Ankieta: Która część serii jest najlepsza?
The Fast and the Furious
2 Fast 2 Furious
The Fast and the Furious: Tokyo Drift
Fast & Furious
Fast Five
Fast & Furious 6
Furious 7
The Fate of the Furious
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Szybcy i wściekli
(07-04-2013, 16:06)Mierzwiak napisał(a): po co wpieprzasz się w dyskusję i co chcesz mi udowodnić, pisząc że film który lubię jest kupą?

Nie czytasz ze zrozumieniem, co polecam :)
Chodziło mi o to, że nazywasz military'ego trollem i bronisz niezłego shitu ot tak, byle by bronić, ale jednocześnie nie przeszkadza Ci naskakiwanie na jakieś bzdurne głupotki w bardziej wartościowych filmach i zapieranie się w tym, że rujnują one seans :)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
(07-04-2013, 21:00)Mefisto napisał(a): Chodziło mi o to, że nazywasz military'ego trollem i bronisz niezłego shitu ot tak, byle by bronić
Fast Five mi się bardzo podoba.

Jak widzisz a) nie uważam go za shit b) nie bronię byle by bronić (że jak? co to w ogóle znaczy? kto tak robi?).

Jeśli nie dotarło, przedstawiam instrukcję dalszego postępowania:
1) Bierzemy łopatę/kij baseballowy/patelnię.
2) Prosimy kolegę, aby uderzał nas w głowę tak długo, aż procesy myślowe w naszej głowie zaskoczą.

Cytat:jednocześnie nie przeszkadza Ci naskakiwanie na jakieś bzdurne głupotki w bardziej wartościowych filmach i zapieranie się w tym, że rujnują one seans :)
Specjalnie dla Mefisto, który z jakiegoś powodu przyjął dzisiaj rolę forumowego debila, po raz ostatni: od odmóżdżających akcyjniaków z mięśniakami w roli głównej wymaga się mniej aniżeli od ambitniejszych filmów kręconych przez autentycznie utalentowanych reżyserów, takich jak np. Christopher Nolan.

Skończyłem, wróć jak przypomnisz sobie, że jesteś jednak inteligentnym kolesiem a nie trollem i idiotą.

Odpowiedz
Mefisto trochę za bardzo wziął sobie do serca to:
;)

Odpowiedz
(07-04-2013, 21:18)Mierzwiak napisał(a): Fast Five mi się bardzo podoba.

Nvmd, nie o to mi chodziło. EOT.

Cytat:wróć jak przypomnisz sobie, że jesteś jednak inteligentnym kolesiem a nie trollem i idiotą.

Czy ja tu widzę ukryty komplement? Awwww...

[Obrazek: Lesbian_cajolery.gif]
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Za szybcy za widmo

Odpowiedz
Mam problem.

Obejrzałem scenę akcji z początku Fast Five i próbowałem znaleźć te oczojebne CGI, o którym wspominał military. Nie mogłem, ale widziałem, że Mierzwiak coś wspominał o tym, że widać, że pociag CGI czy coś. Czy mógłby mi ktoś pomóc? Bo ja nie jestem w stanie powiedzieć, a mam dobrą kopię filmu. Jest może jedno albo dwa krótkie ujęcia, które wyglądają tak, jakby mógł tam byc green screen albo CGI, ale tak to nie jestem w stanie poznać.

Pomocy, KMFie. Jesteście moją jedyną nadzieją! (military szczegolnie)

Odpowiedz
Nie ten temat. Wywalić gimbusa za pytania w złym temacie. :P :P
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Crov: słabe efekty z Fast Five znajdziesz tam, gdzie wszystkie wady Gran Torino.

BTW: zamień CGI na efekty - nieważne, jak zrealizowane. Ważący pewnie z 10 ton autobus po walnięciu w osobówkę powinien ją rozbić na atomy a nie skakać jak gumiś. Nieważne, czym to zrobili - na to się nie da patrzeć.

A tutaj masz cały proces chujowienia prawdziwej sceny: każdy filtr i każda warstwa sprawia, że staje się coraz bardziej tandetna i sztuczna.

Odpowiedz
Mam ten film na Blu-ray i w krystalicznej jakości nie widać tam nic sztucznego i tandetnego.

Oglądasz filmy na komórce?

Odpowiedz
Nie, dupą.

Odpowiedz
To widać, bo po filmiku, który wkleiłeś jestem pod jeszcze większym wrażeniem dobrych efektów w FF5.

Odpowiedz
Gratulacje, cieszę się twoim szczęściem. Moim ulubionym efektem jest samochód wyskakujący z pociągu na pełnej kurwie - bokiem, bez choćby metra na rozpęd, pod kątem niemożliwym do osiągnięcia w rzeczywistości, w której działają prawa fizyki. Uważaj, żeby się nie spultać z podziwu.

Równie fajnie wygląda fragment trochę wcześniejszy, kiedy ciężarówka jedzie idealnie równolegle do pociągu, bo oczywiście na pustynnym torowisku nie ma żadnych nierówności, a kierowca potrafi utrzymać prędkość co do kilometra. Wygląda to bardzo naturalnie, myślę że twórcom należy się nagroda im. Jocelyn Wildenstein.

Odpowiedz
Co mają prawa fizyki, z którymi teraz wyskakujesz (i które w tym filmie często są naginane) do wykonania efektów specjalnych?

Odpowiedz
Filmy akcji naginają prawa fizyki?!

[Obrazek: oh-come-on-gif.gif]

Odpowiedz
Jak to co? Wszystko. Fast Five to Crouching Tiger filmów o samochodach - niby wymazali linki i wszystko jest for real, ale czuć, że coś jest nie tak; tak nie zachowują się żadne ziemskie pojazdy. To wszystko są efekty specjalne - i wyszły nienaturalnie. I tyle. Mogą sobie naginać prawa fizyki - byle robiły to zgrabnie. Niestety FF to kaleka.

Nie popuść z wrażenia, zwłaszcza most w panoramie wygląda świetnie.

Mierzwiak:
http://pragmaticobotsunite.com/wp-content/uploads/2012/09/antoine_dodson_you_are_so_dumb-142454.gif

Odpowiedz
Ale już chujowizna CGI w G.I.Joe - Rise of Cobra jakoś ci nie przeszkodziła obejrzeć filmu do końca.

Odpowiedz
Gieferg, nie udawaj ułomnego - przecież rozmawiamy o efektach, nie o ogólnym poziomie filmu. Tutaj efekty są dopełnieniem żałosnego obrazu całości: przerwałem film na żenującej scenie kompletowania ekipy, która wygląda jak nieudana parodia MacGrubera, czyli najbardziej nieudanej parodii ostatnich lat. Poza tym pisałem, że nie ma tu ani jednej interesującej postaci (za to jest Paul Walker), że mam w dupie fabułę, że początek jest dezorientujący. Ten film to 1/10 i zwykły gniot - oczywiście możecie go sobie bronić, tylko nie wiem po co. Chyba żeby poczuć się lepiej, że lubicie taką niedorobioną szmirę.:)

Odpowiedz
Od trollowania na temat braku kaskaderki w filmie opartym na kaskaderce, filmu którego nie oglądałeś dodajmy, przechodzimy do czepiania się samej obecności CGI. Tak, panorama mostu to CGI, jaki z tego wniosek?

Trolling też powinien mieć mimo wszystko jakiś sens, wiesz?

Odpowiedz
Cytat:Tutaj efekty są dopełnieniem żałosnego obrazu całości:

Nie rozśmieszaj mnie. Co ty możesz wiedzieć o "obrazie całości" filmu którego widziałeś może z 1/3?

Odpowiedz
Wiem, Mierzwiak, przecież ty jesteś mistrzem trollingu. Widzisz, uczę się od ciebie: zacząłem już wstawiać gify, choć nie chce mi się spędzać kwadransa na szukaniu co ciekawszych. Może i trolling mi nie wychodzi, ale przynajmniej nie pogrążam się, broniąc takiej kiły jak FF.:)

Gieferg: nie rób z siebie osoby, której trzeba wszystko powtarzać trzy razy. Ech, za późno - piszę trzeci raz: nie zainteresowała mnie fabuła, odrzucili mnie bohaterowie, zniesmaczyły tandetne i zaprzeczające fizyce akrobacje samochodów (które są tak nierealistyczne, że myślałem, że to CGI, ale nie - udało im się osiągnąć taki poziom żenady for real). 1/3 tego filmu to 30 minut. Przez ten czas można opowiedzieć 3 fajne, zamknięte historie w krótkometrażówkach. Nie muszę widzieć więcej, żeby wiedzieć, że to dziadostwo, tak jak nie muszę jeść całego starego kapcia, żeby wiedzieć, że nie smakuje jak kaczka w pomarańczach.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości