![[Obrazek: 481308_10152440051395096_199510193_n.jpg]](https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/481308_10152440051395096_199510193_n.jpg)
14-01-2013, 15:59
|
Southland
|
|
To mi uświadamia, że chociaż widziałem Southland, to bardzo mało z niego zapamiętałem. Fajny serial, dobry klimat.. ale o czym to było?:F
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie. Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier 15-01-2013, 20:51
Drugi odcinek piątego sezonu jest świetny. Dobrze poprowadzone wątki, świetnie pokazane konsekwencje nawet najmniejszych decyzji policjantów. Mocny wątek z postrzelonym policjantem i świetne zakończenie wątku weterana z Afganistanu. Southland nadal w formie.
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2
27-02-2013, 15:02
Trochę smutno patrzec jak nasz idealista Ben Sherman zaczyna upodabniac się do tych, którymi dotąd gardził. Ciekawe jak poprowadzą ten wątek dalej. Cooper też ma mocne wejścia z dziadkiem i babką w lodziarni. W 4 sezonie zaczynałem go lubić, a teraz awansował na najfajniejsza postać. Zaskakuje też zachowanie młodego, który bądź co bądź zaliczył 2 zmiany w Afganistanie.
28-02-2013, 17:41
Przedostatni odcinek serii mną wstrząsnął niesamowicie, a scena końcowa - wściekłość połączona z bezsilnością. To się nie może tak skończyć! Już w głowie pisze sobie scenariusz finału, ale mam obawy, że twórcy serialu postanowili chyba widzów nieźle zdołować.
Calcat iacentem vulgus
12-04-2013, 22:02
Sezon zakończony, jestem bardzo zadowolony. Wszystkie wątki świetnie poskładano w całość, podobało mi się, że nawet niewielka i wydawało by się pozbawiona większego znaczenia scena może mieć duże konsekwencje w przyszłych odcinkach. Najlepszy wątek to jak dla mnie Sammy i Ben i sprawa kasety. Kombinowanie Bena niemal na poziomie Vica Mackey'a :) Najmocniejszy punkt to oczywiście wątek Coopera i jego partnera. Ostatnie trzy odcinki wgniatają w ziemię. Odcinek 9 był chyba najmocniejszy w całym serialu. Poza tym podobał mi się również wątek Lydii, próbującej zostać dobrą matką, a jednocześnie mająca dość swojego dziecka. Jedyny drobny minus to może za dużo wątków obyczajowych w środku sezonu, a za mało sensacji, ale końcówka nadrabia te braki. Jestem ciekaw jak poprowadzą dalej fabułę, zwłaszcza, że
18-04-2013, 17:12
6 sezon dla Southland nie jest jeszcze pewny. 3 aktorów z głównej obsady (King, McKenzie i Hatosy) ma propozycje nowych produkcji, ale w wywiadach deklarują chęć grania w kolejnej serii Southland, gdyby taka miała powstać. Byłabym za - nawet pomimo tego ze spoilera.
Calcat iacentem vulgus
18-04-2013, 20:24 Cytat:Zgodnie z wcześniejszymi zapowiedziami stacja TNT anulowała po emisji pięciu sezonów "Gliniarzy z Southland" oraz "Monday Mornings". 11-05-2013, 10:29
No i sobie wykrakałam. Szkoda serialu!
Nie chce mi się więcej pisać, bo musiałabym się ostro cenzurować.
Calcat iacentem vulgus
11-05-2013, 11:30
Dobrze chociaż, że piaty sezon kończy się w miarę zamkniętym wątkiem. Szkoda serialu, bo był naprawdę dobry.
11-05-2013, 14:48
I tak że pociągnęło tak długo, to w dzisiejszych warunkach dobry wynik. Southland jest ciężkie, i najczęściej męczące w oglądaniu, ale ciężko je rzucić.
A Mental nadal nie widział, hehe.
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie. Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier 11-05-2013, 22:31
Ponoć TNT rozważało nakręcenie dwugodzinnego filmu zamykającego wszystkie wątki, ale nikt nie wie, czy jest to plotka, czy może czas przeszły i już tego nie rozważa. Na pewno na przeszkodzie w tej chwili stoi fakt, że McKenzie i ktoś tam jeszcze podpisał kontrakt na grę w innym serialu. Tym niemniej cień nadziei jest.
12-05-2013, 13:13 Azgaroth napisał(a):Na dodatek zamiast oglądać dobrą amerykańską sensację chwali polskie kino. Zaczynam 4 sezon właśnie. Serial jest dojebany do pieca: Jakby co, scena wzorowana jest na autentycznych wydarzeniach. Jakiś czas temu nigga z Detroit wpadł na komisariat z pompką i zrobił niezłą demolkę: http://www.wxyz.com/dpp/news/region/detroit/precinct-shooting-video-to-be-released-at-4%3A00-p.m.-friday Przewińcie do 28 sekundy nagrania - normalnie Max Payne. Komentarze rozwalają: Dam that nigga is a fucking bad ass with that max payne jump :) ************** EDIT Tłumaczenie e02s04 jest spieprzone w kluczowym, najważniejszym momencie :) Sherman: Kiedyś myślałem o losie tych dzieciaków. Bez rodziców, głodni, zaćpani. - A teraz? - Nie jestem pracownikiem socjalnym. PacMan: Wow, od kiedy to kapitan Dziwko-Ocalacz stał się libertynem? Det. Bryant nie mówi w tej scenie "libertynem", ale "libertarianinem"! LIBERTARIANINEM do jasnej ciasnej! Do poprawki! :) 20-05-2013, 22:18 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-05-2013, 00:06 przez Mental.)
Przecież to to samo. I tych, i tych nie pokazuje się w telewizji.
Ha ha, suchy humor polityczny... 20-05-2013, 23:09
4 sezon najsłabszy. Na razie obejrzałem 5 odcinków o niczym - żadnej fabuły, ino jeżdżą, spisują, oglądają miejsca zbrodni, gonią podrzędnych nigga gangsta, ratują gejów od samobójstwa, wystawiają mandaty za przekroczenie prędkości o 20 km. Panie nuda. Dobrze, że Pacman ciągle w wysokiej formie - żart z ciążą genialny :)
23-05-2013, 19:05
Będzie lepiej, Lucy Liu ma niezły wątek, no i wątek Bena będzie bardzo dobry.
23-05-2013, 19:21
A mnie się bardzo podoba serial właśnie dlatego, że "jeżdżą i spisują". To właśnie powoduje, że jestem w stanie uwierzyć, że tak naprawdę wygląda codzienność na ulicach Southland. Małe zbrodnie, codzienne wykroczenia - czasem tak porąbane, że strach.
To nie serial o wielkich, wielowątkowych śledztwach i codziennej strzelaninie z gangami na ulicach. I za to serial lubię. Bohaterów zbawiających całą ludzkość w pojedynkę i przy użyciu najnowocześniejszych metod, mam gdzie indziej pod dostatkiem.
Calcat iacentem vulgus
23-05-2013, 19:48 |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |