The Dark Knight (2008)
Na RT film dostał już 3 negatywne recenzje, a fani przystąpili do ataku i niezle zbesztali pismaków. Swoją drogą słusznie bo wszyscy zarzucili TDK, iż jest zrobiony "na serio". Od TDK wyżej cenią m.in. Kingdom, Wanted i Hancocka :lol:
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

No chyba o to chodzi, by był robiony "na serio". Zresztą, skąd to porównanie z Hancockiem? To są zupełnie inne klimaty....

Klimaty, nie gatunki.
Niech żyje modlitwa Świętych z Bostonu!

Negatywne recenzje będą ZAWSZE więc trzeba je po prostu zaakceptować. Osobna kwestia to gust takiego krytyka, czyli inne oceny w jego wykonaniu... Co prawda trudno porównywać wymienione filmy, zwłaszcza wspomniane Kingdom (lekkie WTF, co to ma do rzeczy?).

dziwne, że recenzja z New Yorkera potraktowana została jako zgniły pomidor, choć jest raczej pozytywna (oprócz kilku początkowych prawdziwie debilnych uwag niegodnych poważnego krytyka z poważnej gazety).
Ale fakt - zarzucanie TDK, że jest zbyt poważny, to recenzencka kpina.

widzieliście prolog w hd? jaja mi odpadły. razem z fiutem. kto zaczyna film od najazdu na frontową, wyłożoną szkłem i aluminimum ściane budynku, po czym rozwala jedno z okien? jaki geniusz robi coś tak genialnego? zauważyliście, w jaki sposób ten film został nakręcony? jak cudownie rusza sie kamera?

dwa seanse: Public Enemies i The Dark Knight. na co iść? nie wiem.

Mental nie wiedziałeś ?? w tym temacie mamy przedwyborczą ciszę :) Czekamy na premierę :D

P.S. Prolog w 720p miażdży :D

Mental napisał(a):widzieliście prolog w hd? jaja mi odpadły. razem z fiutem.

no to już se nie pochędożysz :P
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Mental, mi prolog w HD sczochrał mosznę, więc powiedzmy że wiem o co ci chodzi ;)

Mental napisał(a):dwa seanse: Public Enemies i The Dark Knight. na co iść? nie wiem.
Hmmm. Masz do wyboru film który wchodzi do kin za 3,5 tygodnia, lub film który wchodzi do kin za rok. Trudny wybór :twisted:

Po tym co widziałem już teraz wiem, że TDK zasługuje przynajmniej na nominację do Oscara za zdjęcia.

Co do recenzji to czekam na recki indywidualnych widzów, a nie jakichś tam mega-krytyków. Raz że nieco zatraciłem wiarę w szczerość większości profesjonalnych krytyków (zwłaszcza z pism kinowych i stron typu Filmweb), a dwa jakoś przyjemniej mi się słucha opini 14-sto latka co zrobi video na YouTubie bo przynajmniej wiem że to szczere będzie i być może się dowiem coś ponad "Efekty specjalne super! Ledger super! Aaaach! MUSICIE zobaczyć ten film".

Niestety na You Tubie znalzłem na razie tylko trzy z czego jedna okazała się na końcu joksem (typ najpierw nawija o filmie jaki był super a na koniec mówi że jeszcze na nim nie był ale już wie czego się może spodziewać)

P.S.
Zabiorę na film 11 letniego kuzyna... Zobaczę czy w jego odczuciu filmowy Joker (i ewentualnie Two-Face) będzie straszny...

http://my.spill.com/profiles/blog/show?id=947994%3ABlogPost%3A398383

Zostałem tym zniszczony :)
"That is not dead, which can eternal lie,
And with strange aeons even death may die."

He,he :) Dobra satrya i zgadzam się z nią w 100%, bo to jest to oczym właśnie mówiłem. Te wszystkie recenzje TDK wyglądają tak samo... Poczekam na recki z nieco bardziej neutralnego źródła...
Na reckę TDK na "Spill Com"czekam, bo właśnie za właśnie takie źródło ich postrzegam, bo przynajmniej różne punkty widzenia/podejścia są w ich recenzjach pokaza plus niektóre są całkiem zabawne... :wink:

[Ku przypomnieniu ich oceny to :
- Total Bullsh*t!
- Rental (czyli można zobaczyć na Video ale nie w kinie)
- Matinee (można iść ale nie jest idealne)
- Full Price
- Better then Sex (jak na razie tylko "Ironmanowi" i "CloverField" dali)]

Jeśli film faktycznie jest arcydziełem, to jak mają wyglądać recenzje? Ale masz problemy...

Maik napisał(a):(jak na razie tylko "Ironmanowi" i "CloverField" dali)]
W takim razie jakiekolwiek opinie pochodzące z tego serwisu mnie nie interesują.

Hej, nie zrażaj się. Spill.com to naprawdę porządna stronka. To nie są ludzie, którzy oczekują, ze podczas seansu doznają iluminacji. To po prostu kilku kolesi, którzy lubia pogadać i posprzeczać się o filmach, a do kina podchodząna luzie. Takie recenzje chcę oglądać, a nie teksty, w których większość słów jest tak mądra i wysublimowana, że normalny człowiem nie jest w stanie ich zrozumieć. Podsumowując - Spill.com, fuck yeah!
"That is not dead, which can eternal lie,
And with strange aeons even death may die."

Po recenzji ze Spill.com (swoją drogą, już dawno mówiłem, że mają świetne recenzje :)) mogę wreszcie powiedzieć, że czekam na "The Dark Knigth". Niestety, są dwie rzeczy, które mnie smucą: 1) jeżeli "TDK" okaże się być tak dobry, jak się zapowiada, to niestety ciągle będzie miał słabiaka za prequel; 2) Batman ciągle mówi jakby miał zatwardzenie. :(

Wróć. TDK ma bardzo dobry Prequel, a drugi zarzut to go trochę nie rozumiem. Chyba, że oglądaliśmy trailery innych filmów.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Mu chodzi o ten (głupi moim zdaniem) ryk który Batman wydaje ilekroć się odzywa...

Ciuniek napisał(a):Takie recenzje chcę oglądać, a nie teksty, w których większość słów jest tak mądra i wysublimowana, że normalny człowiem nie jest w stanie ich zrozumieć.
Nie wiem czy w życiu widziałem choćby jedną recenzję, która odpowiadałaby temu przesadzonemu do granic możliwości opisowi.

Mu chodzi o to że bardziej szczera wydaje się recenzja "Zajebisty film ale totalnie schrzanili ostatnie 10 minut" niż "Był to ciekawie wizualny obraz, choć jest miejscami nie równy w ostatnim akcie "

[dobra nie wysiliłem się ale mniej-więcej o coś takiego biega :P ]

Wcześniej mówiłeś o neutralności, teraz o szczerości a tak w ogóle to chodzi o to jakiego się używa słownictwa. Whatever.

PS. Pokazy przedpremierowe są planowane na początek sierpnia, pewnie chodzi o weekend 1-3 sierpnia. Oby!!!

Mówię o tym że bardziej szczere są recenzje z neutralnego źrodła a najlepiej jeśli widać że recenzjent podchodzi do sprawy na luzie

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon