Suspiria
Z 2,5 h nakręconych na dość krótkim scenariuszu to mogą i z 10 zwiastunów zmontować i tak nie zdradzą za dużo

Odpowiedz
[Obrazek: DlJy1QkUUAAVow-.jpg]

zwiastun jutro

Odpowiedz
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Robi gorsze wrażenie od pierwszego (co oczywiste), ale i tak jest tu tyle znakomicie zapowiadających się scen. To będzie mocny film!

Odpowiedz
Brną z tym wymyślonym aktorem zaciekle :)

Odpowiedz
O wiele bardziej intrygujący niż poprzedni.

Odpowiedz
Cytat:Brną z tym wymyślonym aktorem zaciekle :)
Zepsułem sobie niespodzianke :/

Wygląda fantastycznie - tak inaczej od oryginału jak tylko się da. Czekam i przebieram nogami jak szalony
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Po powtórnym obejrzeniu zwiastuna muszę jednak przyznać rację Mierzwiakowi.
Wygląda to fascynująco. Co raz bardziej przekonuje mnie Dakota, w "Nienasyconych" roli godnej Oscarów nie zaserwowała, ale dobrze spełniła swoją rolę, tutaj jest w niej coś tajemniczego i intrygującego. Może wreszcie odpali tutaj ze swoim talentem. Jak rozumiem ten wymyślony aktor to Lutz? :P

Moja jedyna w sumie obawa to David Kajganich który scenarzystą jest raczej przeciętnym, trudno mi wybaczyć jak zmarnował potencjał "Terroru". Szkoda, że Guadagnino nie zaprosił do współpracy kogoś kto wsparłby Davida. No, ale może zaskoczy jakością scenariusza.

Odpowiedz
Ten scenariusz mógłby być lepszy.....ale dużo gorszych ostatnio czytałam, więc nie ma tragedii

Odpowiedz

Odpowiedz
Dakota fajnie się wije, ale jakoś poza tym w ogóle nie czuję tego filmu póki co. Orydżynal Suspiria należy do moich ulubionych horrorów, ale głównie ze względu na baśniową stylistykę, która niejako niwelowała co bardziej kretyńskie pomysły i artystyczne zapędy Argento. Bez tej baśniowości nowa wersja wygląda jakoś tak pretensjonalnie - na tym klipie Swinton uporczywie kojarzy mi się z twórczyniami Croning Ceremony - dziwacznego wideo zjechanego przez ekipę RLM w ramach Wheel of the Worst.
Poza tym to pewnie kwestia przyzwyczajenia, ale szarobura Suspiria działa na mnie odpychająco.

Odpowiedz
[Obrazek: Dl3RelPXoAEBHag.jpg]

Odpowiedz
Pojawiają się już recenzje. Wydaje się, że jest dobrze, ale nie brakuje też negatywnych opinii.
79/100 na Metacritic z 9 opinii. Na RT po dwa pozytywne i dwa negatywne.

Odpowiedz
Na RT na razie 4 recenzje, z czego 2 negatywne. O, kurde! Po takich zwiastunach i uronionych łzach Tarantino bym się nie spodziewał :O

Odpowiedz
https://www.hollywoodreporter.com/review/suspiria-review-venice-2018-1137594

Cytat:At two-and-a-half hours (almost an hour longer than the original), Suspiria feels unnecessarily drawn out, with too many discursive shifts in focus to build much tension.

(...)

It's all quite aesthetically striking and yet the new Suspiria remains distancing, often borderline inert, not to mention only marginally more coherent than the original version, which showed as little sustained attention to narrative drive as it did to nuanced performance. (Was the great Alida Valli ever hammier? Or the divine Joan Bennett more pricelessly camp?) Guadagnino has made an ambitious homage, but it doesn’t really benefit from its more intellectualized gaze, instead draining the stomach-churning thrills of great horror.

Odpowiedz
12 recenzji...58% :// kurde, nie wygląda to najlepiej.

Odpowiedz
A miało być tak pięknie... no, ale po co ja biorę to całe RT na poważnie?

Odpowiedz
Przecież to od początku pachniało takim ładnie zrealizowanym artsy-fartsy horrorkiem, nie wiem, skąd to zdziwienie, że dostaje takie recenzje.

Inna kwestia to sama wiarygodność RT - ostatnio co drugi film dostaje tam 90%, może chłodniejsze przyjęcie dobrze prognozuje w tym przypadku.

Odpowiedz
Ambitne/niekonwencjonalne filmy rzadko mają tam powyżej 80%.

Przykładowo, Crash ma 59% :D A moje ukochane Showgirls 22%.

Także, cóż, jebać ich :)

Odpowiedz
Co to znaczy film "dostaje 90%"? Już o tym pisałem - serwis rottentomatoes tak nie działa.

Obecnie średnia ocena to 8.7/10 czyli rewelacja ale nie ma co sobie zawracać głowy skoro jest tak mało opinii.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości