The Thing (2011)
Jesteście uprzedzeni. Wygląda bardzo dobrze.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Rzeczy które w oczywisty sposób są CGI nie są straszne ani przerażające, bo nie ma w nich ani krzty namacalności ani realizmu (są wyjątki, jak dinozaury w Jurassic Park, ale mam na myśli konkretnie horrory). Nawet najbardziej oczywista animatronika budzi obrzydzenie, bo jest prawdziwa, namacalna, widzisz krew, spływający po niej śluz i jej fakturę, wiesz że to było na planie, widzisz że aktorzy reagują właśnie na to, a nie na piłeczkę tenisową na kiju.

Odpowiedz
Nie jesteśmy uprzedzeni - cały ten projekt wygląda jak tania dziwka z trasy toruńskiej
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Trochę broniłem tego filmu, ale ten CGI-potworek wygląda Źle-e. Stawiam krechę na tym dziełku.

Odpowiedz
(24-09-2011, 14:24)Mefisto napisał(a): Nie jesteśmy uprzedzeni - cały ten projekt wygląda jak tania dziwka z trasy toruńskiej

Nie wiedziałem, że akurat na tej trasie są tanie prostytutki ;)

A ten "Coś" niestety wygląda sztucznie i nie straszy tak jak prawdziwy. Wystarczy zresztą popatrzeć sobie na to zdjęcie:

[Obrazek: large%20the%20thing%20blu-ray5.jpg]

Czy to:

[Obrazek: the-thing1.jpg]

Aby dostrzec różnicę i poziom straszności.

/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
(24-09-2011, 14:15)shamar napisał(a): Jesteście uprzedzeni. Wygląda bardzo dobrze.

Ja przypominam, ze shamar przed premierą bronil tez mega gówna jakim byl rimake Koszmaru z ulicy Wiazów. Ze zdjec i klipów wylewał sie kicz, tandeta i plastik, a on tego zaciekle bronil.

Teraz z tego klipu The Thing wylewa sie plastik i ZASKOCZENIE, shamar oczywiscie tego broni.

Shamar, jestes apostołem plastiku. Mniej pisz, a wiecej czytaj...

Odpowiedz
Widmo-coś.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
(24-09-2011, 22:05)Gwahlur napisał(a):
(24-09-2011, 14:15)shamar napisał(a): Jesteście uprzedzeni. Wygląda bardzo dobrze.

Ja przypominam, ze shamar przed premierą bronil tez mega gówna jakim byl rimake Koszmaru z ulicy Wiazów. Ze zdjec i klipów wylewał sie kicz, tandeta i plastik, a on tego zaciekle bronil.

Tak? Ale po obejrzeniu przyznałem, że jest kupa. Może po prostu miałem skryte nadzieje, żeby nie było padliny.

Cytat:Shamar, jestes apostołem plastiku. Mniej pisz, a wiecej czytaj...

Więcej czytaj znaczy, co? Chyba nie sugerujesz mi tu, że własne zdanie jest niewiele warte i trza być bezmózgiem, który nim się wypowie powinien przeczytać obce recenzje/komentarze i wtedy przyklasnąc czy zaprzeczyć?

Jak dla mnie ten klip wygląda dobrze. Nawet nie chce sprawdzać tego animatronicznego efektu bo pewnie animacja tam wyglądała żenująco.

Przecież niektóre fragmenty wyglądają tu komicznie. A Wy plujecie na kilkusekundowy CGI klip.

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
(24-09-2011, 23:00)shamar napisał(a): Tak? Ale po obejrzeniu przyznałem, że jest kupa

Po pierwsze nie trzeba bylo tego obejrzec by na zdjeciach i klipach zauwazyc plastik, a ty tego plastiku broniles.
Po drugie remake Koszmaru z ulicy Wiazow dales 6/10 co jest pozytywna oceną. Tymczasem film zaslugiwal na 2-3/10.

(24-09-2011, 23:00)shamar napisał(a): Może po prostu miałem skryte nadzieje, żeby nie było padliny

Teraz podajesz powod dlaczego jestes aposotlem plastiku?

(24-09-2011, 23:00)shamar napisał(a): Więcej czytaj znaczy, co? Chyba nie sugerujesz mi tu, że własne zdanie jest niewiele warte i trza być bezmózgiem, który nim się wypowie powinien przeczytać obce recenzje/komentarze i wtedy przyklasnąc czy zaprzeczyć?

Sugeruje ze TWOJE zdanie jest niewiele warte, w zwiazku z tym powinienes wiecej czytac niz pisac.
Po to aby nie popelniac tych komentow-koszmarów.

(24-09-2011, 23:00)shamar napisał(a): Nawet nie chce sprawdzać tego animatronicznego efektu bo pewnie animacja tam wyglądała żenująco [stary The Thing]

Jak dla mnie ten klip wygląda dobrze [nowy The Thing]

[Obrazek: baya.jpg]

Odpowiedz
(25-09-2011, 06:18)Gwahlur napisał(a): Po pierwsze nie trzeba bylo tego obejrzec by na zdjeciach i klipach zauwazyc plastik, a ty tego plastiku broniles.
Po drugie remake Koszmaru z ulicy Wiazow dales 6/10 co jest pozytywna oceną. Tymczasem film zaslugiwal na 2-3/10.

Broniłem bo miałem radochę, że może zobaczę, znów, po latach, 1 z filmowych "bohaterów" z dziecinstwa? Ale czy oby na pewno aż "TAK" broniłem? Przejrzę później bo chyba wyolbrzymiasz.

Cytat:Po drugie remake Koszmaru z ulicy Wiazow dales 6/10 co jest pozytywna oceną. Tymczasem film zaslugiwal na 2-3/10.

Tak. Film zasługuje na tyle, na ile Ty go oceniasz. Wystawianie innych ocen, przez inne osoby to gwałt na prawdzie i zbrodnia przeciwko ludzkości. Rzekłeś 2-3 i musi stać się.

Cytat:Sugeruje ze TWOJE zdanie jest niewiele warte, w zwiazku z tym powinienes wiecej czytac niz pisac.
Po to aby nie popelniac tych komentow-koszmarów.

Masz tam opcję "ignoruj". Nie musisz tego czytać. Widzę, że lubisz wpier.ać się między wódkę a zakąskę, bezczelnie wciskając swoje zdanie. Więcej nie napiszę bo bym dostał "ostrzeżenie" a korci mnie, oj korci.

Odpowiedz
(25-09-2011, 12:53)shamar napisał(a): Broniłem bo miałem radochę, że może zobaczę, znów, po latach, 1 z filmowych "bohaterów" z dziecinstwa?
Teraz podajesz nie kontrargument na to, że jestes zwolennikiem plastiku, tylko powod dla ktorego nim jestes:) A ja hehe nie twierdzilem ze to jest u ciebie bez powodu:) Inna sprawa ze ja też zdecydowanie lubie stare "Koszmary z ulicy Wiązów" i Freddiego, ale to mi nie przyslanialo umyslu w kwestii tego ze zbliza sie film-kupa.
(25-09-2011, 12:53)shamar napisał(a): Tak. Film zasługuje na tyle, na ile Ty go oceniasz. Wystawianie innych ocen, przez inne osoby to gwałt na prawdzie i zbrodnia przeciwko ludzkości. Rzekłeś 2-3 i musi stać się
Obraz został okreslony gównem przez ludzkosc.
Tutaj nawet nie ma pola do dyskusji.
(25-09-2011, 12:53)shamar napisał(a): Masz tam opcję "ignoruj". Nie musisz tego czytać
To ze nie musze czytac, nie oznacza ze nie moge dawac dobrych recenzji twojego zachowania i tobie dobrych rad.
(25-09-2011, 12:53)shamar napisał(a): Widzę, że lubisz wpier.ać się między wódkę a zakąskę, bezczelnie wciskając swoje zdanie
Lubie sie wpierdalac miedzy wódke a zakąske poniewaz apostoła plastiku nazywam zwolennikiem plastiku? Bez histerii.

Odpowiedz
Ostatnio przpypadkiem wpadłem na ta analize.

Wyjjaśnienia jak najbardziej sensowne, zwłaszcza to z kluczami od banku krwi.

Zawsze zastanawiala mnie ta scena z zalaniem komputera szklanka whiskey.
No i prosze, jak dla mnie całkiem sensownie to wyjaśnia autor powyzszej analizy. Walka Maca z Cuś to swojego rodzaju partia szachów, z chwila kiedy Mac przegrywa partie z kompem zalewa ja whiskaczem. Podobnie uzmyslawiajac sobie przegrana z potworem na koncu filmu daje murzynowi whiskacza, co tylko utwierdza mnie w przekonaniu, ze murzyn jest już Cuśem;)

Odpowiedz
I to jest piękne w starym Thingu - ten film jest tak złożony, daje tyle subtelnych wskazówek co do fabuły, że trudno uznać go za coś innego niż arcydzieło. I, szczerze mówiąc, jeśli prequel zaoferowałby coś podobnego, lałbym ciepłym moczem na słabe CGI. Tylko że szanse na to, że scenariusz jest napisany rzetelnie, a reżyser przejmuje się logiką, są prawie nieistniejące.

Odpowiedz
Porównanie efektów:

http://animalattack.pl/forum/viewtopic.php?p=17385#17385

Odpowiedz

Rosyjski trailer posiada kilka ekskluzywnych migawek, np paskudnie spaprane CGI w 1:12. Spieprzone po całości. W dodatku te trailery zawierają tyle spoilerów że praktycznie cała frajda z oglądania filmu pójdzie do diabła.

Tak na marginesie to czy w którymkolwiek klipie lub trailerze ukazana jest jakaś animatronika??? bo zdaje mi się że wszystko co widzę to grafika.

Odpowiedz
To w 1:12 wygląda jak amatorska przeróbka :D
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Z trailerów można by już zmontować całkiem konkretny 5-minutowy skrót filmu.:)

P.S.
W okolicy 0:43 brakowało mi nagłego przejścia na termowizję. Skoro odgłos Predatora już jest...

Odpowiedz
(26-09-2011, 13:07)Snappik napisał(a): To w 1:12 wygląda jak amatorska przeróbka :D

tak wygląda i mam nadzieję że tak jest ale to i tak nie uratuję strony wizualnej filmu przed pogardą.

Odpowiedz
Zajebiście beznadziejny plakat The Thing:
http://www.filmweb.pl/news/FOTO+Co%C5%9B+wy%C5%82ania+si%C4%99+z+rosyjskiego+plakatu+%22The+Thing%22-78298#
Beznadziejny bo sugerujący coś co nigdy nie wydarzyło się przed wydarzeniami pierwszego "Cosia". Dlaczego to wiem?
Bo tam jest jakaś szczelina, a w niej statek!
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Holy crap!!!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=8faq5amdK30[/youtube]

Ja pierdykam!

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon