19-07-2008, 23:56
|
The Dark Knight (2008)
|
|
właściwie jak oni liczą te głosy - bo tak patrzę i nie mogę dojść: Godfather jest wyżej jak Shawshank, mimo iż głosów ma mniej - niby więcej ma lat, ale potem znowuż część II jest wyżej od Dobrego i złego, który jest starszy i ma mniej głosów. Nie wiem.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 20-07-2008, 00:08
For this top 250, only votes from regular voters are considered*
Hm i średnia chyba sie liczy. 20-07-2008, 00:11
Mefisto:
Cytat:The formula for calculating the Top Rated 250 Titles gives a true Bayesian estimate: Kinówka? Nie, dzięki, preferuję kopię cyfrową na dużym ekranie :D 20-07-2008, 00:13
Ktoś juz wie od kiedy będzie można kupować lub rezerwować bilety na te pokazy w Kinoplexie ?? Nie wytrzymam już do tego 2 sierpnia. :(
20-07-2008, 00:17
też nie rozumiem oglądania kinówek. nie wiem, co to daje. niestety nie będę miał możliwości zobaczyć 'The Dark Knight' w kinie, ale po kinówke nie sięgnę. poczekam na zwykłego divixa, albo nawet i na dvd już. no niestety.. chyba, że w październiku będą jeszcze w Polsce seanse.. jednak bardzo wątpię, bo mało co zostaje na ekranach w Polsce, tak długo
20-07-2008, 00:19
Nie no z takim wynikiem Nolan musi pogodzić się ze śmiercią Ledgera i dokończyć honorowo trylogię. To będzie Ojcec Chrzestny wśród ekranizacji komiksów.
20-07-2008, 00:48
Takie pytanko - czy w PL wejdzie do IMAXów równo z premierą? Czy w stanach puścili już i w kinach i w IMAXach? Pytam, bo kilka sekwencji kręcili dwiema kamerami i co tu dużo mówić, mam lekkiego jobla na punkcie 3D...
20-07-2008, 01:18
1) Będzie tylko jedna kopia IMAX na całą Polskę więc prawdopodobnie i tak sobie poczekasz aż dojdzie do twojego miasta albo tam gdzie będziesz chciał na seans pojechać. na razie nie wiadomo czy do IMAXa wejdzie 8 sierpnia czy później.
2) Tak w USA premiera odbyła się jednocześnie w zwykłych kinach i IMAX. 3) Sceny IMAX były kręcone tylko IMAXem, reszta filmu tradycyjnie. 4) W TDK nie ma scen trójwymiarowych. Jeszcze odnośnie oglądania kinówek - najlepsze są tłumaczenia w stylu "obejrzę żeby zobaczyć czy warto iść do kina" :shock: :? :lol: 20-07-2008, 02:24
AFAIK Kilka scen kręcono pod IMAX3D, m.in. pierwsze pojawienie się Jokera ma być taką sceną.
20-07-2008, 09:37
To są chyba jakieś jaja i myślę, że dużo widzów poprostu popuściło z nerdowskiego wrażenia. Wciąż wierzę, że to znakomity film, ale że lepszy od Godfathera? Raczej wątpię :)
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
20-07-2008, 09:56
Nie powątpiewaj tylko poczekaj, aż obejrzysz. A może akurat taka jest rzeczywistość, Nolan ma predyspozycje by przebić Coppole.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron 20-07-2008, 10:36 Craven napisał(a):AFAIK Kilka scen kręcono pod IMAX3D, m.in. pierwsze pojawienie się Jokera ma być taką sceną.Zamiast AFAIKować po prostu skorzystaj z internetu. W TDK nie ma scen w 3D, kręcenie kamerami IMAX nie oznacza automatycznie obrazu trójwymiarowego. Snappik napisał(a):To są chyba jakieś jaja i myślę, że dużo widzów poprostu popuściło z nerdowskiego wrażenia. Wciąż wierzę, że to znakomity film, ale że lepszy od Godfathera? Raczej wątpię :)Ja wątpię w zdrowy rozsądek ludzi którzy są w stanie porównywać tak różne filmy. 20-07-2008, 10:53
Zestawienie w tym momencie przypuszczalnej trylogii nietoperzastej Nolana z trylogią Ojca Chrzestnego jest moim zdaniem pozbawione sensu. Batman Begins w porównaniu z pierwszy Ojcem Chrzestnym wygląda naprawdę blado. Pierwszy film Nolana jest dobry, ale tylko na jeden raz. Wraz z każdym następnym seansem obraz tego filmu robi się coraz bardziej brzydki. A Ojciec Chrzestny I jest filmem, który mógłbym oglądać regularnie i nie nudzić się przy nim.
Także porównanie jest jak najbardziej błędne moim zdaniem.
Niech żyje modlitwa Świętych z Bostonu!
20-07-2008, 10:56
Godfather może sobie być lepszym filmem aktorsko, scenariuszowo i reżysersko, ale co z tego skoro to właśnie BB jest jednym z moich ulubionych filmów i oglądam go co jakiś czas? Ojca Chrzestnego widziałem raz i chociaż to niewątpliwe arcydzieło gatunku, nie mam ochoty na więcej.
Min. dlatego tego typu porównania są wzięte z - trzymając się tematu - nietoperzowego tyłka. 20-07-2008, 10:59
Każdy ma inne predyspozycje....
Prawda stara jak świat. By the way, http://blog.newsarama.com/2008/07/19/grumpy-old-fan-extra-we-cant-stop-here-this-is-bat-country/#more-8861 Pozwolę sobie zacytować: â Quite a few kids at the noontime showing I attended. Iâll be curious to see whether any parentsâ groups protest the levels of violence. â Iâm also curious to see how TDKâs grim tone affects its box office. Batman Returns suffered financially because it was âtoo dark.â Well, I watched Returns a few days ago; and compared to The Dark Knight itâs pale and tame.
Niech żyje modlitwa Świętych z Bostonu!
20-07-2008, 11:08 Chudy napisał(a):Batman Begins w porównaniu z pierwszy Ojcem Chrzestnym wygląda naprawdę blado. Pierwszy film Nolana jest dobry, ale tylko na jeden raz. Wraz z każdym następnym seansem obraz tego filmu robi się coraz bardziej brzydki.A ja mam taki problem, ze dla mnie nie ma Batmana :? Kiedys bardzo lubilem Burtonowska wizje ale... nie wiem, czy sie zestarzalem czy tez wyjatkowo slaby, przez spora czesc zwyczajnie zenujacy "Sweeney Todd" zabil we mnie sentyment do Burtona, w kazdym razie ogladajac ostatnio jego Batmany dostrzeglem ze to juz nie jest film dla mnie. To, jest obraz dla mlodszej widowni (co niekoniecznie musi znaczyc dla dzieci). Mnie to juz zwyczajnie nie bawi. W to ze "Sweeney Todd" mogl byc tym cichym zabojca zaczalem wierzyc po tym jak ponownie zobaczylem wspanialego kiedys "Jezdzca bez glowy" i z grubsza nic nie poczulem a kiedys ten film zwalal mnie z nog. Czyzby Burton ostatnim swoim obrazem stworzyl szczepionke na swoj styl? "Batman Begins" z kolei mial byc ta dorosla wesja czlowieka-nietoperza. Ze niby juz dla mnie. Problem w tym ze ocenilem go na 4-5/10, zmusilem sie i obejrzalem drugi raz, wrazenie identyczne. Co mi nie pasowalo? - Katie Holmes. (ten kto zatrudnil to drewno powinien stracic konczyne w warunkach dalekich od sterylnosci). - Gotham City. (U Burtona bylo mroczne i psychodeliczne, U Nolana komputerowo-plastikowe i jeszcze ta pedalska kolejka...) - Neeson, Murphy, Wilkinson (zupelnie mnie nie przekonuja jako ci zli, slyszalem ze Neeson po raz pierwszy gral kogos zlego, widac) - Batmobil, konstruowanie kostiumu itp. (Joker w pierwszym Burtowskim Batmanie mowi "Skad on bierze te zabawki?", podobala mi sie ta aura tejemniczosci wokol czlowieka-nietoperza, tu sie niestety musialem sie dowiedziec ze to import z Chin czy skads + batmobil wygladajacy jak zawalidroga) - Koflikt (nie przekonuje mnie chec zniszczenia Gothman na skutek panujacej tam zgnilizny, w pierwszym Batmanie konwencja byla taka ze sie nawet gaz-smieszek łykało bez problemu, tu w realistycznej konwencji wspomniany konflikt wydaje mi sie infantylny). Poza tym niespecjalnie przekonuje mnie Bale jako Batman, nie podoba mi sie jego wyglad w kostiumie (+pare innych rzeczy ktore zapomnialem). Plusy? Caine, Oldman + efektny specjalne zwiazane ze Scarecrow. Gdybym byl jedynym czlowiekiem na Ziemi powiedzial bym ze "Batman Begins" to slaby film. Jako ze jedyny nie jestem a wiekszosc uznala go za dobry/bardzo dobry to dochodze do wniosku ze ten obraz zwyczajnie nie trafil w moje poczucie estetyki. Mam nadzieje ze TDK bedzie wreszcie Batmanem dla mnie. 20-07-2008, 14:05 Mierzwiak napisał(a):Godfather może sobie być lepszym filmem aktorsko, scenariuszowo i reżysersko, ale co z tego skoro to właśnie BB jest jednym z moich ulubionych filmów i oglądam go co jakiś czas? Ojca Chrzestnego widziałem raz i chociaż to niewątpliwe arcydzieło gatunku, nie mam ochoty na więcej. Jak mozna nazywac film arcydzielem, skoro nawet nie ma sie ochoty go ogladac? Mowisz tak, bo "tak wypada"? :P 20-07-2008, 15:34
Uważam, że Oldboy to arcydzieło, ale nie oznacza to, że chcę go oglądać codziennie.
20-07-2008, 15:40 military napisał(a):Jak mozna nazywac film arcydzielem, skoro nawet nie ma sie ochoty go ogladac? Mowisz tak, bo "tak wypada"? :PTo dziwne ale ja mam tak samo. Tylko raz widzialem Ojca Chrzestnego I i II, rowniez uwazam te filmy za arcydziela kinematografii i podobnie jakos nie ciagnie mnie by obejrzec te filmy po raz kolejny i to mimo, ze prawie kazda scene tych obrazow uwazam za conajmniej dobra. Ciagnie mnie do NCFOM, Bartona Finka, Natural Born Killers, Deathproof, Requiem for a Dream, Transpotting, czy Psów I a do Godfathera ani troche. Moze trzeba zatesknic za nim, zapomniec, miec odpowiedni nastroj, wszystko razem? 20-07-2008, 16:12 |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| The Dark Knight (2008) [wątek spoilerowy] | military | 945 | 197,259 |
31-08-2025, 12:34 Ostatni post: Krismeister |
|
| The Dark Knight Rises (2012) [temat spoilerowy] | Gieferg | 1,365 | 243,234 |
16-01-2025, 23:56 Ostatni post: Gieferg |
|
| The Dark Knight Rises (2012) | Mierzwiak | 1,868 | 391,464 |
04-12-2020, 03:43 Ostatni post: shamar |