Chyba tylko na 2ch portalach negatywne recenzje.
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
Wczoraj, 23:08
|
The Odyssey (2026)
|
|
95% polskojęzycznych mediów zachwycone. Nie wierzę w to, że NIE SĄ OPŁACENI.
Chyba tylko na 2ch portalach negatywne recenzje.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. Wczoraj, 23:08 (Wczoraj, 21:37)slepy51 napisał(a): A przy okazji Grecy się wkurwili i stwierdzili, że lepiej jak to sami zrobią tak jak trzeba: O widzicie.. Gdy jesteś tak znaczącym twórcą hollywoodzkim, że dzięki tobie dają zielone światło jakiejś tam miniserii w Grecji. POTĘŻNY NOLAN. Wysłane przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
Wczoraj, 23:12 (Wczoraj, 22:57)PropJoe napisał(a):(Wczoraj, 17:32)Bucho napisał(a): Nie no, mamy w dwie strony, dzieci Filmwebu oraz dziennikarze neoliberalnej machiny, bo nie wierze w te 96% na RT. To raz.Nie mówię, że recenzenci są lepsi, ale oni przynajmniej, w większości, film widzieli i pod własnym nazwiskiem muszę te kilka zdań wymęczyć, żeby te zachwyty jakoś uzasadnić. Pomijając już, że RT jest chuja warte nie tylko w takich "ideologicznych" przypadkach. Wiesz, te recenzje to w sporej czesci takie tam wyliczanki - spektakjular, amejzing, epik, grand, wiżoneri itd. Ogolnie duzo ogolnikow i hasel duzego kalibru, ale malo prawdziwej tresci. Mowie, mi jakies tam 1/10 po zlosci nie przeszkadzaja, nie bardziej niz te oceny specjalistow - ot, internety.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
Wczoraj, 23:39 (Ten post był ostatnio modyfikowany: Wczoraj, 23:39 przez Bucho.) Samantha Morton aktorsko ponoć wymiata (jest nawet mowa o Oscarze za tę rolę) a sceny z nią są najlepsze w całym filmie i w to akurat jestem w stanie uwierzyć. Dodatkowo film wydaje się być o jakieś 30 minut za długi i jest mocno nierówny pod względem narracyjnym i ogólnego rytmu opowieści. No i nie spodziewałem się porównań do "Society" Yuzny. Początek kiepski, potem znakomita scena z Polifemem, znów spadek jakości, wspominana świetna scena z Morton, kolejna zniżka i ostatnie 40 minut znów podobno rewelacyjne. Damon i Hathaway według Kermode też zaskakująco dobrze wypadają i spokojnie dają radę. Film ze względu na materiał źródłowy ma bardzo epizodyczny charakter i niektóre epizody są lepsze od innych no i oczywiście gadka, że trzeba obejrzeć w IMAX.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
Wczoraj, 23:39 (Ten post był ostatnio modyfikowany: Wczoraj, 23:51 przez slepy51.)
Kermode zachwycał się Emilią Perez. W tym momencie jego wiarygodność jako krytyka zdechła w męczarniach.
Wczoraj, 23:51
Każdy miewa w życiu słabsze chwile. Mimo wszystko on akurat jest dla mnie ciut bardziej wiarygodny od tych innych pożal się boże mainstreamowych krytyków i w większości przypadków ma raczej dosyć celne i bardzo wyważone oceny.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
Wczoraj, 23:54 (Ten post był ostatnio modyfikowany: Wczoraj, 23:57 przez slepy51.)
Uważa też Łowcę Jeleni za gniota. Skoro mówimy o epickich filmach.
Można bezpiecznie założyć że w którymś momencie swego życiorysu Mark uprawiał anala jako bottom. Wczoraj, 23:56 (Wczoraj, 23:51)Paszczak napisał(a): Kermode zachwycał się Emilią Perez. W tym momencie jego wiarygodność jako krytyka zdechła w męczarniach. Plakal tez nad promocja faszyzmu przez Lowce Jeleni i tego typu kwiaty. Taki tam szampanski socjalista, choc ma calkiem dobre pioro.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
Wczoraj, 23:57
Jak mówiłem, każdy miewa w życie gorsze momenty tym bardziej w takim niewdzięcznym i śliskim zawodzie jak krytyk filmowy. Tutaj akurat jakoś mocno zachwycony całościowo nie jest chociaż na koniec wiadomo, że i tak pierdoli, że to film, który trzeba zobaczyć (niby czemu?) no i koniecznie w IMAX, jakby im wszystkim płacili za reklamę tego konkretnego formatu i kin, które go posiadają.
Dzisiaj, 00:00 (Ten post był ostatnio modyfikowany: Dzisiaj, 00:02 przez slepy51.)
Niech ktoś doda ankietę żebyśmy zdążyli wystawić te "jedynki" zanim obejrzymy.
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...
Dzisiaj, 00:04
Goransson udostępnił cały soundtrack:
11 godzin(y) temu
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 11 godzin(y) temu
Słucham sobie z ciekawości tego soundtracku Ludwiga Göranssona i rzeczywiście jest to mocno awangardowe, miejscami też nad wyraz ascetyczne a jednocześnie posępne (chwilami też dosyć horrorowe) i niecodzienne podejście do takiej typowej ilustracyjnej muzyki filmowej. Nie wiem, czy koniecznie do słuchania poza filmem (jak ktoś nie lubi ciągłego stukania i pukania to może go jedynie zmęczyć) i raczej bardziej nastawione na budowanie konkretnej atmosfery w scenach niż standardowa oprawa dźwiękowa w tego typu obrazkach. Na pewno jest momentami dość dziwnie, chwilami z kolei odpowiednio podniośle i klimatycznie. Sam do końca jeszcze nie wiem czy mi się to podoba czy nie ale ja ogólnie lubię tego typu nieszablonowe podejście do muzyki i z całą pewnością jest to coś innego i mniej oklepanego od tego, czego można się było w przypadku takiej produkcji spodziewać. Na pewno są tutaj momenty, które robią na mnie bardzo pozytywne wrażenie i dają poczucie zbudowania jakiegoś fajnego klimatu, jak na przykład ten:
Ale są też te dziwne didżejskie skrecze i coś na wzór bitów tyle, że w jakiejś bliżej nieokreślonej, muzycznej nicości: No i rapsy i melodeklamacje Travisa Scotta, które to z kolei najbardziej przypominają wycie kota i sam nie wiem czym miały być bo pasują tutaj jak pięść do nosa, bardziej to coś żywcem wyjętego z jakiegoś wydawnictwa trip-hopowego niż filmowa muza per se: No ale może się nie znam i w filmie jakoś to się tam wpasowuje i znajduje swoje miejsce, bo z tego co kojarzę to i tak chyba miało być umieszczone na napisach końcowych. Podsumowując - na pewno coś ciekawego i mniej oklepanego niż standardowa muzyka ilustracyjna znana z tego typu mityczno-historycznych widowisk ale czy to do końca udana próba odświeżenia tych skostniałych ram? Pewnie musiałbym się bardziej z tymi dźwiękami oswoić a nie wiem, czy są one znowu aż tak intersujące a tym bardziej nadające się do wielokrotnego słuchania. Jeśli chodzi o podobne założenia i cele, o wiele bardziej podobała mi się muzyka Jamesa Hornera do "Apocalypto".
10 godzin(y) temu (Ten post był ostatnio modyfikowany: 9 godzin(y) temu przez slepy51.)
Za godzinkę mam seans, więc chyba obejrze pierwszy na forum. Taki seans wybrałem bo to jedyny, gdzie sala jest niemalze pusta.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.
3 godzin(y) temu ( 10 godzin(y) temu)slepy51 napisał(a): Słucham sobie z ciekawości tego soundtracku Ludwiga Göranssona i rzeczywiście jest to mocno awangardowe, miejscami też nad wyraz ascetyczne a jednocześnie posępne (chwilami też dosyć horrorowe) i niecodzienne podejście do takiej typowej ilustracyjnej muzyki filmowej. Faktycznie, jest tutaj dużo zwykłego "brzędkolenia" i budowania posępnej atmosfery, a już ten kawałek z Cyklopem to rasowy horror/slasher jeśli chodzi o klimaty.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
3 godzin(y) temu
Z cyklu aktorzy pierdolą takie głupoty, że głowa mała:
Cytat:Jon Bernthal praises Lupita Nyong'o as Helen of Troy in 'THE ODYSSEY'.
1 godzinę temu
Jak to jest że ślepy film cię nie interesuje, ale jesteś najaktywniejszym forumowiczem w tym temacie i jako jedyny śledzisz dosłownie wszystko co związane z Odyseja?
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.
1 godzinę temu
Śledzisz? A to moja wina, że nakurwiają tymi niusami wszyscy wszędzie dookoła i w większości to są takie właśnie wesołe "kasztany" jak ten cytat z Bernthala? W dzisiejszych czasach jeśli masz polubione kilka fanpage'ów o filmach na różnych społecznościówkach to nie musisz niczego śledzić i nie udawaj, że się wczoraj obudziłeś.
1 godzinę temu (Ten post był ostatnio modyfikowany: 1 godzinę temu przez slepy51.) |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 4 gości |