Sztuka rapu
Jeden z pionierów rapu, Ice-T, mając na koncie kilkadziesiąt ról, rozpoczął niedawno przygodę z produkcją filmową. Jego pierwszy film „Sztuka rapu” będzie można zobaczyć w sobotę 8 czerwca o godz. 21.00 w AXN Spin. Wielu raperów, którzy osiągnęli sukces w swojej branży, często próbuje sił w przemyśle filmowym. Wielu z nich jest dziś cenionymi aktorami czy producentami. Dobrym przykładem jest Will Smith, twórca takich obrazów jak „Ja, robot”, „Hancock” czy „W pogoni za szczęściem”. RZA to kolejny wszechstronny artysta, którego talent można docenić w wyreżyserowanym przez niego filmie „Człowiek o żelaznych pięściach”.
Który z hip-hopowych artystów waszym zdaniem najlepiej sprawdził się w produkcjach filmowych? Uważacie, że naprawdę mają talent czy są zatrudniani jako aktorzy/reżyserzy tylko dlatego, że są sławni?
pawelaxn, proud to be a member of Forum KMF Film.org.pl since Feb 2013.

Odpowiedz
Ice-T jest zajebisty. Ode mnie ma 10/10

Cytat:rozpoczął niedawno przygodę z produkcją filmową

Nie tylko z produkcją. Będzie także narratorem kapitalnie zapowiadającego się dokumentu Krisa Koeniga "Assaulted: Civil Rights Under Fire"

Odpowiedz
Cytat:Dobrym przykładem jest Will Smith, twórca takich obrazów jak „Ja, robot”, „Hancock” czy „W pogoni za szczęściem”.

Twórca? Serio?
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
AXN jak zwykle na propsie.

Odpowiedz
Co to znaczy "na propsie"?

Odpowiedz
Wykazujący się niebywałym profesjonalizmem w działaniu i rozległą wiedzą w poruszanej tematyce, co zaskarbia należnego szacunku :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Dziękuję za wyjaśnienie.:)

Odpowiedz
dziwnym zbiegiem okoliczności wczoraj miałem okazję obejrzeć ten film, ciekawy przekrój mini wywiadów z raperami i producentami, zaczynając od nowego jorku, zachaczając o detroit (eminem i royce da 5 9) i kończąc na west coast. w zasadzie filmik stara się pokazać czym jest hip hop wg. pionierów i poszczególnych artystów, raczej ciężko tu o opinie ludzi spoza nurtu a jak się już jacyś nawiną to są grzecznie usuwani przez ice'a poza kadr :)

a tak nawiasem to wątek powinien wisieć chyba w dziale z dokumentami.

Odpowiedz
Z tego typu dokumentów polecam "Scratch" i "Beef".
Oba na propsie.:)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości