07-06-2023, 20:22
"The Flash/Flashpoint" (2022) reż. Andy Muschietti
|
Nie wiem czemu którykolwiek z tych projektów tak jak teraz są rysowane - miałby kogokolwiek poza ścisłymi fanami i po prostu fanami Batmana obchodzić. Poza Supergirl która może zdobyć sobie widza dzięki wprowadzeniu w "The Flash".
Jak mam wyjebane na DCU Gunna, bo mnie już mierzi ten jego styl i tylko zastanawiam się kiedy bańka pęknie jak z Whedonem, Waititim i MCU, czekam tylko na The Brave and the Bold ze względu na Andy'ego, na Superman Legacy mam wyjebane jajca, kompletnie, nic co słyszę o tym projekcie mnie nie jara, rysuje się to jako nostalgiczna, cyniczna laurka, nic więcej.
07-06-2023, 20:25
Jakiś Polak wrzucił recenzję i narzeka tam na CGI najbardziej w sekwencjach cameo.
Słaba sprawa skoro fajne smaczki wyglądają jak gowno.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 07-06-2023, 20:29
Wg tej recki recenzentom pokazano niepełną wersję filmu (mówi o tym na końcu). Więc możliwe że pełnej jeszcze nikt nie widział.
08-06-2023, 15:50
Pełna już leci, w niepełnej nie było wiadomo kto jest Brucem w nowej linii na końcu filmu, w pełnej wiemy, że
08-06-2023, 16:31 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-06-2023, 16:32 przez marsgrey21.)
To byłby niezły zakrętas, ale jeśli to prawda to znaczy że planują już drugą część i dopiero tam Barry odkręci Flashpoint.
08-06-2023, 16:43 (08-06-2023, 15:50)Rozgdz napisał(a): Wg tej recki recenzentom pokazano niepełną wersję filmu (mówi o tym na końcu). Więc możliwe że pełnej jeszcze nikt nie widział. O nim pisałem. Narzeka, że cameosy wyglądają jak z Playstation 2
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 08-06-2023, 16:45
Niemożliwe żeby Clooney był Brucem nowego DCU, bo Gunn mówił że Batman będzie tylko kilka lat starszy od Supermana.
Właśnie to, że mówię głupstwa, czyni mnie człowiekiem
08-06-2023, 19:35
Tak btw, spoiler ;)
Nie będzie, z tych samych powodów co Keaton, tylko "bardziej". To typowe "cdn", plus mrugnięcie okiem do "The Brave and the Bold", czyli - Batman and Robin ;p 08-06-2023, 19:41
Dlatego KURVA omijam ten temat.
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 08-06-2023, 19:59
Generalnie patrząc na opinie są pozytywne ale nie takie "super". Zobaczymy jak film się sprawdzi w kinach. Potem jest jeszcze Blue Beetle, AQ2 który zapowiada się na "część pierwszą na sterydach"... a potem.. hm.
08-06-2023, 20:38
Trudno prorokować co zrobią z Flashem, bo jeśli film osiągnie sukces, to guess what? Trzeba kuć żelazo jeśli jest fundament i zapotrzebowanie, Gunn nie ma w planach Flasha, więc nawet jeśli go nie dodadzą do DCU to może funkcjonować jako elsworld gdzie Flash przez dłuższy czas błąka się po multiversum, nawet sequel ma przecież wpisane Sueprgirl i Keatona na kolejne cameo.
Z zakończeniem jest tak, że można je interpretować na dwa sposoby. 08-06-2023, 20:47
Gunn to ma przede wszystkim w planach rozkręcenie DCEU a "na karku" rozmaite grupy fanów z których jedni chcą wymiecenia universum i zaczęcia wszystkiego od nowa, inni są antysnyderytami i atakują wszystko co snyderowe a inni są właśnie snyderytami. Aby universum działało musi "zadowolić wszystkich" plus "szerokiego widza" i zaciągnąć ich do kina. To nie jest przecież tak że nikt nie ogląda filmów DC, tylko większość obejrzała sobie "Black Adama", "Birds" czy "Shazam 2" w domu a tu chodzi o to aby ich ściągnąć do kina na każdy film.
Zresztą te problemy z fanami którzy mają "swoje wyobrażenia" na temat postaci i universum są właściwie od początku. Więc tu jest dość dużo "polityki", zresztą jak ktoś zwraca uwagę co się mówi i dzieje to wie (albo powinien wiedzieć) że bardzo mało rzeczy jest stwierdzone "na pewno". To raczej ludzie dopowiadają sobie naokoło różne rzeczy i tak jest od dawna. Daleko nie szukając, sporo ludków było przekonanych że zostało to podzielone na "światy". Na podstawie jakichś tam bardzo luźnych wypowiedzi że teraz postarają się bardziej skoncentrować na postaciach a nie eventach. Czy były ku temu jakieś podstawy? Nie. Zawsze był kreowany jeden świat, były powiązania między filmami, można było nawet wskazać kolejność filmów. Ale nie przeszkadzało to bandzie idiotów walić na ten temat kosmicznych bzdur i żyć we własnym świecie ^^ Tak że.. no :p Z Flashem możliwe jest jeszcze takie rozwiązanie "który Flash, która rzeczywistość". Bo pytanie co się stanie w filmie z drugim Barrym. I który Barry jest w której linii. 08-06-2023, 21:12
Ten sam zarzut - scena z występami goscinnymi - fatalna wizualnie.
Może i lepiej, że to wyszło. Mniejszy zawód w kinie. https://naekranie.pl/recenzje/flash-recenzja-filmu
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 09-06-2023, 10:44
Tyle czasu mieli, żeby to dopracować, a i tak to zawalili. Typowe studio filmowe naszych czasów. Zrobić na "odwal się", bo i tak się sprzeda.
I jak tu nie cenić - chociaż w tym jednym aspekcie, czysto produkcyjnym - Nolana. :/ Wysłane przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
09-06-2023, 16:58 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-06-2023, 16:58 przez zombie001.)
Mnie tam bardziej o efektów które nie są hiperrealistyczne przeszkadza to jak wizualnie się prezentują, dla przykładu, w No Way Home przeszkadzało mi to jak wszystko ciemne było, w pierwszym Spider-Manie mamy mnóstwo efektów które nie wygląda realistycznie, ale wykonują swoje zadanie i niosą film dalej, są kolorowe, wyraziste i to wystarczy, mam wrażenie, że jak obejrzę Flasha to się okaże, że te opinie o okropnych efektach będą przesadzone.
09-06-2023, 17:36
Nie sądzę. Jeśli ktoraś już osoba pisze, z niedowierzaniem, że postaci wyglądają jak z gry komputerowej - konkretnie twarze, to nie przypadek.
Zaraz zresztą będą latać po necie te obrazki.
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 09-06-2023, 18:37
SPOILERY
Ja nie czytam ale jesli ktoś chce - https://comicbookmovie.com/the-flash/the-flash-spoilers-full-list-of-the-movies-multiversal-cameos-reportedly-revealed-a203713?
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 09-06-2023, 19:34 |
|