The Girl in the Spider's Web (2018) reż. Fede Alvarez
http://www.filmweb.pl/news/Rooney+Mara%3A+Nie+ma+szans+na+sequel+%22Dziewczyny+z+tatua%C5%BCem%22-109944
A nie mówiłem?

Odpowiedz
Sequel będzie, ale tak naprawdę to jednak go nie będzie.

http://www.comingsoon.net/movies/news/629437-sony-hits-the-redo-button-on-dragon-tattoo-series-with-the-girl-in-the-spiders-web-adaptation

Odpowiedz
Napiszę to co już napisałem w temacie: "Gorące wieści.."

"Pierdo* się Sony" =/
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Nie czytałem jeszcze ostatniej książki, ale pominięcie dwóch poprzednich to nie jest w sumie zły pomysł. Ale jeżeli trio Fincher/Craig/Mara nie wróci, to mam w dupie ten projekt.
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
Ja podobnie, w ogóle mnie nie grzeje ta seria, Fincherowską wersję obejrzałem z przyjemnością, bo to Fincher, Craig i Mara, ale sequela od tej ekipy nie będzie, co powtarzam od jakichś dwóch lat :)

Odpowiedz
Aha, widzowie na pewno będą zainteresowani sequelem, w ekipie którego nie będzie nikogo z pierwszego filmu lol

Odpowiedz
Bez Craiga to troche lipa, ale jeśli nowa obsada będzie dobra to też nie bd narzekał ;) W sumie ciesze się, że pominą 2 i 3 cz.. Jakiś czas temu oglądałem wersje skandynawską (te wersje rozszerzoną) i wg mnie 2 cz. to strasznie słaba kontynuacja z twistami na siłe. Ponoć w książkach wszystko przedstawiono lepiej i sensowniej ale i tak nikt mi nie przetłumaczy, że
, to że ten motyw nie jest debilny. 5/10. Część trzecia już trochę lepiej, ale niczym mnie jakoś bardzo nie porwała (obejrzałem dopiero połowe więc wstrzymuje się z oceną). Także, ja uważam, że to nawet lepiej pominąć 2-3. Nową książke dopiero zamierzam przeczytać, więc póki co nie wiem czy się cieszyć, ze chcą ekranizować, czy płakać ;)

Tak czy siak, film Finchera jest naprawde super, oglądałem z 3- 4 razy i zawsze tak samo wciąga. Lubie tego typu thrillery. W ogóle sam film mega w stylu Finchera.
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau

Odpowiedz
Sony chyba uznało, że skoro się autor powieści zmienił, to trzeba zmienić też całą obsadę sequela. W sumie logiczne;)

Odpowiedz
http://www.comingsoon.net/movies/news/782681-fede-alvarez-dragon-tattoo-sequel#/slide/1

Ooo, ciekawy wybór.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Co to za sequel z innym rezyserem, bez Mary i Craiga? To będzie po prostu adaptacja książki z tej samej serii, którą zekranizował Fincher.

Odpowiedz
Tera czytam, że to nawet nie będzie adaptacja prozy Larssona. Tylko kontynuacja jego trylogii napisana przez kogoś innego.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Ta ale ta kontynuacja jest bardzo w porządku i godnie kontynuuje trylogię, czytałem.

Odpowiedz
Claire Foy nową Lisbeth:

http://www.slashfilm.com/claire-foy-new-lisbeth-salander/

[Obrazek: giphy.gif]

Odpowiedz
Już pal licho to olanie reszty książek z Trylogii, ale naprawdę, chciałbym usłyszeć tą zakulisową rozmowę i argumentację, która przemawiała za wymianą całej obsady.

No i nie mam nic do Foy, ale... #teamRooneyForever
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Myślę że mogło być tak: Sony olało Finchera, bo jest za drogi (i za dużo kasy wpakował w poprzedni film przy takich sobie wpływach), a Mara i Craig z kolei chcieliby pracować tylko z Davidem.

Odpowiedz
Lubiłem ekipę poprzedniej ekranizacji, ale znacznie mniej spodobał mi się efekt końcowy. Dla mnie to (nie licząc Azylu i Buttona) najsłabszy film Finchera, więc nie mam problemu z tym, by spróbował ktoś inny. Niestety obawiam się, że rezultatem będzie niskobudżetowe byle co Mroczna wieża-style, byleby tylko zarobić.

Odpowiedz
Drugi zwiastun:

Odpowiedz
Wciąż nie kupuję nowej Lisbeth ale wciąż wygląda to OK, chociaż motyw z siostrą pachnie niejakim Spectre, a fe. Trailer sili się na sugerowanie że będzie to dość dynamiczne kino z akcją, a na pewno nie będzie.

Za to Sylvia Hoeks wygląda jakby dopiero tutaj grała androida :)

Odpowiedz
To wygląda jak damska wersja Bourne'a, a teksty padające z ust bohaterów w tym zwiastunie to koszmar. Mimo wszystko chyba się przejdę do kina.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Hm, nie uważacie, że o tym filmie powinniśmy pisać jednak w osobnym temacie, tak jak o szwedzkich wersjach? Chyba, że ktoś mi wytłumaczy z jakiej racji uznajemy, że to sequel filmu Finchera.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon