Sequel (nie)potrzebny
Mierzwiak napisał(a):na to wygląda Danus, aczkolwiek ja mam wszystkie trzy X-Meny. Co prawda trójkę wygrałem, ale chciałem ją mimo wszystko.

Natomiast nie wyobrażam sobie żeby mieć na półce "produkcje Schumachera udające filmy o Batmanie". Może w piwnicy, ale nie na półce z resztą filmów.
Ja na półce mam tylko Batmana Nolana. Ale jeśli chodzi o Batmany to zaoptrzę sie tylko w Batmany Burtona ,ponieważ to coś Schumachera nie ma prawa zwać sie filmem o Batmanie, nie jest logicznym ciągiem wydarzeń poprzednich części(jest ogólnie gównem), a więc nie trzeba mieć ich w swojej kolekcji. Nawet nie wypada je mieć.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Cytat:Więc trza kupić nawet jak to gówno niemiłosierne.

VS

Cytat:Ale jeśli chodzi o Batmany to zaoptrzę sie tylko w Batmany Burtona ,ponieważ to coś Schumachera (...)(jest ogólnie gównem)

to jak to w końcu jest, Danus, z tą twą kolekcją, co?

Odpowiedz
Wyjaśniłem to w poprzednim poście :wink:

Odpowiedz
Mierzwiak napisał(a):Ja bym poruszony przez ciebie Mefi temat rozdzielił na dwie podkategorie. Mówiąc najogólniej serie filmów robione przez tego samego reżysera i serie w których reżyser się zmienia. Nie znaczy to oczywiście, że od razu kolejny film jest gorszy, ale często to właśnie jest przyczyną.

masz rację, ale nie ulega wątpliwości, że chodzi mi głównie o spartolone serie filmowe, niezależnie od tego czy w międzyczasie ktoś przejął reżyserski stołek czy też nie - spójrz np na Bourne'a, gdzie reżyser się zmienia i film staje się lepszy (dla większości)

Danus napisał(a):Z twojej wypowiedzi wynika, że dwójka to dla Ciebie najlepsza część trylogi??

tak, z tego prostego powodu, że bawiłem się na niej świetnie (nic wcześniej nie pijąć :P) - choć to i tak film niskich lotów, to jednak bez bólu dobrnąłem do końca :)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Mefisto napisał(a):nic wcześniej nie pijąć :P
Jesteś tego pewien w 100%? :wink:

Odpowiedz
tak
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
To gratuluję świetnego humoru :wink: Trzeba będzie się zaopatrzyć jednak w tą Zagładę bo może się okazać, że dwójka wcale taka zła nie była.

Odpowiedz
A ja mam Blade'a 3 (bo byl razem z 1 i 2), Batmany Szewca (bo byly razem z burtonowymi), Supermana 3,4,R (ten sam powod), Aliena 4 (zgadnijcie czemu? pozatym ten film nie jest TAK zly) i nie zamierzam wyrzucac, ale czemu sie nie poznecac... :) Z Pily 3, ktora dostalem w prezencie zrobilem cel dla swiezo stunningowanego karabinka asg - bardzo dobrze sie w tej roli sprawdzila, polecam!
Ostatnio obejrzane:
TDK - 8/10 jako film, 10/10 jako Batman
Once Upon A Time In America - 11/10
Alien^3 - 9+/10 | 11/10 (se)
Heat - 11/10

Odpowiedz
Moimi wymarzonymi sequelami są "Święci z Bostonu 3" (ten film poprostu musi powstać!) oraz "Sin City 2". Noi oczekuje także kolejnych części "Terminatora" oraz Jamesa Bonda.

Mam nadzieje, że nigdy nie będą wznawiać "Ojca chrzestnego" albo "Powrotu do przyszłości" (choć kiedyś czytałem, że Bollywood miało zrobic swoją wersję).

Na szczęście kontynuowanie serii nie grozi także "Gwiezdnym Wojnom".

Za najgorsze sequele w historii uważam "Efekt motyla 2", "Batman i Robin". Te filmy to poprostu badziewia (zwłaszcza EM2)

Do moich ulubionych sequeli uważam "Dobry, zły i brzydki", "Imperium Kontratakuje", "Terminator 2", "Obcy 3".

Film "Ojciec chrzestny II" uważam nawet za lepszy od jedynki.
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau

Odpowiedz
W tym przypadku nie tyle niepotrzebny, co niespecjalnie chciany i wymuszony...a jednak zajebisty:

Tak swoja droga, jak dla mnie, 2>>>1, zdecydowanie.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Co za temat odkopał Bucho...

(20-12-2010, 19:45)szopman napisał(a): Na szczęście kontynuowanie serii nie grozi także "Gwiezdnym Wojnom".

O Boże... Gdyby Szopman wtedy wiedział...

16 lat później, kolejna trylogia, kilka seriali/lideł, 2 mniej/bardziej udane solowe filmy, masa ale to naprawdę masa rzeczy w przygotowaniu.
Dojenie marki na całego :D

Szopman płacze...

Wysłane przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Za to doczekał dwóch części Terminatora, trzech Bondów oraz wymarzonego Sin City 2 :P

Odpowiedz
Ahahaha chciałem właśnie napisać, że mój post się źle zestarzał.
No coz, człowiek różne głupoty pisał jak był nastolatkiem. Z drugiej strony, pociesznie się czyta takie wypociny sprzed lat.
Niestety ani Terminator, ani Sin City ani 007 (chociaż "Skyfall" lubię) na tych sequelach dobrze nie wyszły...
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości