Ambasador białej rasy
Liczba postów: 37,533
Liczba wątków: 375
Film o kanibalach zjadających na żywca amerykańskich liberałów - o tym jest "Zielone piekło" i za to daję 10/10 :) Swego czasu w internetach pojawiła się nawet petycja nawołująca do jego bojkotu. Niektóre opinie:
Eli Roth has decided to glorify the White Savior Industrial Complex.
The movie is shockingly racist, xenophobic and shockingly anti-demonstrationsit: so in essence anti-democratic.
Wyobraźcie sobie grupkę kilkunastu SJW: studenciaki z dobrych domów z klasy średniej w typie aktywistów przywiązujących się do drzew, którzy wieczory spędzają w pubach obwieszonych plakatami herosów rewolucji kubańskiej. Z takimi postaciami mamy tu do czynienia.
Pomijając całą bekę z wiadomego środowiska i totalnie ironiczne zakończenie, film ma jedną niepodważalną zaletę, która nazywa się Lorenza Izzo. Fajna dupeczka. Oscara nie dostanie, ale znacząco podnosi walory estetyczne produkcji.
Linijka do zapamiętania: O kurva, mają gastrofazę! :)
Polecam, bardzo dobra beka.
28-12-2015, 04:42
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-12-2015, 04:43 przez Mental.)
Banned
Liczba postów: 3,333
Liczba wątków: 35
Heh, to ciekawe, bo jego następny film po tym to Knock Knock - feminazistyczny syf. Czyżby zmiękła mu rura po prostestach i postanowił się nawrócić na prawidłowy tor?
28-12-2015, 05:49
Banned
Liczba postów: 20,755
Liczba wątków: 63
Knock Knock "feminazistycznym"? Przeciez ten film to totalna beka. I jezeli juz to beka z feminazistek, bo przeciez motywacja bohaterek w sumie moze byc odebrana jakas psychopatyczna wersja feminizmu. ;) (Tj. bardziej psychopatyczna niz ta normalna. :P)
A Green Inferno chce zobaczyc juz od jakiegos czasu, wlasnie ze wzgledu na temat.
Lorenza Izzo gra w Knock Knock (ale jest tam dopiero druga najladniejsza laska w filmie :)). Roth chyba lepiej wypada jako tworca, kiedy robi filmy ostentacyjnie dla beki, a nie tylko "oddajac hołd".
28-12-2015, 06:04
Banned
No curva, przecież cały morał tego filmu to feminazizm :) Nawet gdzieś czytałem że w wywiadzi Roth sam mówił że Kijanu "chciał" i że jest winny.
Look here:
http://www.buzzfeed.com/louispeitzman/eli-roth-knock-knock-sundance-2015#.rvgmmw5AX
Regardless of interpretation, though, you obviously have an intention when you’re writing. You said that Knock Knock is a feminist film, so is that a label you accept?
ER: I would accept it, absolutely. I wouldn’t sell it as a feminist film. I wouldn’t say, “Feminists should see Knock Knock.” I just look at it as a film. And I think that I treat all the characters fairly, and that everyone gets their say, and that everyone’s point of view is represented and well thought out. People can decide which side to take.
28-12-2015, 06:26
Banned
To brzmi raczej jak ironiczna wypowiedz. ;) W filmie bohaterki są manipulatywnymi psychopatkami, a morał jest: trzymaj penisa w spodniach, bo kobiety są popieprzone - i jeśli już to te wypowiedz bym odczytywał jako: "To feministyczny film, bo feministki są nienormalne". :) Bo nie wiem w jaki sposob ten film mialby byc feministyczny - na pewno nie w sposob "kobiety - fak jea!" czy coś. (W końcu Kijanu w filmie nie jest bez winy, ale jest jednak ofiarą i nie ma co do tego wątpliwości.)
Zeby nie bylo offtopa strasznego do tematu dodam zwiastun Green Inferno, bo Mental nie dał :)
28-12-2015, 06:32
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-12-2015, 06:33 przez Gal Anonim.)
Banned
Ja tam nie wiem, może za gupi jestem żeby zrozumieć przesłanie tego filmu, ale po zakończeniu miałem tylko taką refleksję: psychopatki uciekły, kijanu ma zrujnowane życie, to jego wina, wszyscy faceci są tacy sami.
Film byłby raczej bardziej anty feministyczny gdyby panny zostały ukarane a kijanu rozgrzeszony. Ale tego nie ma więc...
28-12-2015, 06:38
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-12-2015, 06:39 przez vast.)
Banned
No ale juz sam fakt, ze to psychopatki, jak doszlo do calej sytuacji i jak sie zachowywaly mowi znacznie wiecej o podejsciu do tych postaci niż zakończenie. Jedyny sposob w jaki ten film byłby pro-feministyczny to spojrzenie na niego jako męskiej wizji feminizmu czyli "patrzcie, tak faceci widzą feministki - jako chore wariatki, ktore próbują zniszczyć mężczyzn".
Ale niewazne.
28-12-2015, 06:45
CGI Paul Walker
Liczba postów: 22,420
Liczba wątków: 29
Czy ten film w jakimś, chociaż małym, stopniu przystaje do "pierwowzoru", pod względem brutalności scen, "Cannibal Holocaust"?
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
28-12-2015, 14:11
Ambasador białej rasy
Jeśli pytasz, czy jest gore, to odpowiadam, że jest. CH nie widziałem.
28-12-2015, 15:02
CGI Paul Walker
Liczba postów: 22,420
Liczba wątków: 29
Pytam czy jest gore ale, na takim poziomie :)
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
28-12-2015, 19:12
Ambasador białej rasy
Nie, kadry z CH to ponura sprawa, "Zielone piekło" nastawione jest na beke (nie wyobrażam sobie poważnego filmu z takimi bohaterami) i epatowanie radosnym gore (odrąbywanie nóg, wyciąganie gałek ocznych, wyrywanie języków, te klimaty).
29-12-2015, 22:26
|