The Hobbit, Parts 1 & 2 & 3
Proteus, dzięki za tę ścianę tekstu. Dzięki temu, że się tak rozpisałeś mam pewność, że się zgadzamy. ;)

No poza ochraniaczem przedramienia. Bo one mają chronić nie tylko rękę łucznika, ale i cięciwę (i łuk) przed uszkodzeniami. Dlatego ustawienie go paskami/wiązaniami/szwami/klamrami do wewnątrz jest niezbyt mądre.
A dlaczego chronić łuk? Ano dlatego, że używanie łuku obciążonego nieprawidłowo, albo w ogóle nie obciążonego (strzelanie bez strzały) w wielu przypadkach kończy się uszkodzeniem łuku.

Powyższe nie dotyczy łuków i cięciw magicznych (chyba). ;)

Proteus, naturalną koleją rzeczy powinniśmy teraz przejść na temat kusz... ale tego forum może już nie wytrzymać.

Odpowiedz
Wprawdzie liczyłem na smoka, ale teaserowy plakat jak najbardziej w porządku.

Odpowiedz
Widoczek na plakacie ładny, ale nie mam niestety wrażenia, żeby to był prawdziwy widok, tylko wklejonie wyraźnie trzy plany.

Odpowiedz
Tego smoka to pewnie będą trzymać w sekrecie do samej premiery... a może do zwiastunów?

Odpowiedz
Niekoniecznie. Już można było sobie go zobaczyć bo na jakimś evencie była rzeźba bodajże.

Odpowiedz
Eee...Nuda.
[Obrazek: 20130509-175310.jpg]
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
No wiesz, to powinien być defaultowy smok w końcu :)

Odpowiedz
To nie jest Smaug, zdjęcie ma już parę tygodni, okazało się, że to projekt smoka do jakiegoś serialu telewizyjnego
http://www.comicbookmovie.com/fansites/notyetamovie/news/?a=79247

Odpowiedz
http://mordorthelandofshadow.blogspot.com/2011/08/smaug-golden-by-john-howe.html

Prawdopodobny wzór:

[Obrazek: Smaug2JohnHowe.jpg]

Odpowiedz
Dobry smok to był w "Dragonslayer":

[Obrazek: Dragonslayervermithraxp.jpg]

Szkoda, że trochę popadł w zapomnienie ten fajny film :(
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
True. To bardzo fajny film.

Odpowiedz
Cokolwiek by nie było to akurat wygląd smoka jest zupełnie nieistotny, sorry ale w kwestii smoczego design'u raczej nic nowego się nie wydarzy :P
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Dokładnie tak jak pisze Sonny, tym bardziej, że pewnie będzie to miks wizji Smauga które lata temu zaprezentowali Howe i Lee, poza tym w kwestii smoka znacznie bardziej niż jego wygląd interesuje mnie jak wypadnie w tej roli Sherlock.

Odpowiedz
Lawrence napisał(a):Szkoda, że trochę popadł w zapomnienie ten fajny film :(

Przypomnijmy więc to zacne dzieło - Vermithrax Pejorative
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Świetny artykuł! Mógłbyś przenieść, gdyż postanowiłem założyć jednak osobny temat: http://forumkmf.pl/Thread-Dragonslayer-1981-Re%C5%BC-Matthew-Robbins
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Świeżutki trailer nadchodzi:

Odpowiedz
O kurcze! Pokazali. No to się zacznie... :)

Odpowiedz
Szczerze to wyglada bardziej jak animacja i CGI bije po oczach, widac ze nie wysilaja sie na zadne stroje i charakteryzacje, a sam smok no nie oszukujmy sie w tej jednej scenie wyglada koszmarnie.

Odpowiedz
Dziwię się MOLQ, że podejmujesz się oceny smoka, bo trailer ten, niby w HD, prezentuje bardzo kiepską jakość, gdyby mi się nudziło, to policzyłbym piksele.

Będzie się działo, ale jakoś specjalnie podekscytowany nie jestem, w sumie tak samo jak nie byłem podekscytowany pierwszą częścią, a podobało mi się bardzo.

Odpowiedz
Trailer po mnie spłynął kompletnie, ale w kinie i tak stawiam się w dniu premiery, nie oczekując absolutnie nic - może poza utrzymaniem poziomu pierwszej części.

Co znaczy, że w sumie oczekiwania mam jednak spore :)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości