PAMIĘĆ ABSOLUTNA, czyli...
TOTAL RECALL 2, czyli dlaczego Paul Verhoeven nie nakręcił kontynuacji.
12-02-2010, 11:34
|
South Park
|
|
Zresztą po cholerę wymieniać poszczególne odcinki, w ślepo można oglądać wszystko pomiędzy sezonami 4-11, które były genialne, miały zwyżkującą formę i stale mnie zadziwiały kolejnymi odjechanymi pomysłami. Przez pierwsze 3 sezony twórcy dopiero się rozkręcali (co nie oznacza, że są słabe) a przez ostatnie dwa trochę się opuścili i zaczęły być nierówne, średnie odcinki koegzystowały z bardzo dobrymi. Ale i tak mam nadzieję, że South Park będzie robiony jeszcze przez długi czas, a wspominany tutaj Family Guy nie dorasta mu do pięt (również oglądam, ba, mam nawet koszulkę z Evil Monkey). Na SP rzucam się jak tylko wychodzi nowy odcinek, na FG zerkam co jakiś czas niedzielnymi porankami jedząc jajko na miękko :)
Kinofilia - blog filmowy
PAMIĘĆ ABSOLUTNA, czyli... TOTAL RECALL 2, czyli dlaczego Paul Verhoeven nie nakręcił kontynuacji. 12-02-2010, 11:34
a ja właśnie obejrzałem sobie odcinek o bezdomnych - Night of the Living Homeless
na listę UNESCO z nim! 12-02-2010, 11:45 Corn napisał(a):Goobacks śmieszy mnie do łez ilekroć obejrzę. Zwłaszcza kapitalne They took our jobs! :] no ba! a i tak najlepsza jest końcówka, jak Stan rzuca szpadel i mówi: zaczekajcie! to jest pedalskie. potem Cartman: to jest nawet bardziej pedalskie niż banda uprawiających seks facetów ułożona w stos. :) 12-02-2010, 13:18
They took our jobs to już ponadczasowy kult. Poza tym, cały odcinek to świetna beka zarówno z Meksykanów, którzy identycznie przekraczają granicę (no, może pomijając portal czasowy ;)) jak i tępych wieśniaków obwiniających ich za bezrobocie. Czad. W ogóle w każdym epizodzie znajduje się jakiś legendarny cytat, ze Screw you, guys. I'm going home na czele :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi 12-02-2010, 14:01 Tyler Durden napisał(a):w ślepo można oglądać wszystko pomiędzy sezonami 4-11, które były genialne A ja bym powiedzial, ze miedzy 3 a 7. ;) Pozniej Stone'owi i Parkerowi zaczelo troche brakowac pomyslow. A i humor nie byl juz tak znakomity, jak we wzmiakowanych sezonach. 12-02-2010, 18:29
genialne! po prostu wybitne!
Fishsticks końcowa piosenka powinna dostać grammy i trafić na szczyt listy 30 ton! 15-02-2010, 00:02
The Woodland Critters Rape Kurt Russell
Jeden z lepszych motywów ostatnio w SP, ogólnie dwuczęściowy "Imaginationland" świetny, masa nawiązań do wielu filmów ale i poprzednich epów South Park - tutaj choćby leśne zwierzaczki z chyba mojego ulubionego epizodu ever zatytułowanego "Woodland Critter Christmas" czy kultowy Manbearpig, przed którym ostrzegał ludzkość sam Al Gore :lol: Kinowy film też świetny, pamiętam jak swego czasu popłakałem się ze śmiechu gdy kilka razy z rzędu słuchaliśmy z kumplem piosenki "Up There" śpiewanej przez samego Szatana - ostatnio zdarzyło mi się to samo podczas wrzuconego przez Mentala odcinka "Fishsticks" i kawałka "Gayfish" w wykonaniu Kanye Westa: [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=pwFaFlVXg_c[/youtube] (Uh. Come on.) Iâve been so lonely, girl Iâve been so sad and down Couldnât understand Why haters joked around I wanted to be free with other creatures like me And now I got my wish âCuz I know that Iâm a gay fish (Gay fish, yo) Mother fuckinâ gay fish (Iâm a fish, yo) Girl I am a gay fish (itâs alright, girl) Makinâ love to other gay fish All those lonely nights At the grocery store In the frozen fish aisle Feeling like a whore âCuz I wasnât being true Even though everyone said That I had to make a switch (gay fish) Now I know that Iâm a gay fish (Gay fish, yo) Mother fuckinâ gay fish (Iâm a fish, yo) Girl I am a gay fish (Now where I belong, girl) Making love to other gay fish I used to be scared, denying who I was Actinâ straight, but then goinâ out to the gay fish clubs Dancinâ with the marlins, makinâ out with all the snappers Iâd take a salmon home and work that caudal fin for hours But now Iâm out and Iâm free to love what I want Be it yellowfin or bass or that trout in Vermont I slap that marlin ass, make that grouper butt shake Iâll come to your house and have an orgy in your mother fucking fish tank Mother fuckinâ gay fish (Iâm a fish, yo) Girl I am a gay fish (Now where I belong, girl) Making love to other gay fish I really get around Iâm a slut of the sea When I say I got crabs I mean it literally I was eating dinner And just had to go down On that mackerel on the dish âCus Iâm the gayest of the gay fish Mother fuckinâ gay fish (Iâm a fish, yo) Girl I am a gay fish (Now where I belong, girl) But I got to settle down I canât be a whore I ainât gonna just sleep With any fish no more Found me a lover A brother whoâs a cross-dressing pike named Trish And together we are gay fish Mother fuckinâ gay fish (Iâm a fish, yo) Girl I am a gay fish (Now where I belong, girl) Making love to other gay fish :lol:
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
15-02-2010, 21:37
To ten z wiewiórką penetrującą ucho, bodajże niedźwiedzia? ;-) Ta scena zryła mi psychikę na całe życie...
15-02-2010, 21:50
Tak, z tym że wiewiórka penetrowała ucho sarenki, którą z kolei od tyłu penetrował misiek :lol: Ogólnie mega odcinek - pumy, aborcja, leśne zwierzaczki, kultowa "orgia krwi":
no i kapitalny końcowy twist ;-) Corn napisał(a):Lepsza piosenka jest w ostatnim odcinku 13 sezonu.Jeszcze lepsza jest "The Imagination Song": [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=vOxt3cMTDZE[/youtube] :lol:
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
15-02-2010, 21:56
W Imaginetionland piękne było jak pojechali po Michaelu Bay:
A skoro przypomniałem sobie przy tej okazji o Melu Gibsonie to jednym z moich ulubionych epizodów jest "The Passion of the Jaw". No i w końcu sam wziąłem udział w wyliczance odcinków... :)
Kinofilia - blog filmowy
PAMIĘĆ ABSOLUTNA, czyli... TOTAL RECALL 2, czyli dlaczego Paul Verhoeven nie nakręcił kontynuacji. 15-02-2010, 22:40 Tyler Durden napisał(a):Imaginetionland Craven napisał(a):ImaginetionlandImaginationland ;-)
15-02-2010, 23:31 slepy51 napisał(a):dwuczęściowy "Imaginationland"Trzyczęściowy. Tak bardzo trzyczęściowy, że aż wyszedł oddzielnie na DVD jako film.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi 16-02-2010, 07:07
To i ja dolaczajac sie do wyliczanki dorzuce dwa odcinki, o ktorych warto pamietac:
Red Hot Catholic Love: http://www.southparkstudios.com/episodes/103969 Butters' Very Own Episode: http://www.southparkstudios.com/episodes/103922/ 16-02-2010, 10:51 Hitch napisał(a):Trzyczęściowy.Fakt, z ostatnich dwuczęściowe były "Pandemic" i kapitalny "Go God Go" z wydrami ateistami [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Aqx1reTR32g[/youtube] :-)
16-02-2010, 12:14
oż fak! polecam do wglądu odcinek Pinewood Derby. scena, w której wszystkie państwa świata zrzucają atomówki na Finlandie, bo ta się wyłamała ze zmowy - masakra:)
a ojciec Stana - Randy - to pojeb, jakich mało:) 16-02-2010, 18:26 |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |