The Expendables 2010
Mierzwiak napisał(a):Dlatego że walczył z tymi, którzy takowych umiejętności nie posiadają
Tak, to by tłumaczyło cięcia przy uderzeniach jego przeciwników. A cięcia mamy nawet gdy w kadrze jest sam Jet i macha rękoma i nogami. Dlaczego?
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
1/6th scale Barney Ross Collectible Figure:

http://www.hottoys.com.hk/index.php?target=products&product_id=539

Danus napisał(a):Sly chciał (...) przynajmniej miał taki zamiar- więc pytam co tam robi Statham, Jet?.

Widać chciał co innego i miał inny zamiar niż ci się wydaje.

Odpowiedz
Gieferg napisał(a):idać chciał co innego i miał inny zamiar niż ci się wydaje.
Z tego co pamiętam to w pierwszych informacjach na temat projektu Slya była mowa o zgromadzeniu w jednym filmie największych twardzieli kina akcji lat 80'. Może tak było na początku, ale widząc Stathama i Jeta prawdopodobnie Sly zrezygnował z pomysłu.

Odpowiedz
No i miałeś ich zgromadzenie. Chyba nie sądziłeś, że gubernator Kalifornii rzuci w cholerę pracę, odnajdzie fontannę wiecznej młodości i przypakuje by pobiegać z M60 na jednym filmie. Może to będzie dla ciebie szokiem, ale Jet Li jest w branży tak samo długo, co Arnold. Na serio, nie rozumiem ludzi z ich oczekiwaniami odnośnie obsady tego filmu. Każdy po sto razy czytał czemu nie ma tu kilku nazwisk. Przecież Sly się nie zesra i nie ściągnie ich siłą. Może zaczniemy narzekać, że Bruce'a Lee też nie ma? W końcu mógł go wskrzesić!
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Ale tak jak pisałem to nie jest największy problem tego filmu, masz rację Sly się nie zesra by sciągnąć tych paru brakujących.
Ten film mógł mieć nawet i Arniego przypakowanego i biegającego z M60, jak i tak byłby nieoglądalnym, głupim stolcem.

I zapomniałem napisać o jednej rzeczy. Pierwsze spojrzenie na Generała(David Zayas) i uśmiech na ryju. Przecież to Batista. Po kilku dniach ciągłego oglądania Dextera złapałem się na tym iż w każdej scenie szukałem gdzie ma odznakę detektywa i czekałem kiedy wreszcie wejdzie Michael C. Hall. :)

Odpowiedz
Ja wciąż nie wiem, co tu jest nieoglądalnego. Przecież to prawie "Team America". Tylko z aktorami, bez bluzgów, scen seksu i naśmiewania się z Amerykanów. Mnie sucharskie teksty, staruszkowie dający czadu i teatr niemal absurdalnej przemocy rozbawiły konkretnie. No i te wybuchy. Sly idealnie pokazał światu, że nie da się już nakręcić rasowego akcyjniaka (Nie muszę chyba tłumaczyć, czemu oprócz "Szklanej Pułapki"?) a'la lata 80 bez popadania w bekowość. Skoro nie masz problemów z patrzeniem się w CGI wybuchy u Baya, wyjmij sobie kij od szczotki z dupy i popatrz na wybuchy u Stallone'a. Tylko bez bezmyślnego kopiowania postów Mierzwiaka.
--
Laozi

Odpowiedz
Hitch napisał(a):absurdalnej przemocy rozbawiły konkretnie
Absurdalna przemoc to dla Ciebie kręcenie akcji pod nastolatków by na końcu po prostu dodać żałosną CGI krew? Fukin osom!
Hitch napisał(a):No i te wybuchy. Sly idealnie pokazał światu, że nie da się już nakręcić rasowego akcyjniaka (Nie muszę chyba tłumaczyć, czemu oprócz "Szklanej Pułapki"?) a'la lata 80 bez popadania w bekowość.
Zadam Ci pytanie- czy palący się koleś też musiał się palić w CGI ogniu?
Hitch napisał(a):CGI wybuchy u Baya
U Baya większość wybuchów nie jest CGI.

Odpowiedz
Danus napisał(a):Pierwsze spojrzenie na Generała(David Zayas) i uśmiech na ryju. Przecież to Batista.
Czyli co? Jeżeli jakiś aktor grał w znanym tasiemcu, nie ma prawa grać już gdzie indziej, bo wszystkim będzie się kojarzył z poprzednią swoją kreacją? Podążając Twoim tokiem rozumowania, Michael C. Hall nie powinien grać Dextera - przecież widziałem go wcześniej w SFU i przy seansie Dextera czekałem tylko, aż facet zmieni fryzurę na przedziałek, wejdzie Mathew St. Patrick i zaczną się całować...
Why are you firing wallnuts at me?

Odpowiedz
Cytat:Pierwsze spojrzenie na Generała(David Zayas) i uśmiech na ryju. Przecież to Batista.

Pierwsze spojrzenie na Barneya Rossa i uśmiech na ryju - przecież to Rocky Balboa! Co więcej, był też Ivan Drago :lol:

Odpowiedz
jarod napisał(a):Czyli co? Jeżeli jakiś aktor grał w znanym tasiemcu, nie ma prawa grać już gdzie indziej, bo wszystkim będzie się kojarzył z poprzednią swoją kreacją? Podążając Twoim tokiem rozumowania, Michael C. Hall nie powinien grać Dextera
O kurczaki wasz tok rozumowania mnie przeraża bo całkiem nie zrozumieliście o co mi chodziło. Nigdy nie mieliście tak, ze oglądacie coś prawie co dziennie, przyzwyczajacie się do tego, a dwie godziny później, bach ktoś gra w innym filmie? To normalna reakcja człowieka:)
Tak bardzo Dexter siedzi w głowie, ah dzisiaj rozpoczynam 4 sezon:P

Odpowiedz
Co do Batisty to zgadzam się z Danusem, za każdym razem jak go widziałem to pojawiał mi się lekki uśmiech na twarzy z w względu na jego rolę z Dextera. Nie zgadam się natomiast z tym że Niezniszczalni są nieoglądalnym, głupim stolcem :) Mi się film podobał i nie wiedzieć czemu widziałem już go z 4 razy:)

Odpowiedz
jarod napisał(a):Czyli co? Jeżeli jakiś aktor grał w znanym tasiemcu, nie ma prawa grać już gdzie indziej, bo wszystkim będzie się kojarzył z poprzednią swoją kreacją? Podążając Twoim tokiem rozumowania, Michael C. Hall nie powinien grać Dextera - przecież widziałem go wcześniej w SFU i przy seansie Dextera czekałem tylko, aż facet zmieni fryzurę na przedziałek, wejdzie Mathew St. Patrick i zaczną się całować...

LOL. To się nazywa nadinterpretacja i overreacting.

Odpowiedz
Ci co piszą, że Stallonowi czwarty Rambo wyszedł lepiej cóż... mają rację. Takie sobie, ni to klimatu, ni to adrenaliny nie posiada. Actioner jakich wiele w telewizji można zobaczyć.

5/10 to max.
L.A. Confidential - 8/10
He liu - 7/10
The Insider - 8/10
Dredd - 6/10
Total Recall ( 2012 ) - 5/10
G.I. Joe: The Rise of Cobra - 5/10

Odpowiedz
Joe Chip napisał(a):Ci co piszą, że Stallonowi czwarty Rambo wyszedł lepiej cóż... mają rację. Takie sobie, ni to klimatu, ni to adrenaliny nie posiada. Actioner jakich wiele w telewizji można zobaczyć.

5/10 to max.

W TV nie mozna zobaczyć tylu scen gore. Nie bluznij.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
I tyle CGI krwi :roll:
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
shamar napisał(a):
Joe Chip napisał(a):Ci co piszą, że Stallonowi czwarty Rambo wyszedł lepiej cóż... mają rację. Takie sobie, ni to klimatu, ni to adrenaliny nie posiada. Actioner jakich wiele w telewizji można zobaczyć.

5/10 to max.

W TV nie mozna zobaczyć tylu scen gore. Nie bluznij.

Widać nie przeglądasz choćby programu telewizyjnego. "Piły" parę części już puszczali nie raz. :wink:
L.A. Confidential - 8/10
He liu - 7/10
The Insider - 8/10
Dredd - 6/10
Total Recall ( 2012 ) - 5/10
G.I. Joe: The Rise of Cobra - 5/10

Odpowiedz
Trzeci seans (nie licząc jednego z Recon Mode) za mną i co mogę powiedzieć - ten film z kolejnymi seansami nie dośc, że nic nie traci to jeszcze zyskuje, a już szczególnie oglądany w towarzystwie ludzi, którzy się wychowali na Rambo i Commando. Dobrze że Sly pozwolił Rambo odejśc na emeryturę bo jako 65 letni dziadunio lepiej żeby działał w drużynie niż dźwigał cały film na swoich barkach.

Panie Stallone dawaj pan ten sequel, NATYCHMIAST! Tylko żeby mi tam było więcej Bruce'a, Dolpha i Arniego (szczególnie że ponoc wraca do aktorstwa). Jeta Li może być mniej.

Cytat:Actioner jakich wiele w telewizji można zobaczyć.

Poproszę tytuły, chętnie obejrzę :P

Odpowiedz
Gieferg napisał(a):Jeta Li może być mniej.
Raczej ciebie i twojej starej powinno być mniej :)
Jet Li to jedyny prawdziwy kozak na planie tego filmu. No, może jeszcze Couture. Reszta to stare dziady albo na sterydach, albo wspominające młodość sprzed miliona lat.
--
Laozi

Odpowiedz
Kozak czy nie kozak, 20 lat temu na VHSach go nie oglądałem więc mi do szczęscia potrzebny nie jest (Couture, Crews i Statham zresztą również, ale ich jakoś bardziej da się lubić) :P

Odpowiedz
A ja obejrzałem przedwczoraj po raz pierwszy i dawno się tak nie ubawiłem. Parę scen nawet musiałem przewinąć (zwłaszcza tę, w której Statham ze Slyem rozprawiają się z kilkunastoma żołnierzami :D). Co do proporcji czasu występowania aktorów - jak dla mnie OK. Jeta Li w ogóle dla mnie mogłoby nie być i film by wiele nie stracił. 9/10
22.04.2011

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon