The Dark Knight (2008)
ja wiem czy taki świetny - prosta, solidna robota i tyle (no chyba, że widzimy co innego)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Pochwalcie Mierzwiaka : )
Czyńcie dobro!

kochajcie kwiaty i płaćcie podatki :D

Dzis obejrzalem zwiastun po raz kolejny, poniewaz mialem nadzieje, ze moze tym razem odkryje, co w nim takiego ekscytujacego. Niestety w dalszym ciagu nie widze w tym trailerze nic wiecej niz przyzwoicie, acz standardowo zmontowany spot: tu pare eksplozji, tu pare nadekspresyjnych facjat Ledgera (gdzie w tych fragmentach pojawiaja sie chocby przejawy tej rzekomo niesamowitej kreacji?), tam kilka one-linerow Batmana. Zauwazylem poza tym jedna rzecz, ktora irytowala mnie juz przy jedynce, a widac, ze z tego zagraniania nie zrezygnowano takze i w dwojce. Mianowicie pani prokurator znowu wda sie w jakis konflikt ze zloczynca, a Batman, jako jej de facto chlopak, bedzie mial tym samym silniejsze motywy, zeby ja w razie czego uratowac, ewentualnie zemscic sie za jej skrzywdzenie. Ech...

Jakuzz, sam odpowiedziałeś sobie na swój zarzut.

Rachel jest zastępcą Prokuratora Okręgowego, piszą o niej w gazetach, a Dent wypowiada przestępczości wojnę. Chyba logiczne że Joker, który będzie min. mordować sędziów itp upatrzy ją sobie na cel? Ja to kupuję, podobnie jak kupiłem płynne wplecenie w akcję tej postaci w BB, a nie jak w innych filmach gdzie trzeba ratować laskę "a bo tak".

Co do kreacji Ledgera: nikt ci nie będzie wmawiać że jest świetna. Nie robi na tobie wrażenia jego metamorfoza teraz, nie zrobi po filmie. W czym problem?

Mierzwiak napisał(a):Rachel jest zastępcą Prokuratora Okręgowego, piszą o niej w gazetach, a Dent wypowiada przestępczości wojnę. Chyba logiczne że Joker, który będzie min. mordować sędziów itp upatrzy ją sobie na cel? Ja to kupuję, podobnie jak kupiłem płynne wplecenie w akcję tej postaci w BB, a nie jak w innych filmach gdzie trzeba ratować laskę "a bo tak".

Raz moze bym to kupil, ale dwa razy z rzedu juz raczej nie. Abstrahujac juz od tego myku, ze zastepca prokuratora okregowego to dwudziestokilkuletnia lasencja...

Cytat:Co do kreacji Ledgera: nikt ci nie będzie wmawiać że jest świetna. Nie robi na tobie wrażenia jego metamorfoza teraz, nie zrobi po filmie. W czym problem?

Robi wrazenie na wielu osobach. Chcialbym sie dowiedziec dlaczego, bo tego nie rozumiem.
A czy nie zrobi po filmie? Tego nie wiem. Ciezko byloby mi to stwierdzic na podstawie zaledwie kilku scen zwiastunu, w ktorych sie on pojawia.

Jakuzzi napisał(a):Raz moze bym to kupil, ale dwa razy z rzedu juz raczej nie.
Owszem, ale to tylko film, i tak jak pisałem, jest to jednak uzasadnione.

Cytat:Abstrahujac juz od tego myku, ze zastepca prokuratora okregowego to dwudziestokilkuletnia lasencja...
Katie wyglądała za młodo, to prawda. I w ogóle jej bohaterka była chyba za młoda.

Mierzwiak napisał(a):Katie wyglądała za młodo, to prawda.

ująłbym to inaczej: Katie wygląda jak Katie, co pogrąża ją już na starcie, bo co może i sprawdzało się w serialach dla zadziewiczonych nastolatków, w filmie kinowym pokroju BB już nie przejdzie. W sumie do dzisiaj się zastanawiam na jakim kacu musiał być Nolan, że ją wybrał :roll:

Cytat:Robi wrazenie na wielu osobach. Chcialbym sie dowiedziec dlaczego, bo tego nie rozumiem.

Bo Joker w tym trailerze prezentuje się po prostu zajebiście. Ot i dlaczego ;). Poza tym może jeszcze dlatego, że w końcu Joker przypomina Jokera a nie Nicholsona w make-upie :P Gdybym nie wiedział że w TDK Jokera gra Ledger to bym go nie poznał.

Dla mnie te pare scen już pokazało, że Joker Nicholsona trafi do lamusa, o ile tylko się nie okaże, że poza scenami z trailera nie ma już w filmie żadnych dobrych scen z Jokerem :P

Gieferg napisał(a):Bo Joker w tym trailerze prezentuje się po prostu zajebiście. Ot i dlaczego ;).

A, no chyba ze dlatego. ;)

http://www.batman-on-film.com/TDK_WB-gaga-over-TDK_3-20-08.html

Cytat:"I'm a production assistant with a company that had some business at Warner Bros. today. During my errand there, talk about THE DARK KNIGHT was everywhere, so I thhought I'd send in an update.

Nolan's director's cut has been screened [As recently confirmed by the director himself -- Jett] and word is that even the hard nose execs that are typically hard to please thought it was amazing! I heard the run time is right around two and a half hours right now with only minor polishes to come.

The person I talked to who was supposedly at the screening when Nolan showed it to everyone said Nolan -- who is typically nervous entering screenings -- was nervous before this one, but came out with a huge smile on his face along with everyone else in the screening. So just thought I'd let you and the BOF faithful know that this thing is just about ready to go."

Może to ściema, może nie, w każdym razie brzmi zachęcająco.

Kolejne wycieknięte fotki.

SPOILERY

http://img378.imageshack.us/img378/6208/spoiler1ni8.jpg
http://img261.imageshack.us/img261/2068/spoiler2gh7.jpg
http://img170.imageshack.us/img170/2628/spoiler3yx1.jpg
http://img107.imageshack.us/img107/580/spoiler4xg6.jpg
Si vis pacem, para bellum (If you want peace, prepare for war)

Mam nadzieję, że TO jest zwyczajnym bullshitem i jako taki należy ten news traktować.

Przecież sam Nolan się wypowiedział, że to Bullshit więc nierozumiem czym się przejmować
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Tyler Durden napisał(a):Mam nadzieję, że TO jest zwyczajnym bullshitem i jako taki należy ten news traktować.
Oczywiście że tak. Nolan powiedział że NIC z roli Ledgera nie zostanie wycięte, a ludzie z Warnera po pokazie byli filmem zachwyceni.

"Studio Warner Bros. rozważa wycięcie z filmu "Mroczny rycerz" sceny, w której Joker, grany przez tragicznie zmarłego Heatha Ledgera, udaje, że nie żyje.

Rozważania na temat ewentualnego usunięcia tej sceny pojawiły się po tym, jak w czasie pokazu testowego filmu, widzów bardzo poruszyła scena, w której grany przez Ledgera bohater udaje zmarłego i sfotografowany zostaje w policyjnym worku na ciała. Reakcja widzów dość zaniepokoiła szefów Warnera, którzy, według pojawiających się doniesień, zastanawiają się nad usunięciem jej z gotowej wersji filmu. "

Brak slow... Bardzo delikatna jest amerykanska widownia. Pewnie wprowadza zalobe narodowa po smierci Pameli Anderson, Wielkiej Matki Narodu.

military, news o wycięciu sceny robi się o tyle ciekawy, że nie było żadnych pokazów testowych i zapewne w ogóle nie będzie :lol:

Mierzwiak, nie wierze zeby nie bylo pokazow testowych, co najwyzej o tym nie mowia. To zbyt drogi film zeby wypuszczac niesprawdzona wersje. To tak jakby GTA4 wyszlo bez betatestow. :)

Wydaje mi się, że się mylisz. Tak jak kiedyś takie pokazy były czymś powszechnym, tak obecnie bardzo niechętnie się je robi. Dlaczego? Krótko: internet :)

Tak a propos tych pokazów testowych to mam takie pytanie: kto na nie chodzi? To znaczy jak dobiera się tą publiczność? Moje marzenie to mieszkać sobie w LA i co weekend chodzić na pokazy testowe i oglądać takie wersje filmów, które najprawdopodobniej nie będą nigdy wydane.

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon