(21-09-2014, 12:46)Snappik napisał(a): Ale przynajmnej nazywają rzeczy po imieniu
UFO to z angielskiego niezidentyfikowany obiekt latający. Statek obcych to... statek obcych, a nie UFO, ale spoko, to dialog dla Amerykanów, a może po prostu scenarzyści są idiotami :)
Drugi trailer do nowego filmu Vaughna jeszcze lepszy od pierwszego. Wygląda jak skrzyżowanie "Rewolwer i melonik" z "Wanted".
Apropo tego pierwszego tytułu - poproszę nową wersję od Moffata;)
Pieprzysz , wygląda kozacko. Dlatego Piraci z Karaibów zawsze będą dla mnie śmieszna wydmuszką, która nie ma prawa bytu w tym gatunku >> Absolutny Must See jak dla mnie
Brakuje mi w tym układzie tylko Bruhla :) A zapowiada się fajnie, i jakos tak niespodziewanie ten trailer się pojawił, nawet nie wiedziałem że Howard kręci nowy film i to znowu z Hemsworthem. Wizyta w kinie pewna.
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.
Cytat:Pieprzysz , wygląda kozacko. Dlatego Piraci z Karaibów zawsze będą dla mnie śmieszna wydmuszką, która nie ma prawa bytu w tym gatunku >> Absolutny Must See jak dla mnie
Że co? Według ciebie film, którego akcja toczy się na morzu musi mieć tak obrzydliwie przesycone kolory, że dzieła Tony'ego Scotta wyglądają przy tym na mdłe i szarobure? Widziałeś taki film o morzu wcześniej? Bo ja nie. I nie wiem, dlaczego niby ładna kolorystyka Piratów z Karaibów czyni z nich wydmuszkę?
I w Rush już widziałem zaczątki tej brzydkiej kolorystyki, ale myślałem, że chodziło o niezbyt udane oddanie klimatu tamtych czasów... Tutaj nic nie usprawiedliwia takiego wyboru.
Rush poza zgniłą żółcią nie był tak agresywny kolorystycznie, a do tego miał trochę naprawdę zajebistych zdjęć. Tutaj wiele ujęć jest po prostu niekomfortowych. Zupełnie nie jak w Dreddzie.
(16-10-2014, 19:23)Mierzwiak napisał(a): W jakim gatunku? Przygodowego fantasy? A piernik do wiatraka ma...?
Chodziło mi raczej o to że według mojego mniemania przygodowe Disney fantazy nie powinno mieszać się w tematykę piractwa , żeglowania i w ogóle filmów dziejących się w tamtych czasach. Dla mnie jest to po prostu nie oglądalne... Wole bardziej poważniejsze podejście :P