Sleeping Dogs
Wyczytałem, że to pierwotnie miało być "True Crime 3". W jedynce o ile pamiętam była taka naparzanka i Azjatyckie wątki. Tyle, że tam odlecieli w klimaty "Wielka drakja w Chińskiej Dzielnicy"
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Sleeping Dogs to filmowo bardziej Dzieci Triady z punktu widzenia Tony'ego Leunga + Rush Hour 1 (nudge nudge, wink wink).
Moje obiekcje względem tej skądinąd szlachetnej gry można zredukować do trzech zdań:
1. Model jazdy jest fatalny.
2. Ale jeżdżenia jest jak na klon GTA względnie niewiele.
3. Ale jak już jest, to jest koszmarne (misja busowa to cyfrowy odpowiednik chińskiej tortury wodnej).

Odpowiedz
Jeszcze nie doszedłem do jeżdzenia. I nie wiem jak se poradzę - patrz niżej ;)

Może kurva pada podepnę. Choć robię to w ostateczności.

---------------
Dobra. Czy ktoś miał to na PC i czy wie, czy jesteś możliwość przypisania ruchów do strzalek? ;)

Bo nie wiem czy chcę się męczyć jak ze "Scarface'm"

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
No. Model jazdy rzeczywicie kiepski. Do tego lewostronny ruch nie pomaga.

Ale sama walka też dosyć trudna i opiera się głównie (może tylko na początku) na blokach i przechwytach. Ogólnie sterowanie jest dziwne i mało wygodne. Natomiast klimat wydaje się świetny. Ale czy to wystarczająco, żeby przykryć minusy?

Odpowiedz
Tak, bo Sleeping Dogs wymiata. Ograłem tę fenomenalną grę na wszystkie sposoby na PS3, PS4 i na Xboxie.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Czyli sugerujesz, żeby jednak podpiąć pada.

Odpowiedz
Nigdy nie grałem w nią na klawiaturze i myszy. Jedyne co sugeruję to, że gra jest zajebista i warto przetrzymać jakiekolwiek jej słabsze strony.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Jestem w połowie więc chwila przemyślen. Sterowanie pojazdami jest straszne a "na nogach" niewiele lepsze. Ale nadrabia klimatem azjatyckich filmów akcji i historią, co może dziwne bo jest boleśnie oklepana (no mamy tu prawie blizniaczy twist do końca GTA 4 choćby, który też znamy z filmów).
No ale działa to.
A propos GTA 4: niektórzy twierdzą, że "Sleeping Dogs" jest lepsze. Bądzmi poważni. Ma ta gra swoje przewagi ale całościowo przegrywa na każdym niemal polu.
* otwarty świat i swoboda poruszania pozorna - bo wejść gdzieś "wyżej" czy przeskoczyć z miejsca na miejsce możesz tylko tam, gdzie twórcy ci pozwolą
W GTA4? Jest przykladowo misja gdzie masz snajperką rozwalić goscia w drugim budynku (z dachu innego). Ale... możesz wziac auto, podstawić pod ten drugi budynek i dostać się zewnetrznymi schodami dokładnie w miejsce gdzie znajduje się cel.
* działalności poboczne, są takie same i w pewnym momencie nużą, szczególnie jeżdżone
- aczkolwiek, co dziwne, na razie zbieram wszystkie znajdzki (choć do cholery, nie wiedzieć czemu części tych skrzynek od kamer nie mogę znalazć)

* WALKI wręcz - na dłuższą metę też jest nużące - ciągłe napierdalanie się z grupkami przeciwników męczy. Gdzie się da probuje walić o ściane albo wyrzucać typów z wysokości.

Ale mimo powyższych wad lub "wad", gra cholernie wciąga i nie można się oderwać. Zobaczymy jak będzie po całości.

PS: Nie wiem po cholerę w tej grze pieniądze skoro nie ma na co ich wydawać.

Odpowiedz
Skończone. Bez większości wyścigów. Wszystkie znajdźki, bez jednej gdyż nie ma jej na mapach. Uj wie gdzie ona jest.

7+/10 dobra giera. Klimat + historia. Ale oprócz tego - nie ma tam co robić.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon