The Dark Knight (2008)
Ja tu nie widze nic podobnego do Power Ranger, ani też nic specjalnie futurystyczne. Poprostu wcześniejsza wersja stroju z poprwaionym kapturem/maskę, która teraz jeszcza bardziej umożliwia poruszanie głową. A dotego cały strój wygląda na bardziej elegancki i szykowny, a dzięki dodatkowym wzmocnienom napewno jest jeszcze bardziej wytrzymały, więc Bruce powininen mieć mniej siniaków, a przecież do jazdy na motorze potrzebny jest wytrzymały strój.
Si vis pacem, para bellum (If you want peace, prepare for war)

te okrągłe motywy na kolanach skojażyły mi się z tronem ale po chwili .. tak jak by go pomalować na biało to prawie szturwowiec imperium ze SW ;]
A single pussy hair can pull a battleship through the desert

Q - niepoprawny fanboy ;)
Tam gdzie inni widza wady on zawsze znajdzie nawet najbardziej absurdalne i na sile wymyslone 'za' :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Hitch - niepoprawna maruda :wink:
Fanboy to gość który ciska się, że kostium nie jest taki jak w komiksie, a to co widzimy z komiksem ma niewiele wspólnego.

Ja uważam że jest nawet fajny, choć do jakiegoś specjalnego zachwytu daleko. Największą konsternację budzą ostrza na przedramieniach, którymi Gacek ma strzelać...

No to Q jest fanboyem Batmana Nolana. Przyjmie wszystko co mu Nolan poda na tacy ;)
--
Laozi

Zobaczymy jak będzie w filmie. Mi strój Batmana z Begins podobał się bo Bruce wyglądał w nim "smukło" i elegancko. Tutaj trochę zbyt masywny mi się wydaje (te naramienniki są gigantyczne) i zbyt techno. W Batman Begins strój był bardziej "ninja", a tutaj wygląda jak oddział policji do zamieszek ulicznych. Na szczęście hełm jest przekozacki i budzi grozę.

Hitch napisał(a):No to Q jest fanboyem Batmana Nolana.
Jakie ze mnie fanboy, skoro BB widziałem prawie miesiąc od polskiej premiery...

Milord napisał(a):Największą konsternację budzą ostrza na przedramieniach, którymi Gacek ma strzelać...
Wiadomo że te "ostrza" są cześcią kostiumy i mają się chować, niestety na zdjęciu tak padają cienie, że praktycznie nie można dostrzec żadnych szczegółów, więc trudno ocenić jak to wyjdzie, bo jeśli to będzie coś w tym stylu co miał Azrael, to może być interesujące.

Niewazne kiedy ogladales BB. Wazne ze slepo bronisz TEN stroj.
Bo 'wieksza ochrone' mozna przedstawic na sto mniej przebajerowanych sposobow.
Lykasz ten stroj i dorabiasz mu idealogie ktora sprawdza sie tylko na stronach scenariusza i w twojej wyobrazni.

To zadna wycieczka osobista, po prostu ten stroj wyglada jak czarny wojownik z Power Rangers: The Movie. I nie zaprzeczaj bo sie zezloszcze ;)
Bez tych wydrążeń nie bylby masywniejszy? Bylby wiec po kiego wała one są? Dla dzieci, po takiego wała :)

[Obrazek: TheMovie.jpg]

Jakby ich nie bylo stroj by wygladal jak u Burtona. Batman tez tam byl zakuty w zbroje i co? I wiekszosc narzeka. Wystarczy zrobic wdrazenia oraz ruchoma szyje i Q nagle jest zadowolony :)

Batman Begins to film dla dzieci, tylko i wylacznie. Fani komiksow mowia ze jaka to z Batmana mroczna postac, brutalna i wogole ale nic z tego nie ma BB ktorym sie tak podniecaja.

PS.
Zadne strzelajace ostrzami szpony nie sa interesujace :)
(Oh! Hitch czytywal Batmana! Ba Hitch co miesiac mial nowy numer przez 10 lat. Potem wydoroslal :()
--
Laozi

Ja tego stroju nie bronie, bo nowy kostium nie potrzebuje obrony. Znaczna większość opini na różnych forach jest pozytywna, ale oczywiście nie brakuje wręcz przeciwnych zdań. Mi się podoba, tobie nie i żaden z nas nie przekona drugiej strony.

Dla mnie nie ma w nim nic podobnego do Power Rangers, więc czekam na twoją złość. Bo co tu jest podobnego, a nie materail nie ten sam, kolor też nie ten, rękawiczki i nakrycie głowy też inne, no ale jeśli jesteś fanem Power Rangers to może dostrzegasz coś czego ja nie widzę :wink:

U Burtona to był gumiak i żadne wydrążenia, (a według mnie ochraniacze) by tego nie zmieniły. Pozatym w niczym nowy kostium Batmna, czy to z upgradem w niczym mi nie przypomina tego z filmów Burtona.

Po emocjach związanych z nowym kostiumem Batmana, czas zająć się czymś nowym, a mianowicie pojawiły się pierwsze dobre fotki z planu na którch widać Maggie Gyllenhaal w roli Rachel. O ile wybór tej aktroki na zastępczynie Katie Holmes nie zyskał mojej aprobaty, to muszę przyznać, że na tych zdjęciach wygląda lepiej niż spodziewałemm, ale jednak nie tak dobrze jak Katie.

Maggie jako Rachel

Chociaż nie lubię Katie Holmes, to z kolei Maggie wydaje mi się jakaś taka miałka, rozciapciana jak niedopieczony naleśnik (ostatnie zdjęcie).

zajebiście. kolejna nastolatka w roli pani adwokat. obstawiamy, ile ma lat. Kate Holmes wygląda w BB na 13. ta jest trochę starsza, choć nadal stosunek płciowy z nią byłby w niektórych stanach karany więzieniem :)

A ja się tylko utwierdzam że to był dobry wybór. W pewien sposób przypomina Holmes więc do roli się (przynajmniej wizualnie) nadaje, ale z drugiej strony jak ją widzę to się cieszę, że to jednak nie jest Holmes :)

Mental > jeśli TDK jest bezpośrednią kontynuacją, to raczej 45-letnia Rachel nie wchodzi w grę :lol:

Gieferg napisał(a):jeśli TDK jest bezpośrednią kontynuacją, to raczej 45-letnia Rachel nie wchodzi w grę :lol:

Batman Forever jest kontynuacją, a głównego bohatera zmieniono nie do poznania (tylko do warszawy).

Mental napisał(a):zajebiście. kolejna nastolatka w roli pani adwokat. obstawiamy, ile ma lat. Kate Holmes wygląda w BB na 13. ta jest trochę starsza, choć nadal stosunek płciowy z nią byłby w niektórych stanach karany więzieniem :)
Ma 30 lat, wiec nie wiem w jakich stanach stosunek płciowy z nią byłby karany więzieniem :-P O ile Katie Holmes wyglądała bardzo młodo, to z kolei Maggie Gyllenhaal wygląda na starszą. Jest jakieś podobieństwo między nimi ale jednak Maggie wygląda na dojrzalszą i pasuje znacznie lepiej do roli. No i nie jest pięknością, co na plus moim zdaniem.

Cytat:No i nie jest pięknością
a Katie "krzywy uśmieszek" Holmes to jest niby pięknością? :twisted:
Ja zazwyczaj jestem przeciwny zmianom aktorów, ale wziąwszy pod uwagę to jak mnei irytowała Holmes w BB to tutaj wyjątkowo zmiana mnie cieszy :)

Gieferg napisał(a):
Cytat:No i nie jest pięknością
a Katie "krzywy uśmieszek" Holmes to jest niby pięknością? :twisted:
Brzydka nie jest moim zdaniem, chociaz znam ładniejsze. W każdym razie, chodzi mi raczej o to, że wpisuje się w gatunek "seksownych dup", że tak sobie kolokwialnie powiem. Wszyscy kojarzymy przykład Paris Hilton (za wsadzenie Katie Holmes i Paris Hilton do tej samej kategorii pewnie będe na celowniku Mierzwiaka).

Holmes to przedewszystkim Jezioro Marzen. Nolan chcial trafic do okrelsonej grupy wiec najal sobie gwazdke seriali dla mlodziezy jako 'naklaniacz do seansu' ;)
--
Laozi

Nie wiem jak Mierzwiak, ale ja tez nie czaje, co ma Holmes do Hilton.

A wymiana aktorek w TDK jest zdarzeniem in plus chociazby z tego powodu, ze Maggie jest od Katie zdecydowanie lepsza aktorka.

Jakuzzi napisał(a):Nie wiem jak Mierzwiak, ale ja tez nie czaje, co ma Holmes do Hilton.
Ech, chodzi o to, że ma wygląd, nie umiejętności co jest najczęściej główną rzeczą jakiej się szuka w aktorkach do filmów o superherosach. O to mi chodziło, może źle to ująłem, wiec przepraszam. :-) I właśnie Maggie nie wpasowuje się w ten typ, do tego jest lepsza aktorka.

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon