Btw - scena w której ta młoda dziewucha (ładniejsza wersja Summer Glau), tuż po wyjściu z wody pokazuje synowi głównego bohatera te znaczki na skałach, jest tak amatorsko zmontowana, że aż się złapałem za głowę...
28-09-2011, 22:35
|
Terra Nova
|
|
Mniej więcej zgadzam się z powyższą opinią. Generalnie klisza goni kliszę, efekty w większości ssą pałę, a od sporej części obsady trąci drewnem. Mimo to, oglądało się to o dziwo całkiem nieźle i na pewno nie jest tak tragicznie, jak to opisywał ktoś w Krótkiej piłce (nie pamiętam kto, a posta wcięło). Ode mnie 6/10 i jeszcze zobaczę ze dwa odcinki, zanim (ewentualnie) daruje sobie ten serial.
Btw - scena w której ta młoda dziewucha (ładniejsza wersja Summer Glau), tuż po wyjściu z wody pokazuje synowi głównego bohatera te znaczki na skałach, jest tak amatorsko zmontowana, że aż się złapałem za głowę... 28-09-2011, 22:35
A mi się zajebiście podobało! Daję pilotowi 10/10 i zaraz jeszcze raz oglądam :) Uwielbiam takie klimaty, może dlatego.
29-09-2011, 22:20
Napisał, że pilotowi dał 10/10. Rany, czy tylko ja mam wersję forum, w której posty nie znikają zaraz po napisaniu i można je przeczytać dokładniej w każdej chwili?
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi 01-10-2011, 21:23 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-10-2011, 21:24 przez Hitch.)
Racja. Wychodzi na to, że sam sobie przygadałem. Bywa :)
EDIT: Co by się zrehabilitować po wczorajszej gafie, postanowiłem napisać coś związanego z tematem. Przemogłem się i obejrzałem pilota. Gdyby nie fakt, że seans odbywał się w towarzystwie, to wyłączyłbym to gówno po 10 minutach. NIC się tu kupy nie trzyma, najbardziej chamsko utarte klisze gonią tu wyświechtane do cna banały, a całość jest spięta bardzo złą reżyserią i KOSZMARNYMI, do bólu przewidywalnymi dialogami. Nie wiem, co za kretyn wypluł z siebie ten erotyczny sen grafomana, ale tylko jeszcze większy imbecyl mógł odpalić na to jakąkolwiek kasę. Jak zabrać duży budżet (który przekłada się na CGI rodem z filmików w grach z serii Command & Conquer) to pozostaje nam brzydka kupa na poziomie studio Asylum. Po seansie próbowaliśmy z bratem dokonać oceny. Nie znaleźliśmy ANI JEDNEJ dobrej sceny, niczego, co można pochwalić. Na szybko przewinęliśmy odcinek jeszcze raz, bo może coś umknęło naszej uwadze. Ale nie, z tej kichy nie da się wyciągnąć niczego pozytywnego. Zaczynając od postaci kretynów, a kończąc na pozbawionej jakiejkolwiek spójności historii i świecie przedstawionym. Doskonały kandydat na 5 części 50 Prawd Objawionych. 0/10
-- Laozi 01-10-2011, 22:30 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-10-2011, 15:40 przez Hitch.)
dawaj dawaj :) chętnie poczytam. też uważam ten serial za dość denny, jak na przedpremierowy hajp.
03-10-2011, 08:21
To się spiknijcie i razem napiszcie, bo zazwyczaj jest tak, że około połowa z 50 prawd jest fajna.:) Te teksty powinno się pisać co najmniej parami.
03-10-2011, 08:36
nie moje klimaty, nie potrafię szyderczo punktować potknięć, klisz :)
03-10-2011, 09:04 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-10-2011, 09:04 przez desjudi.)
Wiadomo, im slabszy/durniejszy film, tym wiecej celnych prawd mozna wypunktowac. Dlatego strasznie zle mi sie czytalo 50 prawd o serii Alien (bez wycieczek Wojskowy), zwyczajnie slaba to odslona byla - choc nie o brak talentu tutaj chodzi ;)
Prawdy o Terra Nova? Coz, chetnie bym poczytal <ok>
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
03-10-2011, 10:06 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-10-2011, 10:07 przez Bucho.)
Spoko, ja akurat uważam, że im lepszy film, tym lepiej czyta się o nim prawdy - bo czasem są to oczywistości, których na pierwszy rzut oka nie zauważasz. Bo co to za sztuka wypunktować T:S? Wypunktuj Kubricka, to będzie zabawne. :)
03-10-2011, 10:14
W sumie racja, dlatego swego czasu postulowalem o zmiane nazwy na "filmowe prawdy objawione", gdzie minimum, to 25-30 - imo, ciezko jest z dobrych filmow wypisac 50 prawd bez zwyklego czepialstwa i szukania dziury w calym, ot byle dobic do piecdziesiatki <ok>
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
03-10-2011, 11:50 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-10-2011, 11:51 przez Bucho.)
Przy "Terra Nova" nie byłby to problem. W ciągu 4 pierwszych minut jesteśmy świadkami kilku debilnie użytych klisz o mrocznej przyszłości i totalitarnych, futurystycznych rządach. A poziom konsekwencji tego wszystkiego jest zerowy.
-- Laozi 03-10-2011, 13:24
Odcinek 3 zobaczyłem w jakości HD (pilot Xvid) i oglądało się naprawdę przyjemnie. Nie wiem czy to jakość obrazu, czy twórcy bardziej się wysilili, ale CGI było dużo lepsze. Dialogi też nie raziły, mimo, że kilka perełek się trafiło.
Zagadek zero, skupiono się na tymczasowym problemie i w sumie dobrze. Szkoda tylko, że serial jest mega familijny. Za dużo relacji rodzinnych, za dużo pokazują dzieci, a za mało akcji. Na plus całkiem przyjemny Main Theme i to, że główny bohater wzbudza sympatię, może jego postać rozwinie się na tyle, że zapamiętam jej imię ;) Oczko wyżej od nieszczęsnego pilota. 6/10 Wątpię żebym został fanem, rejestrował się na forum poświęconym serialowi i snuł teorie (tak jak to było w przypadku LOST), ale pierwszą serię zobaczę całą (koniecznie w HD), a potem okaże się czy mam ochotę oglądać to dalej. 04-10-2011, 16:08
Jak można oceniać serial po obejrzeniu pilota? Równie dobrze można wystawiać ocenę filmu po seansie pierwszych dziesięciu minut. Żeby wydawać jakiekolwiek sądy wypadałoby zapoznać się PRZYNAJMNIEJ z jednym sezonem.
pozdr
P.H.O.N.I.K.: Positronic Humanoid Optimized for Nocturnal Infiltration and Killing
06-10-2011, 10:17
Chyba żartujesz? To znaczy, że musisz oglądać cały sezon Bulionerów albo M jak miłość, żeby stwierdzić że to nieoglądalny kupsztal?
06-10-2011, 10:55
Naturalnie, że tak. Po obejrzeniu odcinka możesz stwierdzić co najwyżej, że serial ci nie odpowiada, albo cię nie zainteresował i nie masz zamiaru oglądać więcej. Ale wydawanie opinii na temat całości w oparciu o skrawek jest śmiechu warte.
pozdr
P.H.O.N.I.K.: Positronic Humanoid Optimized for Nocturnal Infiltration and Killing
06-10-2011, 13:25
To jest bzdura o galaktycznych rozmiarach. To tak, jakbyś nie mógł ocenić smaku gówna po dotknięciu go językiem - musisz zjeść cały stolec, żeby się o nim wypowiadać. A nuż pod koniec okaże się, że nie jest taki zły?
06-10-2011, 13:35
Przesadzasz. Sporo seriali tak ma, że rozwijają skrzydła dopiero w 2-3 sezonie (Farscape, The Shield, BSG, Buffy, nawet Twoje X-files podobno). Jasne, zdarzają się przypadki skrajne, (Flash Gordon nowy, Aniołki Charliego nowe) ale jednak często jakość kilku/kilkunastu pierwszych odcinków nie odzwierciedla jakości całego serialu.
Why are you firing wallnuts at me?
06-10-2011, 14:31 |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| [oddzielony] Terra Nova | Arahan | 0 | 638 |
28-09-2011, 01:17 Ostatni post: Arahan |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |