Banned
Liczba postów: 20,755
Liczba wątków: 63
Mierzwiak napisał(a):Crov napisał(a):Aha, no i głos Batmana jakby całą noc chlał i krzyczał na koncercie death metalowym.
Można kupić ten głos lub nie, ale chyba nie zakwestionujesz logiki tego rozwiązania. Jeszcze tego by brakowało, żeby Batman rozmawiał z ludźmi takim samym głosem jak Bruce.
Oczywiście, że logiczna, dlatego w Batman TAS się sprawdziła. Niestety Bale to nie Conroy, jeżeli chodzi o głos. W recenzji na Spill.com zresztą zwrócili na to uwagę i całkiem słusznie zauważyli, że przy takiej ilości zabawek, Batman mógłby spokojnie załatwić jakiś bat-zmieniacz-mowy (to żaden wyjątkowy wynalazek). Zwłaszcza, że mogłoby to pomóc mu budzić przerażenie w bandziorach.
Cytat:A nie przyszło ci do głowy, że film otrzymuje takie noty nie bez powodu? I że otrzymuje je nie tylko od fanów? Popatrz choćby na opinie krytyków, coś takiego nie zdarza się często, nie w przypadku filmów mainstreamowych.
Jasne, i spoko, to pewno dobry film, ale nie mogę uwierzyć, żeby był aż tak dobry, zeby zasługiwać na pierwsze miejsce. Oczywiście masz rację w następnym cytowanym przeze mnie fragmencie i faktycznie zmienia to trochę sposób w jaki na to teraz patrzę. Boję się, że taki "hajp" może filmowi zaszkodzić, bo po prostu pójdę ze zbyt wielkimi oczekiwaniami.
Cytat:Co do obecności Batman Begins na 102. pozycji - zasługuje czy nie, z tym nie zamierzam dyskutować, ale popatrz na inne filmy. Matrix na 33.? WTF? Albo Infiltracja na 44.? Nie mówiąc już o SW EV na miejscu 9. i SW EIV na 13.; tak, kocham Star Wars, ale gdyby się tak zastanowić...
Prawda, zgadzam się.
21-07-2008, 10:01
Stały bywalec
Liczba postów: 4,277
Liczba wątków: 61
Na Onecie jest wzmianka o tym, że nowy Batman jest najlepszym filmem wszechczasów. Pierwszy komentarz internauty mnie rozwalił: "Najlepszy? To betka w porównaniu z filmem "Karzeł 6". Amerykanie nie wiedzą co dobre. Jak zawsze."
"It's alive!"
21-07-2008, 10:50
Nowy
Liczba postów: 121
Liczba wątków: 1
Piękno Onetu.
To dzięki takim serwisom Internet nazywany jest pieszczotliwie "największym burdelem świata".
Niech żyje modlitwa Świętych z Bostonu!
21-07-2008, 11:02
Rating: Awesome
Liczba postów: 10,313
Liczba wątków: 55
Macie coś do Karła 6? :wink:
21-07-2008, 11:41
Banned
Liczba postów: 34,153
Liczba wątków: 77
Crov napisał(a):Batman mógłby spokojnie załatwić jakiś bat-zmieniacz-mowy (to żaden wyjątkowy wynalazek). Zwłaszcza, że mogłoby to pomóc mu budzić przerażenie w bandziorach.
Ciekawy pomysł, nie pomyślałem o tym.
Można powiedzieć, że spece od rosyjskiego dubbingu sami się o to postarali. W paru momentach BB Bat mówi z jakimś dziwnym echem :lol:
Cytat:Boję się, że taki "hajp" może filmowi zaszkodzić, bo po prostu pójdę ze zbyt wielkimi oczekiwaniami.
Z tego co mówi naprawdę wiele osób, TDK przekracza wszelkie oczekiwania. Nawet jeśli z moimi by przegrał, zadowolę się po prostu świetnym filmem, a nie arcydziełem :)
21-07-2008, 12:02
Nowy
Craven napisał(a):Macie coś do Karła 6? :wink:
Nie.
Ale do "e-mocji", owszem.
21-07-2008, 12:25
Nowy
Liczba postów: 320
Liczba wątków: 29
Kurcze, liczę że Ledger będzie tak genialny jak zapowiadali w recenzjach, bo jak na razie w zwiastunach (czy nawet w "Prologu") nie było jeszcze jakiejś sceny z Jokerem która by mówiła "WOW! To będzie powalające..." (to gdy mówi "Good evning Commisoner" jest fajne ale na razie nic ponad to)
W sumie bardziej idę ciekawy Two-Face...
21-07-2008, 12:31
Banned
Obejrzyj sobie klip (jedyny na który się skusiłem) "Better Class of Criminal". Fantastyczna manipulacja głosem, sposób poruszania się... w ogóle nie widać Ledgera, jest tylko Joker.
21-07-2008, 12:35
Nowy
Tamto co stoją obok płonącej sterty? Widziałem i jakoś ciężko mi coś o tym fragmencie powiedzieć....
Chyba poczekam na film.
21-07-2008, 12:41
Banned
Tak, właśnie o tym mówię. Skoro tak to chyba nawet po filmie pozostaniesz równie niewzruszony :wink:
21-07-2008, 12:46
Stały bywalec
Liczba postów: 13,400
Jest też fragment jak Joker przerywa przyjęcie i szuka Denta. Nieprzewidywalne zachowanie, cynizm i obserwacja otoczenia, a także sposób wymowy przy "Where's Harvey Deeeent?!?" - majstersztyk, a ponoć w filmie jest jeszcze lepiej.
To nie jest Joker, który ma być zabawny, tylko ma siać powagę.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
21-07-2008, 12:54
Banned
Liczba postów: 20,755
Liczba wątków: 63
Ta scena z Jokerem mi się podoba. http://youtube.com/watch?v=GIh4DeaaShQ Gdybym nie wiedział, że to Ledger nigdy bym o nim nie pomyślał. Chociaż nie rusza mnie jakoś szczególnie to w filmie może być naprawdę fajny.
21-07-2008, 12:58
Nowy
Ja nie liczę na Jokera który sieje powagę a grozę i jak na razie tej grozy nie widziałem.
W "Better class..." wydał mi sie niestety bardziej zabawny... Ale może w kinie efekt będzie lepszy.
21-07-2008, 13:00
Stały bywalec
Liczba postów: 13,400
Maik tak myślę, że ty oczekujesz w sumie niewiadomo-czego od kreacji Ledgera. Zacznijmy od obejrzenia filmu, dopiero potem dyskutujmy :)
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
21-07-2008, 13:21
Nowy
Liczba postów: 614
Liczba wątków: 0
Chudy napisał(a):Na dodatek Bruce potem idzie sobie polaną prosto, przez siebie i kogo spotyka? Alfreda! Zapewne skomunikował się z nim telepatycznie.
To akurat jest pryszcz, zapewne dotarl do jedynego telefonu w promieniu 20 mil i zadzwonil a my tego zwyczajnie nie widzielismy (bo i po co to komu w kinie?).
Zastanwia mnie natomiast ten "Batmobil". Nasz bohater zapewne w krotkim czasie stal sie najwazniejsza historia w Gotham City. Zapewne nie raz i nie dwa byl sfotografowany gdy mknie ulicami miasta. Pojawia sie wiec pytania (mamy w koncu do czynienia z konwencja realistyczna), czy Bruce Wayne bylby na tyle glupi by jezdzic tak charakterystycznym, tak oryginalnym pojazdem w miejscach publicznych? Takiego srodka lokomocji nie ma w seryjnej produkcji. Znacznie latwiej go w zwiazku z tym namierzyc. Ktorys z projektantow czy tez ludzi zwiazanych z firma Wayne'a zobaczylby zdjecia i zapewne by go rozpoznal. A jesli nawet nie rozpoznal to nabral poderzen. Te podejrzenia predzej czy pozniej sklonilyby kogos do sprawdzenia jak sie ma nasz ukochany prototyp zamkniety w piwnicy, zapewne to nie on ale... lepiej sprawdzic. A wtedy...
21-07-2008, 16:39
There Can Be Only One!
Liczba postów: 10,937
Liczba wątków: 15
Mnie jeszcze denerwuje to, że u Nolana azjatyccy policjanci mówią w tym ichniejszym języku, a więzniowie w czystej angielszczyźnie. Mało tego, wioska w górach -> angielski, świątynia -> azjatycki. Niech się zdecydują w końcu.
A propo Batmobile'u to idiotyczna jest też scena pościgu na dachach. Batman skacze tym swoim (pewnie) 3 tonowym pojazdem na stary dach kościoła i przejeżdza sobie po nim bez problemu. Nosz ku... - to potrafi zirytować jak cholera. Abstrahując od tego, że to nierealistyczne - o wiele lepiej wyglądało by gdyby samochód wpadł do kościoła i wyjechał przez drzwi.
Jeszcze co do pościgu - Batman rozbija kilka radiowozów, powoduje kraksy i takie tam, a Alfred dobija mnie mówiąc później: "Na szczęście, nic nikomu się nie stało"...argh - nie cierpię tego filmu... :? . Na szczęście TDK zapowiada się o niebo lepiej.
21-07-2008, 17:01
Nowy
Liczba postów: 614
Liczba wątków: 0
Kultowosc BB jest dla mnie rownie niezrozumiala jak to ma sie w przypadku Prawdziwego Romansu.
Rzucilem okiem na imdb...
Batman Begins - 8.3, Alien 3 - 6.5
Prawdziwy Romans - 7.9, Natural Born Killers - 6.9
Corn napisał(a):...argh
21-07-2008, 17:16
Nowy
Mental napisał(a): dobry film zawsze żyje poza konwencją. nie chodzi o to, że ją łamie. chodzi o to, że jej nie potrzebuje.
Ja powiem więcej. On tworzy konwencję.
Założę się, że strukturą wiele przyszłych filmów komiksowych będzie nawiązywać do TDK.
21-07-2008, 17:39
Stały bywalec
Liczba postów: 3,856
Liczba wątków: 26
W kinach zaczęły pojawiać się Polskie plakaty. :P
![[Obrazek: zdjcie037ul5.th.jpg]](http://img230.imageshack.us/img230/9639/zdjcie037ul5.th.jpg)
A tu dwie zajawki nieco większych rozmiarów. :P
![[Obrazek: zdjcie033cm3.th.jpg]](http://img90.imageshack.us/img90/9510/zdjcie033cm3.th.jpg)
21-07-2008, 18:33
Nowy
Snappik napisał(a):Maik tak myślę, że ty oczekujesz w sumie niewiadomo-czego od kreacji Ledgera.
Nie niewiadomo czego. Poprostu wszyscy w USA w recenzjach gadają że niewiadomo jak genialna gra aktorska, że Oskara, że jest powalający ect. a na razie po zwiastunach i clipach tego nie widać...
21-07-2008, 18:35
|