The Brothers Bloom - nowy film Riana Johnsona
Ten mało znany pan w temacie tytułu to jeden z obiecujących reżyserów w Hollywood. Jest autorem nakręconego za 500 tyś. dolarów, nagrodzonego w Sundance niesamowitego filmu noir, pt. Brick. Film okzał się sukcesem jak na tak kiepską promocję, że pan Johnson dostał w końcu szansę zaprezentować się szerszemu gronu.

I oto nadchodzi jego kolejny film (znów scenariusz i reżyseria to jego robota) i zapowiada się fantastyczna komedia sensacyjna, czy może kryminalna.

Brody, Weisz, Ruffallo...z resztą zobaczcie sami trailer...

A tu macie zwiastun do poprzedniego filmu Brick -> (polecam...)
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
szczerze mówiąc trailer Bloomsów wygląda głupiutko - za to opisany przez Ciebie debiut jest interesujący, będę musiał zerknąć
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Mnie też właśnie Brick zainteresowało. Zaraz zaczynam oglądać.
Bodie: He's a cold motherfucker.
Poot: It's a cold world Bodie.
Bodie: Thought you said it was getting warmer.
Poot: The world goin' one way, people another yo'.

Odpowiedz
Cytat:szczerze mówiąc trailer Bloomsów wygląda głupiutko
Hmm...toś mnie zaskoczył :P. Ja po obejrzeniu tego zwiastunu pomyślałem, że w końcu pojawi się jakaś inteligentna i zabawna komedia kryminalna, w dodatku ze świetną obsadą (Weisz bardzo fajnie wyszła w zwiastunie) i mnóstwem oryginalnym pomysłów, jak w tym dialogu:
- What do you do?
- I collect hobbies
:)

A Brick polecam. Naprawdę ciekawy film noir. Czasem leci na Canal + pod dziwnym tytułem Kto ją zabił
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Ludzie, oglądajcie Brick, bo pomijając parę przejaskrawiony/przedobrzonych momentów/motywów film naprawdę przedni.
Bodie: He's a cold motherfucker.
Poot: It's a cold world Bodie.
Bodie: Thought you said it was getting warmer.
Poot: The world goin' one way, people another yo'.

Odpowiedz
Ależ sympatyczne, wesolutkie kino :) Świetna chemia, niezłe pomysły, szczery humor, absolutnie fantastyczna Rinko Kikuchi i jak zawsze urocza Weiszowa. Świetnie oglądający się film z fajnymi detalami na drugim tle i nieźle rozpisaną intrygą. Jak na ironię chyba najlepszy film Johnstona, gdzie wszystko ze sobą gra i do siebie pasuje.

8 / 10
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Rzeczywiscie, widzialem wszystkie filmy Johnsona i Brothers Bloom jest bez wątpienia najlepsze. Bliskie perfekcji. W tym filmie wszystko ze sobą wspaniale gra i idealnie do siebie pasuje, czego nie można powiedzieć o jego innych filmach, które są świetne, ale nie zawsze dobrze poskładane (i Brick, i Looper na to cierpią).

Odpowiedz
Ale fajny film. W sumie powinienem się spodziewać już po Brick, które było równie wyśmienite. Świetna muzyka, świetne dialogi, aktorstwo. Polecam.
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie.

Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier

Odpowiedz
Rinko jest na drugim planie, mówi łącznie trzy słowa i śpiewa jedną piosenkę, a i tak najbardziej zapada w pamięć z całego filmu. Ona po prostu... jest i nie pozwala oderwać od siebie wzroku, cudowna dziewczyna po prostu. Muszę obejrzeć jeszcze jakieś filmy z nią (bo póki co to mam za sobą tylko Babel, Pacific Rim i Brothers Bloom), jest tego warta.
A Brothers Bloom? Sympatyczne, wesołe, ciepłe, niegłupie kino, trzymające się kupy na każdym poziomie. Bracia-oszuści robią przekręty, pomaga im Rinko i to wszystko, nic więcej nie trzeba do szczęścia.

8/10

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon