The Dark Knight (2008)
No jest, tyle że z innych filmów :)

Teaser "The Dark Knight" wyświetlany przed Simpsonami - słaba wersja

http://youtube.com/watch?v=nb4TstBBHYE
Si vis pacem, para bellum (If you want peace, prepare for war)

Pierwsze zdjęcie z TDK! :shock:

[Obrazek: theknifeze8.th.jpg]

ale ten joker wyglada wybaczcie chujowo !
ten uśmieszek :x te wygladające jak sztuczne blizny praktycznie widać tylko końce reszta to szminka , kręcone włoski!!! zamiast uczesanych do tyłu niczym travolta z grease no JN nie dorasta do pięt ale kto dorasta :wink: JN urodził się z pyskiem jokera a tu mamy marną imitacje . on wyglada jak jakiś pieprzony mim anie joker!
A single pussy hair can pull a battleship through the desert

I tak wszyscy na to pójdziemy ;).
"I rode a tank, held a general's rank, when the blitzkrieg raged, and the bodies stank."

Pojdziecie :)
Joker pokazany jakis czas temu wygladal znacznie lepiej. Ten to wygladzona wersja bo wiadomo ze to bedzie kolejna popoludniowa bajka to i musieli sie opamietac. Szkoda.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

CODEBASE="http://www.apple.com/qtactivex/qtplugin.cab" height="640" width="425">

- TEASER "The Dark Knight" dobrej jakości 10MB

CODEBASE="http://www.apple.com/qtactivex/qtplugin.cab" height="640" width="425">

- 21 MB

Zapomniałem tu napisać, że Joker brzmi bardzo średniacko. Nie wiem dlaczego dyszy po każdej wypowiedzianej kwestii, a jego głos i śmiech kojarzy mi sie z kaczką (nie mam pojęcia dlaczego). :wink:

Na Wizard World w Chicago pokazano pierwszy klip z "The Dark Knight" (może w sieci sie pojawi niedługo). Opis klipu:

The footage started with a silhouette of a dark figure in front of one of Batman’s armored vehicles before quickly cutting to Bruce Wayne and Alfred delivering the brief lines heard in the “Dark Knight” teaser trailer.

“Some people just want to watch the world burn,” advises Alfred before the camera jumps to Batman in action on the Batpod, the new iteration of his motorcycle.

The action built up as the Joker was seen in full for the first time with a mess of white face, smeared red lipstick and sweaty, straggly green hair. Apparently, the clown prince of crime gets arrested at one point in the film, as the montage presented Jim Gordon (complete in SWAT gear) at the Joker’s booking, saying, "no prints, no ID, custom clothes, no tags.” The clown smiles with what appears to be blood over his face from the inside of an interrogation room.

Checking back in with Bruce Wayne, the billionaire playboy has a brief scene with Eckhart’s Harvey Dent where he says “Rachel’s told me everything about you.”

“I truly hope not,” responds Wayne.

The footage sped up at that point into an intense montage of action, featuring the following clips:

- The new batsuit rising up from a trap door in the ground and held in a chain metal case.

- Rachel Dawes (played by Maggie Gyllenhaal) close to an unidentified man either kissing him or being threatened by him as the camera rotates around them.

- The Joker and Batman battling in close quarters (possibly a hospital room). Batman throws Joker over a table and crashing into the ground while the clown smiles at him. It should be noted that the Joker was done up in his signature purple suit.

- Plenty of big, bold Batmobile action including a shot where the tank-like car drives through a wall of flame. In fact, flames were pretty much everywhere in the footage as it appears Joker does actually make the world burn.

- There is also a shot of a somewhat grim-faced Joker walking across a city street mercilessly firing a machine gun as well as a television close-up of the Joker laughing hysterically.

- Two major additions to the speculation that Two Face will appear in the film came in the form of a single shot of a spinning 50 cent piece and the final image: after the action montage has slowed down, the camera cuts to a bartender looking at Harvey Dent, whose only onscreen presence is his left shoulder and a bit of a reddish-purple scarred neck. “Dent! I thought you were dead!” the man gasps, to which Harvey replies, “Half.”

źródło: wizarduniverse.com

Podoba mi się ostatnia scene, z Dentem, reszta nie szczególna.

No, nieszczególne. Nie podobały mi się zwłaszcza zdjęcia. Zaraz... przecież ja tego nie widziałem :roll:

Crov musisz mieć niesamowitą wyobraźnię, że na podstawie samego opisu już ci się podoba. Niestety ja tak nie potrafię i czekam na konkrety w postaci samego klipu :) .

Wystarczy umieć czytać i znać angielski. :) Logicznym jest, że nie oceniam klipu, a opisy scen. Zresztą, skoro sceny są dokładnie opisane to co tu za jakąś szczególną wyobraźnię trzeba mieć? ;)

Mierzwiak napisał(a):No, nieszczególne. Nie podobały mi się zwłaszcza zdjęcia. Zaraz... przecież ja tego nie widziałem :roll:
No to po co piszesz? ;)

Bo Hitch ma bana, a ktoś musi wyrobić normę.

BP MSPANC

P.S.
Hitch nic do Ciebie nie mam. Ot, żartobliwe dokuczanie starego marudy.

Kilka nowych zdjęć:

Uwaga, fotki mogą zawierać SPOILERY.

[Obrazek: dark_knight_pics.jpg]

Wszystkei nowe fotki można zobaczyć tutaj:
http://www.comics2film.com/g/thumbnails.php?album=41

no to teraz mam mieszane uczucia - kilka zdjęć wygląda dziwnie, co by nie powiedzieć smiesznie :| szczególnie ten motor jest niepotrzebny troszku
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Dla mnie nie wydają się śmieszne.
Batpod prezentuje się przyzwoice. Widać, że Bruce urządził się w nowym miejscu i ma lepsze warunki niż w jaskini.

A ta cała akcja z naśladowcami Batmanana mi sie podoba, na jednym ze zdjęć widać chyba Crane'a, więc moze będzie to próba zdyskredytowania Nietoperza.

Dobrze też prezentuje się scena przesłuchania, zamknięte drzwi Joker rzucony na podłodze, to nie są standardowe metody przesłuchań.

Tak. Bardzo brutalne sceny i wogole. Pewnie na potrzeby filmu wymysla nowa kategorie wiekowa. PG-14.
--
Laozi

Przynajmniej Joker nie będzie sikał na Batmana, a piesek Bruce'a Wayne'a na Jokera.

Ale bedzie cala masa innych debilizmow lub na sile wygladzonych rzeczy.
--
Laozi

Ech...

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon