24-07-2013, 16:18
|
Star Wars: Original Trilogy (IV-VI)
|
|
Ale co chcesz, przecież w Prometeuszu ten gość co siedział z tyłu wypatrzył przez okno gdzie mają lądować! A nie jakaśtam moc.
(24-07-2013, 15:25)Gieferg napisał(a):Cytat:Jednak lektor Tomka Knapika:| Zapomniałem jak nie lubisz tego sformułowania. Już to zmieniłem. (24-07-2013, 15:50)Lawrence napisał(a): Już tak nie "tuż przy chatce". Fakt, że oczywiście prowadziła go Moc, a druga kwestia, to że jednak od tego miejsca gdzie Luke wpakował się bagna, to do tej chatki to jeszcze trochę było. Czy to było 20 czy 100 metrów, jak na CAŁA PLANETĘ myślę, że można stwierdzić, że to było "tuż obok". 24-07-2013, 17:14
Kino to z reguły kopalnia kitu. Wszystko rozchodzi się o umiejętność jego sprzedania. "Imperium..." sprzedaje ten kit na tyle zwinnie, że nie zwracam uwagi/nie obchodzi mnie to. W "Prometeuszu" ten kit sprzedany jest tak, że chce się walnąć facepalma.
24-07-2013, 17:56
Craven podrzucil dokument o Aliens, a zza winkla wyskoczyl material na temat starej trylogii - marne SIEDEM godzin
![]() <ok>
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
31-07-2013, 00:52 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-07-2013, 00:53 przez Bucho.)
Przydałyby się chociaż angielskie napisy, bo jak mam się z tym męczyć 7 godzin, to nie chcę wydłużać tego czasu o cofanie "bo nie dosłyszałem co gość gada" ;(
życie jest za krótkie 31-07-2013, 00:54
Tak tylko wklejasz, czy masz jakieś stanowisko w tej sprawie?
Jak np: Mierzwiak napisał(a):Fanowskie poprawki w Star Wars to najdebilniejsza rzecz ever. Już ze trzy strony temu o tym pisałem. Na chwile obecną ta wersja, choć do doskonałości jej sporo brakuje, to wszystko co mi potrzebne do szczęścia jeśli idzie o starą trylogię. 14-10-2013, 18:24 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-10-2013, 18:33 przez Gieferg.)
Stanowisko mam, gdybyś nie przywołał zdania wyrwanego z kontekstu, mógłbyś je nawet zacytować!
Zastanawiam się jak to możliwe, że upscalowane DVD z oryginalnymi wersjami jest tak dobrej jakości. 14-10-2013, 20:52
Gdzie masz niby dobrej jakości DVD z oryginalnymi wersjami? To non-anamorphic a wyglądają obrzydliwie (próbowałem oglądać). Nawet w tej łatanej wersji jak pojawia się scena dla której nie było innego źródła niż te laser-disc ripy (bo tym faktycznie te DVD są), to spadek jakości jest dramatyczny.
14-10-2013, 21:15 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-10-2013, 21:16 przez Gieferg.)
Mówię na podstawie tego, co widać na zamieszczonym przeze mnie filmiku.
Ostatnio oglądałem właśnie te wersje i jakość zupełnie mi nie przeszkadzała, miało to nawet swój urok i przypomniało mi seanse tych właśnie wersji na VHS, no ale wiadomo, należycie odrestaurowane wersje to coś, o czym chyba każdy marzy. 14-10-2013, 21:18
Gościu miejscami tylko nakłada fragmenty obrazu z tego DVD na obraz z blu-ray (np brwi vadera - to mu akurat niespecjalnie wyszło, albo starą wersję Vadera w miejsce Christiensena - to już lepiej), żeby wyeliminować poprawki George'a więc takie ujęcia mogą wyglądać dobrze o ile się zbytnio na stop klatce nie przyglądasz tym dodanym elementom.
Cytat:i przypomniało mi seanse tych właśnie wersji na VHS Do tego przydałby się jeszcze Knapik z VHSa ![]() 14-10-2013, 21:29 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-10-2013, 21:35 przez Gieferg.)
Znaczy na trzeźwo lepiej nie oglądać. powoduje raka mózgu. Jedyny środek ochronny to alkohol lub zioło, dużo alkoholu lub tego drugiego.
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン #Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D 25-10-2013, 21:02
Oglądałem na raty, często pospieszając. W sumie to głównie dla tej kreskówki, gdzie pojawia się Boba Fett. Jakby co i ta kreskówka była zła.
25-10-2013, 22:25 (25-10-2013, 20:33)Ash napisał(a): Oglądał ktoś z Was Star Wars Holiday Special? Po 5 minutach oślepłem i nie mogłem dokończyć.
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie. Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier 25-10-2013, 22:29 |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |

Odmieniować się naucz.