The Dark Knight (2008)
Gieferg napisał(a):Zastanawiałem się co ze Strachem na wróble. W pierwszym filmie raczej nie miał zbyt dobrego zamknięcia swojej roli i spodziewałem się go jeszcze zobaczyć, ale póki co jakoś o nim nie słychac...
Przecież będzie w filmie, spokojnie.

Sam jestem strasznie ciekaw jaką odegra rolę w fabule, ale wolałbym żeby w żadnym trailerze go nie było, chcę mieć niespodziankę w kinie.

nie oszukujmy sie panowie film będzie świetny :D
ale nigdy nie dostanie kategorii R co najwyżej od 14 czy 15 lat :P
Po tym co zobaczyłem aż trudno uwierzyć że to jest film o Batmanie :D

i o to właśnie chodzi. opowiadałem się za taką formą na długo przed ukazaniem się prologu. nie żebym sobie wlewał, ale takie są fakty :) pomimo ze całość wygląda super, dodałbym parę szczegółów: naturalnie bluzgi plus poprosiłbym aktora w masce, żeby uderzył te kobiete kolba w twarz. z całej siły. potem kadr na roztrzaskany nos, z którego wylewają się strugi krwi i widownia należy do mnie :) oczywiście po takim zagraniu na sali kinowej rozległoby się łkanie - to tylko przerażone dzieci. widać, ich rodzice pomylili sale - kreskówke o Batmanie grają w 10 :)

Mierzwiak napisał(a):Przecież będzie w filmie, spokojnie

Skąd ta pewność?
Czy mi się wydaje, czy była z nim jakaś fotka?

Mental napisał(a):kadr na roztrzaskany nos, z którego wylewają się strugi krwi
Po co ten kadr? Jakie to ma znaczenie? Co wnosi do filmu?

Odpowiedź brzmi: NIC.

Gieferg napisał(a):Skąd ta pewność?
Bo są fotki z planu przedstawiające Murphy'ego w masce i bez maski? :roll: Gieferg, rozczarowujesz mnie. Oglądasz ścierwa nagrane kamerą w kinie a nie wiesz takich rzeczy, hej!

Zajebiscie ,jestem pod wrazeniem .Scena swietna ,Joker nie przerysowany i cukierkowy ,istny morderca ,przestepca z pierwszej listy ,bez skrupułów xD FUCKING AWSOME

Cytat:Bo są fotki z planu przedstawiające Murphy'ego w masce i bez maski?

fakt, coś było. Już sobie przypomniałem. Bez maski chyba jak siedział z jakimiś gostkami (tylko nie było pewności czy to na pewno on). W każdym razie dobrze by było jakby jakąś rolę odegrał.

Mierzwiak napisał(a):Po co ten kadr? Jakie to ma znaczenie? Co wnosi do filmu?

a zatem pokazałbym to w jednym ujęciu :)

Gieferg napisał(a):fakt, coś było. Już sobie przypomniałem. Bez maski chyba jak siedział z jakimiś gostkami (tylko nie było pewności czy to na pewno on). W każdym razie dobrze by było jakby jakąś rolę odegrał.
Tak, widziałem też fotki z przerwy w zdjęciach jak Bale i Murphy stoją sobie i gadają.

Olewałem ten temat bo BB to imo. średni film, ale te pierwsze 6 minut kapitalne jest. Serio.
Bodie: He's a cold motherfucker.
Poot: It's a cold world Bodie.
Bodie: Thought you said it was getting warmer.
Poot: The world goin' one way, people another yo'.

Jestem w autentycznym szoku - ten prolog jest re-we-la-cyj-ny.
czekam z niecierpliwością.

swoją drogą - małe skojarzenia z Heat nasuwają się same skoro nawet Van Zanta tu mamy :)
Aktualnie rządzi: ja

Crov napisał(a):http://atasteforthetheatrical.com/

Dziś trailer powinnien już być w dobrej jakości.

Swoja droga fajna promocyjna stronka.

"Room for 8 people - 28 if they're dismembered." :)

Cytat:przy takim nasyceniu scen realizmem, brak bluzgów i krwi staje się az zanadto odczuwalny.

ja tego nie odczułam. byłam zbyt zajęta czekaniem na Jokera :lol: Ledger na bank dorówna Nicholsonowi, a może nawet i go pobije
najlepsze, co można zrobić z dobrą radą, to podać ją dalej

hm spodziewam się że raczej ten prolog nie ujrzy oficjalnie światła dziennego w necie ?? No chyba że sie mylę to mnie sprostujcie :P

Nie ujrzy, oficjalnie potwierdzone przez Jonathana Nolana.

Ależ wystarczy, że ujrzał światło dzienne jako 'przeciek'...
Spece od virali nie śpią;)

Trailer oficjalnie w sieci

CODEBASE="http://www.apple.com/qtactivex/qtplugin.cab" height="640" width="425">

CODEBASE="http://www.apple.com/qtactivex/qtplugin.cab" height="640" width="425">

Si vis pacem, para bellum (If you want peace, prepare for war)

To jest... :shock:

Joker ok. Reszta wygląda do bani :) Mam nadzieję że Nolan poprostu nie chciał umieszczać w trailerze najlepszych scen, jeżeli tak chwała mu za to. Jeżeli jednak to są jedne z najlepszych scen to chyba film wypadnie blado. Trochę rzuca się w oczy ta sypiąca się makieta budynku na początku trailera.... uh...

Dla twojej wiadomości, panie czepialski, to nie jest makieta tylko eksplozja prawdziwego budynku, więc jak chcesz się na siłę czepiać to znajdź sobie coś innego, tym razem pudło.

PS. Szanuję twoje zdanie, ale ktoś kto krytykuje ten trailer, a zachwyca się jakimś miernym serialem Heroes...

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon