The Movie Critic - PROJEKT ANULOWANY
(19-04-2024, 17:43)Paszczak napisał(a): Chyba taka że sam tytuł nie ma sensu bo już zabiła Billa.
A może panna źle wykonała technikę, Bill zasymulował eksplozję serca a głupia krowa zamiast sprawdzić puls zabrała dzieciaka i dupę w troki. Wtedy można by go zabić znowu.

O ile QT jest fanem przywracania zmarłych aktorów do życia za pomocą AI

Odpowiedz
Znając jego niechęć do CGI to szybciej QT zrobiłby po bożemu recasting i dałby dialog, że Bill coś się ostatnio zmienił. 

Odpowiedz
Wziąć Keitha i po sprawie.

Odpowiedz
zmieńcie nazwę tematu na NOWY FILM TARANTINO JESZCZE NIE ANULOWANY

Odpowiedz
Albo skoro Quentin lubi alternatywne historie to niech to będzie kontynuacja pierwotnej wersji z Warrenem Beattym xD

Odpowiedz
Więc tak: Bill zasymulował zgon i wziął pod swoje skrzydła córkę Vernity, szkoląc ją na zabójczynię i narzędzie zemsty na Beatrix. Będzie konflikt lojalności, bo z kolei córka Beatrix i Billa będzie bronić matki. Kogo wybierze Bill? Rodzoną czy przybraną córkę? Kto pozostanie żywy a kto zginie? Gdzie mój oskar?

Odpowiedz
Te wszystkie sequele/spin-offy/prequele istniejących filmów, przewijające się wielokrotnie w rozmowach z QT, to są dobre na miniseriale, które można sobie trzaskać na emeryturze. Żeby dorobić kilka mln $$$ na starość. Dla dzieciaków, żonki i wnuków. Albo kilka książek o tym napisać... 

Na zwieńczenie kariery to jednak przydałby się jakiś oryginalny projekt. 

Z wszystkiego co tam kiedyś QT rozważał wróciłbym może dzisiaj tylko do tego projektu gangsterskiego, osadzonego w latach 30, a inspirowanego starymi filmami gangsterskimi WarnerBrothers. 
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Wszystko, byle nie gangsterskie.

Odpowiedz
Albo giallo, albo poliziotteschi, albo gangsterka z lat 30. - taki mi się 10-ty Tarantino marzy. Najmniej chcę powrotu do tej samej rzeki i kolejnego westernu.

Odpowiedz
Cytat:Albo giallo, albo poliziotteschi
Czemu albo-albo? Niech zrobi jedno i drugie naraz. Te dwa gatunki akurat zgrabnie się ze sobą krzyżują: What Have They Done to Your Daughters?, Strange Shadows in an Empty Room, The Suspicious Death of a Minor.

Odpowiedz
No okey. Albo dwa w jednym Uśmiech)))

Odpowiedz
(19-04-2024, 20:54)Gieferg napisał(a): Wszystko, byle nie gangsterskie.
Widzę, że każdy ma jakieś fobie Duży uśmiech

Ja powiem:
Wszystko, byle nie western.

________

Hmm. Co prawda nie wiadomo, czy ten projekt z Pittem to miał być prequel, czy sequel, ale ja strzelam, że jednak sequel i z "MC" miał on wspólny czas akcji - lata 70. Ciekawe czy QT nadal się będzie tego trzymał, czy może przeskoczy już zupełnie do czegoś innego.

Kolejny hołd dla kina kopanego? Przyjmę z otwartymi rękoma, byle nie było to w formie KBIII Duży uśmiech

Ale te wasze propozycje z giallo też bardzo interesujące.

Wysłane przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości