Niedługo za granicą premiera "Straightheads" z Gillian Anderson, film o zemście na gwałcicielach. Nikt tam nie lata w kostiumie nietoperza.
01-05-2007, 21:21
|
The Dark Knight (2008)
|
|
Powróciłeś z pomysłem gwałtu na postaci Rachel - już o tym pisaliśmy, ale w tym momencie należałoby się zastanowić czy chcesz rozrywkowe kino komiksowe czy realistyczny, brutalny thriller.
Niedługo za granicą premiera "Straightheads" z Gillian Anderson, film o zemście na gwałcicielach. Nikt tam nie lata w kostiumie nietoperza. 01-05-2007, 21:21
rozrywkowego kina komiksowego nie chcę, bo jest guano warte.
chce realistyczne, brutalne kino komiksowe - coś jak Robocop, który - choć pozbawiony komiksowego rodowodu - spełnia w 100% moje wymagania. albo inaczej - chcę, żeby Batman taki był. Reszta mnie nie obchodzi. Reszta może byc taka, jak jest. 01-05-2007, 21:24
Ale im silniejsze bodzce i potezniejsza zemsta tym lepsza rozrywka. Popatrz chociazby na przywolywanego wczesniej Seagala. W jego najlepszych filmach ktos zabijal mu kogos bliskiego. A ten jak zmarszczyl brwi to odmarszczyl je dopiero jak polamal wszystkim rece, nogi, zabil najbardziej odpowiedzialnych i rozpieprzyl wszystko wokol w kawalki.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi 01-05-2007, 21:28 Cytat:taki bohater jest śmieszny. i to cholernie. co sobie pomyśli tata w zaświatach... dajcie spokój. a może dręczą go pytania w stylu: pójdę do nieba czy do piekła?Pewnie, wszystko można spłycić i wyśmiać. Dla mnie taki bohater jest znacznie ciekawszy i tyle. Dla ciebie głupota, dla mnie tragizm postaci. Cytat:chce realistyczne, brutalne kino komiksowe - coś jak Robocop, który - choć pozbawiony komiksowego rodowodu - spełnia w 100% moje wymagania. albo inaczej - chcę, żeby Batman taki był. Reszta mnie nie obchodziA myślisz że ja nie chcę? Może za jakieś 20 lat doczekamy się takiego filmu. http://leonscripts.users5.50megs.com/scripts/BATMANYEARONEscript.htm - już tu chyba gdzieś podawałem tego linka. Niezrealizowany scenariusz, reżyserować miał Darren Aronofsky. Są przekleństwa, jest bardzo obrazowa przemoc. Polecam 02-05-2007, 15:28 Cytat:Popatrz chociazby na przywolywanego wczesniej Seagala. W jego najlepszych filmach ktos zabijal mu kogos bliskiego.Seagal i "najlepsze filmy" - jedno z drugim średnio współgra :lol: A jak Seagal ma robić za wzór dla Batmana to dziękuję postoję, wolę już obejrzeć Muminki :lol: Mental napisał(a):rozrywkowego kina komiksowego nie chcę, bo jest guano warte. a ja nie lubię spaghetti westerów bo są gówno warte, i co? fajnie? Prędzej sobie kupię na DVD SpiderMana niż jakikolwiek western z Eastwoodem, ale jakoś z tego powodu nie muszę z uporm maniaka przekonywac całego swiata, że filmy, które mam w dupie powinny wyglądac inaczej niż wyglądają. już to pisałem, i to chyba nie raz, ale napisze raz jeszcze > takie filmy nie są kierowane do takich jak ty, więc pogódź się z tym i skończ już biadolić bo nic z tego i tak nie wyniknie. Ja tam się potrafię dobrze bawić oglądająć X-Men, Spider mana czy nowego Punishera, i bawić wprost rewelacyjnie na Batman Begins. 02-05-2007, 16:11
a jednak coś wynika (patrz scenariusz Aronofsky'ego)
są ludzie, którzy nie chcą, by wszystko wyglądało jak bajka na dobranoc. Gieferg napisał(a):Seagal i "najlepsze filmy" - jedno z drugim średnio współgra nic bardziej mylnego. Gieferg napisał(a):Prędzej sobie kupię na DVD SpiderMana niż jakikolwiek western z Eastwoodem, ale jakoś z tego powodu nie muszę z uporm maniaka przekonywac całego swiata, że filmy, które mam w dupie powinny wyglądac inaczej niż wyglądają. one nie musza "inaczej wyglądać" - najlepsze filmy Eastwooda (i z Eastwoodem) są nie do poprawienia. i jeszcze coś: ja nie mam Batmana w dupie, dlatego czuje wewnętrzną potrzebę przekonania świata, że BB to totalne nieporozumienie. 02-05-2007, 16:20 Cytat:i jeszcze coś: ja nie mam Batmana w dupie, dlatego czuje wewnętrzną potrzebę przekonania świata, że BB to totalne nieporozumienie.Podobnie jak w przypadku transformers, masz jakiś swój z dupy wzięty obraz Batmana, który wg ciebie powinien być tym obowiązującym i chcesz przekonać wszystkich do swego punktu widzenia. Cytat:są ludzie, którzy nie chcą, by wszystko wyglądało jak bajka na dobranoc.Bajką na dobranoc to był Batman Burtona. Był moim ulubionym filmem jak miałem 10 lat. Returns jest bajką również, tyle że dla trochę starszych. Lubię te filmy ale kolejnych takich widzieć nie chcę. Wierzę natomiast że Nolan zrobi dokładnie to na co czekam (bo raz już zrobił). Cytat:najlepsze filmy Eastwooda (i z Eastwoodem) są nie do poprawienia. nie podzielam niestety twojego entuzjamu w stosunku do Clinta. Szczerze mówiąc nei przypominam sobie, zeby kiedykowliek, którykolwiek z jego/z nim filmów mnie zachwycił. 02-05-2007, 16:39 Cytat:Podobnie jak w przypadku transformers, masz jakiś swój z dupy wzięty obraz Batmana, który wg ciebie powinien być tym obowiązującym nie z dupy tylko z głowy :) Cytat:nie podzielam niestety twojego entuzjamu w stosunku do Clinta. Szczerze mówiąc nei przypominam sobie, zeby kiedykowliek, którykolwiek z jego/z nim filmów mnie zachwycił. jest różnica miedzy "nie zachwycił mnie, bo nie lubię westernów" a "nie zachwycił mnie, bo przedszkole skończyłem 20 lat temu". 02-05-2007, 16:52 Cytat:jest różnica miedzy "nie zachwycił mnie, bo nie lubię westernów" a "nie zachwycił mnie, bo przedszkole skończyłem 20 lat temu".tyle że ja nic nie mam przeciwko westernom :P 02-05-2007, 17:04 Milord napisał(a):http://leonscripts.users5.50megs.com/scripts/BATMANYEARONEscript.htm - już tu chyba gdzieś podawałem tego linka. Niezrealizowany scenariusz, reżyserować miał Darren Aronofsky. Są przekleństwa, jest bardzo obrazowa przemoc. Polecam słowo "fuck" występuje 4 razy fuckin' - 1 asshole - 1 bitch - 2 son of a bitch - 0 (jest tylko szczątkowa forma "son of a...") damm it - 2 pussy - 1 za mało :) 02-05-2007, 17:09
Zgadzam się w pełni z Mentalem .Pożądne kino opiera się na mocnej rozwałce , a immniej się cukier leje z ekranu tym lepiej dla filmu.Oglądając nowego Punishera omal się nie pożygałem od tej słodkości - Lundgren pozostaje niedościgniony
Ready To Rock!
02-05-2007, 17:55
Nowy Punisher nie jest taki zły, Batman Begins jest dobry, ale w tym przypadku opowiem się za Mentalem i wszystkimi, którzy chcą wulgarniejszego Batmana, który nie boi się zabijać. Dla mnie w mieście bezprawia, jakim POWINNO BYĆ (bo u Nolana niestety nie jest) Gotham człowiek, który chce zbudzić strach wśród swoich wrogów, musi być brutalniejszy od nich... Ale cóż. Nie czytałem komiksów i nie uważam się za fana tej postaci, więc zostawię moje pobożne życzenia dla siebie.
02-05-2007, 19:06
Trochę offtopowo, ale w nawiązaniu do wcześniejszych postów: Seagal zrobił w życiu trzy dobre filmy. Nico, Wygrać ze śmiercią, oraz ten w którym odstrzeliwuje kolesiowi nogę (ten sam, w którym jakiś koleś zabija kobietę w samochodzie w biały dzień).
02-05-2007, 23:02
Cztery zrobil dobre.
Jeszcze ten gdzie lata po Jamajce.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi 02-05-2007, 23:24
Pierwsze filmiki z Planu filmowego i być może Nowy Jocker Very Happy
http://one.revver.com/watch/247845/flv/affiliate/83874 Osobiście nie mogę sie doczekać, jeśli będzie utrzymany w podobnym klimacie co Begins i w jeszcze bardziej realistyczny sposób sfilmowany to czeka nas nie lada uczta Very Happy bijąca Spidermany na głowę Very Happy http://luismmx.blogspot.com/2007/02/plen-robot.html W maju ma podobno ruszyć już oficjalna Strona filmu ajjj odpaliłem sobie soundtrack Begins :D 03-05-2007, 12:53
aż się prosi, żeby film był brutalny do bólu. ten napad na bank powinien wprawić widownie w osłupienie. kolesie zapędzają pracowników do skarbca, każą im się położyć na podłodze, głową do ściany, po czym wykonują egzekucję kolejno na każdym z nich - kulka w głowę, pełno krwi. dodałbym tu ujęcie na buty, stąpające po śliskiej od krwi posadzce. tym sposobem Joker pokazałby, że "the game is over", a Batman musiałby się wziąć ostro do roboty, a nie paradować w jakimś gejowskim kostiumie i rozbawiać wycieczki klasowe.
03-05-2007, 13:04
Mental, czytasz czasem to co piszesz? gejowski kostium? A u Burtona to był w takim razie niegejowski? A idź pan w cholerę.
PS. Zaraz zasiadam do Miami Vice. 03-05-2007, 13:10
Mierzwiak, trochę luzu - kostium jest gejowski, kiedy służy do paradowania. Nie jest gejowski, gdy opływa krwią i spełnia swoją funkcję - zastępując kevlar w kamizelce. Batman powinien działać, a nie się opierdalać jak w BB.
Cytat:Wiesz dobrze, ze to mrzonki. Jakuzzi, mało wiary w tobie :) 03-05-2007, 13:13 |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| The Dark Knight (2008) [wątek spoilerowy] | military | 945 | 197,259 |
31-08-2025, 12:34 Ostatni post: Krismeister |
|
| The Dark Knight Rises (2012) [temat spoilerowy] | Gieferg | 1,365 | 243,234 |
16-01-2025, 23:56 Ostatni post: Gieferg |
|
| The Dark Knight Rises (2012) | Mierzwiak | 1,868 | 391,460 |
04-12-2020, 03:43 Ostatni post: shamar |