Ankieta: Którą część OT uważasz za najlepszą?
A New Hope
The Empire Strikes Back
Return of the Jedi
[Wyniki ankiety]

Star Wars: Original Trilogy (IV-VI)
Ale co chcesz, przecież w Prometeuszu ten gość co siedział z tyłu wypatrzył przez okno gdzie mają lądować! A nie jakaśtam moc.

Odpowiedz
(24-07-2013, 15:25)Gieferg napisał(a):
Cytat:Jednak lektor Tomka Knapika
:|

Zapomniałem jak nie lubisz tego sformułowania. Już to zmieniłem.

(24-07-2013, 15:50)Lawrence napisał(a): Już tak nie "tuż przy chatce". Fakt, że oczywiście prowadziła go Moc, a druga kwestia, to że jednak od tego miejsca gdzie Luke wpakował się bagna, to do tej chatki to jeszcze trochę było.

Czy to było 20 czy 100 metrów, jak na CAŁA PLANETĘ myślę, że można stwierdzić, że to było "tuż obok".

Odpowiedz
Kino to z reguły kopalnia kitu. Wszystko rozchodzi się o umiejętność jego sprzedania. "Imperium..." sprzedaje ten kit na tyle zwinnie, że nie zwracam uwagi/nie obchodzi mnie to. W "Prometeuszu" ten kit sprzedany jest tak, że chce się walnąć facepalma.

Odpowiedz
(24-07-2013, 17:14)Juby napisał(a): Zapomniałem jak nie lubisz tego sformułowania. Już to zmieniłem.

Tak zmieniłeś, że facepalmem sobie nos prawie złamałem Uśmiech Odmieniować się naucz.

Odpowiedz
Craven podrzucil dokument o Aliens, a zza winkla wyskoczyl material na temat starej trylogii - marne SIEDEM godzin Oczko

<ok>
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Przydałyby się chociaż angielskie napisy, bo jak mam się z tym męczyć 7 godzin, to nie chcę wydłużać tego czasu o cofanie "bo nie dosłyszałem co gość gada" ;(

życie jest za krótkie

Odpowiedz

Odpowiedz
Tak tylko wklejasz, czy masz jakieś stanowisko w tej sprawie?
Jak np:
Mierzwiak napisał(a):Fanowskie poprawki w Star Wars to najdebilniejsza rzecz ever.

Już ze trzy strony temu o tym pisałem. Na chwile obecną ta wersja, choć do doskonałości jej sporo brakuje, to wszystko co mi potrzebne do szczęścia jeśli idzie o starą trylogię.

Odpowiedz
Stanowisko mam, gdybyś nie przywołał zdania wyrwanego z kontekstu, mógłbyś je nawet zacytować!

Zastanawiam się jak to możliwe, że upscalowane DVD z oryginalnymi wersjami jest tak dobrej jakości.

Odpowiedz
Gdzie masz niby dobrej jakości DVD z oryginalnymi wersjami? To non-anamorphic a wyglądają obrzydliwie (próbowałem oglądać). Nawet w tej łatanej wersji jak pojawia się scena dla której nie było innego źródła niż te laser-disc ripy (bo tym faktycznie te DVD są), to spadek jakości jest dramatyczny.

Odpowiedz
Mówię na podstawie tego, co widać na zamieszczonym przeze mnie filmiku.

Ostatnio oglądałem właśnie te wersje i jakość zupełnie mi nie przeszkadzała, miało to nawet swój urok i przypomniało mi seanse tych właśnie wersji na VHS, no ale wiadomo, należycie odrestaurowane wersje to coś, o czym chyba każdy marzy.

Odpowiedz
Gościu miejscami tylko nakłada fragmenty obrazu z tego DVD na obraz z blu-ray (np brwi vadera - to mu akurat niespecjalnie wyszło, albo starą wersję Vadera w miejsce Christiensena - to już lepiej), żeby wyeliminować poprawki George'a więc takie ujęcia mogą wyglądać dobrze o ile się zbytnio na stop klatce nie przyglądasz tym dodanym elementom.

Cytat:i przypomniało mi seanse tych właśnie wersji na VHS

Do tego przydałby się jeszcze Knapik z VHSa Uśmiech

Odpowiedz
Oglądał ktoś z Was Star Wars Holiday Special?
Hail to the king, baby!

Odpowiedz
Ja oglądałem. Lepiej tego gówna nie dotykać.

Odpowiedz
Znaczy na trzeźwo lepiej nie oglądać. powoduje raka mózgu. Jedyny środek ochronny to alkohol lub zioło, dużo alkoholu lub tego drugiego. Język
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Oglądałem na raty, często pospieszając. W sumie to głównie dla tej kreskówki, gdzie pojawia się Boba Fett. Jakby co i ta kreskówka była zła.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
(25-10-2013, 20:33)Ash napisał(a): Oglądał ktoś z Was Star Wars Holiday Special?

Po 5 minutach oślepłem i nie mogłem dokończyć.
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie.

Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier

Odpowiedz
(25-10-2013, 22:29)wujo444 napisał(a):
(25-10-2013, 20:33)Ash napisał(a): Oglądał ktoś z Was Star Wars Holiday Special?

Po 5 minutach oślepłem i nie mogłem dokończyć.

aż taki dramat?
steffa_forrester, proud to be a member of Forum KMF Film.org.pl since Oct 2013.

Odpowiedz
"Zmierzch" przy tym to arcydzieło Oczko

Odpowiedz
Było tak złe, że Lucas próbował wykupić wszystkie dostępne kopie.
"Nadchodzi era ciemności... i to my zgasimy światło"

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon