta bohaterki w apartamencie uroczego małżeństwa, niezwykle zabawna parodia pewnej reklamy, i finałowa rozróba nakręcona na niebiesko :) Wyróżnia się też muzyka Marca Ishama która towarzyszy nam przez cały film, a nie że jest tylko na soundtracku. No i niesamowite tempo tej opowieści, cały czas coś się dzieje, nie ma nudy i zbędnych scen.

No i to tyle. Film gorąco polecam. Nie wiem czy wolno tu pisać o sieciach p2p i ściąganiu filmów, ale gdyby ktoś chciał zdobyć ten film lub soundtrack to służę pomocą (w sensie wytłumaczenia skąd go wziąć oczywiście).

Aha, jeszcze najciekawszy aspekt tego filmu. W nielicznych negatywnych recenzjach widzów, można spotkać zarzuty że RS jest nierealistyczny, że zawiera błędy, że w kilkumilionowym mieście, napewno jest więcej niż jeden lokal gastronomiczny i więcej niż jeden alfons (itd.) :) Tyle tylko że te wszystkie zarzuty moim zdaniem upadają w obliczu faktu, że film ten właśnie taki nierealistyczny ma być, to jakby komiksowa opowieść, coś jak Sin City ale w kolorze :)
jesteś tym co oglądasz

Odpowiedz
Film jest faktycznie genialny. Mnie trzymał w napięciu od początku, do końca, a jeszcze w między czasie potrafił wzruszyć.

Cytat:Paul Walker jest doskonały w głównej roli, tyle że jak tylko go zobaczyłem to wiedziałem już co będzie na końcu filmu

Mam to szczęści, że to nieznany mi aktor i nie wiedziałem, co będzie na końcu.

Cytat:w kilkumilionowym mieście, napewno jest więcej niż jeden lokal gastronomiczny i więcej niż jeden alfons

Jest więcej niż jeden lokal, bo akcja dzieje się w sumie w 3. Sotkanie Olega z jego kumplem można banalnie i realistycznie wyjaśnić. Akfonsa też... Film ma w sobie coś z "Sin City", ale dobrze, że tylko tyle, bo inaczej bym nie wyrobił...

A właśnie: Jeśli ktoś chciałby mnie poznać osobiście, to będę pierwszą osobą w kolejce po bilety na premierę w warszawskim Multikinie, jak tylko film dojdzie do Polski :)

Odpowiedz
Film mial premiere 24 lutego i gdyby nie ten post to nie wiedzialbym o jego istnieniu. W Polsce raczej go nie zobaczymy (chyba ze na dvd w jakiejs gazecie). Czemu nie zobaczymy?? Film w Usa zarobil 6mln + 2mln z calego swiata (przy budzecie 15 mln).
Mi to przypomina sytuacje z Equilibrium. Amerykanie sie nie znaja(tez mi nowosc)

Odpowiedz
Ja też dowiedziałem się przez przypadek, a film jest na prawdę bardzo dobry. Wystarczy spojrzeć na ocenę na filmwebie, lub komentarze na forum. Sam na ten film trafiłem przypadkiem. Raczej w gazecie filmu nie zobaczymy. Stawiam raczej na to, że będzie na DVD po 9.90 w Tesco.

A tak swoją droga: Film nie mógł zarobić wiele, w końcu Amerykanie nie pójdą na film, gdzie treść i forma są zrównoważone. Oni wolą przerost formy, nad treścią :lol:

Odpowiedz
Pokaż mi ocenę na filmwebie, która jest niższa niż 6\10... Akurat temu portalowi bym nie ufał, jeśli chodzi o oceny.

Odpowiedz
http://www.filmweb.pl/Film?id=99145
A komentażom na forum też nie ufasz?

http://www.filmweb.pl/Film?id=123445

Odpowiedz
Okreslenie 'genialny' w stosunku do tego filmu to jedno z najwiekszych naduzyc, z jakimi sie ostatnio spotkalem.

Filmowi przyswieca prosta zasada, aby zszokowac widza tysiacem niespodziewanych zwrotow akcji. Przy takiej napietej, napakowanej konstrukcji trzeba miec niezwykle solidna podstawe, a wiec scenariusz. Ten jednak czestokrotnie w trakcie seansu popuszcza szwy, by rozerwac sie calkowicie w koncowce. Do tego dochodzi cukiereczek kilku ostatnich lat w Hollywood - migawkowy montaz (idealny do maskowania dziur w scenariuszu). No i obowiazkowo przemoc, najlepiej w polaczeniu z jakims superasnym zaskoczeniem, jak w scenie z chorym psychicznie malzenstwem. Nie bede jezdzil po tym tytule zanadto, bo musze przyznac, ze tempo ma niezle, a oglada sie nawet bezbolesnie. Ale zadne to wyjatkowe dzielo, ot kolejny, realizacyjnie oczojebny twor zaserwowany pod amerykanskich nastolatkow. Komu podobala sie "Pila" prawdopodobnie bedzie tym filmem zauroczony.

Dlatego tez polecam z calego serca Mentalowi.

Odpowiedz
Coz gosciu Coolerem i Running Scared pokazal ze kreci niezle filmy przy okrojonym budzecie. Jak dla mnie ma niezle portofilio i wczesniej czy pozniej dostanie niezly scenariusz i niezla kase.

Odpowiedz
Ktos w koncu polaczy te tematy? :)

Odpowiedz
Jeśli jeszcze raz ktoś się zapyta o "łączenie" tematów, to chyba wyjdę z siebie. :evil:

Odpowiedz
No ale posty przeniesc chyba mozna? ;)

Odpowiedz
Tylko do nowego tematu.

Odpowiedz
Co to za forum? :D

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon