The Movies (2005)
[Obrazek: 1981.jpg]

Cytat:The Movies to innowacyjna strategia ekonomiczna w której gracze wcielają się w postać początkującego producenta filmowego. Zabawa pozwala na zmianę historii rozwoju kina w Hollywood praktycznie od samego jej początku w latach 1920 aż po najbliższą przyszłość do 2020 roku.

Nasze działania mają jeden cel główny - stworzyć własne imperium filmowe, które będzie znane ze swoich produkcji jednocześnie utrzymując znakomitą kondycję finansową.

https://www.gry-online.pl/gry/the-movies/zd7bd

Pewnie wspominalem o tej grze nie raz. Ba, nawet myslalem, ze ma temat na... Klubie Milosnikow Filmu. Bo to geniusz i niesamowita frajda. To taki SIMo-tycoon ale w swiecie kina, podlany czesto absurdalnym humorem (bdb dubbing). Pamietam, ze siadla mi od razu (choc jest w pozniejszych etapach dosc trudna): w krecenie wlasnych filmow wsiakasz od razu na godziny. I bez znaczenia, ze gralem ostatnio z 15 lat temu (zamierzam wrocic "soon"). Wierze, ze sie nie zestarzala.

Moja ocena sprzed lat: 9/10
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Interfejs i oprawa graficzna to jedyne plusy tej gry.

Sukces kasowy i to czy scenariusz będzie dobry wiązało się ze zbyt dużą losowością. Nie czułem, że mam jakikolwiek wpływ na to czy film odniesie sukces, co może oddaje realia:) ale czasem gdy myślałem, że film jest wujowy to odnosił sukces.

No i po szybkim czasie gra się nudziła, bo robiło się ciągle to samo bez poczucia, że idziemy do przodu.

Niedoścignionym wzorem tego typu gier zawsze będzie Game Dev Tycoon, który miał grywalność na poziomie 300% i który zapoczątkował trend gier o... tworzeniu gier. W przypadku tajkonów o produkcji filmów brakuje tytułu, który popchnąłby gatunek do przodu. Szkoda, bo potencjał jest dużo większy niż w przypadku tworzenia gier. Próbowałem tych nowości (blockbusters, Movies Tycoon), ale słabizna. Za dużo skupiania się na nieistotnych elementach, za bardzo rozbudowane tam gdzie nie jest to potrzebne i za mała grywalność.

Odpowiedz
(03-12-2024, 17:36)ugh napisał(a): Interfejs i oprawa graficzna to jedyne plusy tej gry

Doczytalem do tego momentu.

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Szamar, jak na wielkiego producenta flmowego to biuro masz mocno takie sobie:

https://i.imgflip.com/8m9cu2.jpg

Na kim to ma robic wrazenie? Z takim wnetrzem to wstyd laski na kwadrat zaprosic...
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
(03-12-2024, 18:18)shamar napisał(a):
(03-12-2024, 17:36)ugh napisał(a): Interfejs i oprawa graficzna to jedyne plusy tej gry

Doczytalem do tego momentu.

To po chvj zakładasz chłopie temat o grze, jeśli nie interesują cie mniej pochlebne opinie?

Odpowiedz
Wypisujesz na starcie takie idiotyzmy, ze "grafika i interfejs to JEDYNE PLUSY tej gry" i chcesz, zeby to traktowac powaznie. No kurwa nie. I to nie jest moje zdanie bo ta gra jest wszedzie wysoko oceniana. A ten przydzie, wypierdzi 2/10 i mam sie do tego odnosic.

Odpowiedz
A gdzie ja oceniłem tę grę na 2/10 turbodebilu? Nie dałem żadnej oceny. Wymieniłem dwie rzeczy, które mi się podobały.

Ja wiem, że cie to forum akceptuje bo zdążyli się do ciebie przyzwyczaić. Ale jesteś po prostu dziwny. I zjebany. Daję cie do listy ignorowanych i niech inni czytają twoją tfurczość.

Odpowiedz
No i wyp... stąd. W podskokach.

Odpowiedz
Pierdź tam sobie baranie dalej. Ja widzę tyle:

[Obrazek: obraz-2024-12-03-222026201.png]

Odpowiedz
Duże emocje wzbudza ta gra. Musi być niesamowita
.

Odpowiedz
Szamar ogolnie jest niewzruszony, na przytyki, na krytyke, ale tutaj..., zeby tak obrazac producenta Shamarowitza i jego holywoodzkie podboje! :)
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Buczo, zagraj, jak nie grałeś. Jak zaczynasz kręcić własne filmy to wsiąkasz na godziny.

(03-12-2024, 23:44)srebrnik napisał(a): Duże emocje wzbudza ta gra. Musi być niesamowita

Filmweb - 7,1/10
IMDB - 8,1/10
gryonline - 8/10

[Obrazek: g9AEIV5.png]

Ale uja się tam znają. Jedyne plusy tej gry to "grafika i interfejs". Słuchaj specjalistów.

Odpowiedz
Zachęcony opinią Shamara ściągnąłem sobie dzisiaj te gierę i cóż… wyłączyłem i odinstalowałem po 10 minutach. Interfejs to plus? Interfejs to gówno ;) Nic tam nie gra, sorry ale ta gra jest zjebana. Zmarnowałem pół godziny na ściąganie tego wytworu gro-podobnego. Proponuję zamknąć wątek, bo nie ma co się nawet rozpisywać.
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
Odejdź toksyczny prowokatorze :)

Odpowiedz
(04-12-2024, 00:53)shamar napisał(a): Buczo, zagraj, jak nie grałeś. Jak zaczynasz kręcić własne filmy to wsiąkasz na godziny.

Malo czasu mam, a jak mam to gram raz na ruski rok, ale moze kiedys sie skusze. Sam pomysl brzmi zajebiscie, nawet nie przypuszczalem, ze takie gry kiedys powstawaly. Lata 90. i wczesne lata dwutysieczne to byl najlepszy okres dla gier, zdecydowanie.

Odpowiedz
Widzę, że takich tycoonów o filmach powstało jeszcze ze 2 cz 3. No ale przy tym wyglądają marnie. Tu to przede wszystkim także SIMowa przygodówka.

I oczywiście, w parze, z dodatkiem "Stunts and effects", który niestety nie ma PL. Ale da się spolszczyć część rzeczy. I nie wspominałem o świetnym dubbingu podstawki ;)

Niestety jakość zwiastunów jest porażajaca ;)

Odpowiedz
(04-12-2024, 00:53)shamar napisał(a): Buczo, zagraj, jak nie grałeś. Jak zaczynasz kręcić własne filmy to wsiąkasz na godziny.

(03-12-2024, 23:44)srebrnik napisał(a): Duże emocje wzbudza ta gra. Musi być niesamowita

Filmweb - 7,1/10
IMDB - 8,1/10
gryonline - 8/10

[Obrazek: g9AEIV5.png]

Ale uja się tam znają. Jedyne plusy tej gry to "grafika i interfejs". Słuchaj specjalistów.

Czyli nagle tłum ma racje i się nie myli. Och jak to pięknie wybiórczo działa ;)
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Tak. W przypadku dobrej gry sie myli. W przypadku gier ogolnie oceny są bardziej obiektywne. Mozna je sprowadzic do jednego mianownika: grywalnosc

Odpowiedz
Mam bardzo duży sentyment do tej gry. Raz, że to chyba był pierwszy sensowny "tycoon" o filmowej tematyce. A dwa - dodatek Stunts & Effects wydłużył żywotność tytułu. Jasne, jak w każdym tycoonie wkradała się powtarzalność, ale jak na wybrany temat nie było tak źle, a robienie filmów i szukanie nowych elementów dawało fun. Irytowały mnie tylko nagrody roczne, gdzie konkurencja dostawała trofea z dupy pomimo tego, że moje filmy dostawały maksymalne oceny :)
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Wreszcie ktoś na "Forum MIŁOŚNIKÓW FILMU" znający tę wspaniałą grę, która tutaj powinna być kultem i obowiązkiem :)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości