Transformacje
Wiecie co lubie w Garym Oldmanie? Ze ten facet nie potrzebuje charakteryzacji, zeby wygladac jak zupelnie inna osoba. Wystarczy jedno spojrzenie. I w ten sposob na pierwszym zdjeciu mamy do czynienia z psychopata, a na drugim z milym gosciem. Niesamowite.

[Obrazek: leon-03.jpg]
[Obrazek: 244.oldman.gary.092706.jpg]

W ogole Oldman to najlepszy aktor swiata, a kto mysli inaczej ten buc. :)

Odpowiedz
military napisał(a):I w ten sposob na pierwszym zdjeciu mamy do czynienia z psychopata, a na drugim z milym gosciem. Niesamowite.

Niektorzy nazywaja to graniem. Wiesz, aktorstwo. ;)

Odpowiedz
Tak, ale u wiekszosci aktorow, nawet tych uznawanych za najlepszych, repertuar jest dosc ograniczony. Np. Al Pacino zawsze gra Ala Pacino, a de Niro nawet jak probuje zagrac inaczej, to wychodzi mu de Niro (o czym zreszta swiadczy liczba parodii tych osobnikow, ktore mozna znalezc na youtube). Natomiast Oldman moze zagrac absolutnie wszystko - od cpajacego, nihilistycznego muzyka rockowego, przez zlego policjanta, dobrego policjanta, wampira-romantyka, az do dobrego wujka-czarodzieja. I zadna z tych kreacji nie przypomina innej. Pokaz mi innego takiego wymiatacza.

Odpowiedz
Z Oldmana tez nie jest taki super kameleon. Ile razy wcielal sie w te sama postac nieobliczalnego swira?

Odpowiedz
[Obrazek: orlando-bloom-black-hawk-down-400a050107.jpg]
niestety nie znalazłem fotki behind the scenes z LOTRa, gdzie Orlando miał irokeza i kilka kolczyków. TOTALNIE nie wyglądał na faceta który mógłby zagrać elfa.

[Obrazek: Legolas_golden_light.jpg]

Odpowiedz
[Obrazek: 47536441ng9.jpg] [Obrazek: bradpittphotographc1214lv2.jpg]

Odpowiedz
Craven, pogielo cie? Zmniejszaj te fote. ;)

Odpowiedz
Mental, co twój post (i nie tylko; niektórzy tutaj totalnie olali to co napisał military) ma wspólnego z tematem?

Uważasz że Pitt jest w Siedem nie do poznania? :roll:

Odpowiedz
tak. zwłaszcza w zestawieniu z fotka po prawej:)

Odpowiedz
Bo jest zakrwawiony? Bo zdjęcie po prawej zostało zrobione jakieś dwa lata później (premiera Siedem lat w Tybecie), czyli 40 pittozmian wizerunku później?

Odpowiedz
mierzwiak, pliz, nie męcz mnie pytaniami. nie lubie tego:) po prostu wstaw swoje foty, ok?:)

Odpowiedz
Mierzwiak i Mefisto z jednej gliny ulepieni. ;)

Odpowiedz
[Obrazek: emile-hirsch-body-thumb-250x314.jpg]
[Obrazek: intothewild2007dvdripenkx7.jpg]
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2

Odpowiedz
Jakuzzi napisał(a):Mierzwiak i Mefisto z jednej gliny ulepieni. ;)

powiedziałbym raczej, że jako jedyni nie jesteśmy zaślepieni - ale whatever, jebie mnie ten temat, naprawdę :roll:
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Ta glina jest jak kazda inna - ma to do siebie, ze jak ja olejesz to mieknie. :) Sorry, chlopaki, wiem ze to chamsko brzmi, nie mialem zamiaru was obrazic albo cos, ale ta riposta jest wrecz zajebista, a okazja do jej wypowiedzenia nie zdarza sie czesto. :)

P.S.
Co to za chlopczyk z postu powyzej Mefistowego i czemu nosi spodnie w tak gejowski sposob?

Odpowiedz
Mefisto napisał(a):powiedziałbym raczej, że jako jedyni nie jesteśmy zaślepieni

Tylko wy znacie Prawdziwa Prawde.

Cytat:ale whatever, jebie mnie ten temat, naprawdę

Chyba jednak nie bardzo.

Odpowiedz
military napisał(a):Sorry, chlopaki, wiem ze to chamsko brzmi, nie mialem zamiaru was obrazic albo cos, ale ta riposta jest wrecz zajebista, a okazja do jej wypowiedzenia nie zdarza sie czesto. :)

myślę, że po tylu latach i ciętych ripach po obu stronach ciężko jest tu kogoś obrazić ot tak :)

Jakuzzi napisał(a):Tylko wy znacie Prawdziwa Prawde.

czyli jaką? :>

Cytat:Chyba jednak nie bardzo.

nie, naprawdę, już sobie idę :P
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
military napisał(a):P.S.
Co to za chlopczyk z postu powyzej Mefistowego i czemu nosi spodnie w tak gejowski sposob?

Aktor Emile Hirsch, film Into the Wild
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2

Odpowiedz
military napisał(a):Np. Al Pacino zawsze gra Ala Pacino, a de Niro nawet jak probuje zagrac inaczej, to wychodzi mu de Niro (o czym zreszta swiadczy liczba parodii tych osobnikow, ktore mozna znalezc na youtube).
Bzdura, ale Oldman faktycznie jest wybitny. Szkoda, że ma średnie szczęście do filmów. Niech zagra u Manna albo Finchera, najlepiej z Goslingiem i najlepiej niech to będzie kryminał / thriller / sensacyjny / dramat policyjny.

Poza tym wydaje mi się, że dawanie zdjęć aktorów w specjalnej charakteryzacji czy kostiumie mija się z celem, bo równie dobrze można dać coś takiego:

[Obrazek: MV5BODM3MjAyNDU3OV5BMl5BanBnXkFtZTYwODQ4...SY400_.jpg]

Temat ma sens do póki dajemy zdjęcia aktorów, którzy sami przechodzą transformacje na potrzeby roli, bez większego zaangażowania charakteryzatorów

--------------------

[Obrazek: Edward_Norton_Painted_Veil_5.jpg]
[Obrazek: ahxback1fa9.jpg]

Odpowiedz
Jakbym nie wiedział, to nigdy bym nie uwierzył, że ten gość to ten sam facet, co niżej.

[Obrazek: wez.jpg]

[Obrazek: 2565382812_1069760dd7.jpg]

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości