Ankieta: Czy masz zamiar obejrze
TAK, jestem zadeklarowanym masochist
[Wyniki ankiety]

Transmorphers
'Transmorphers' to przykład filmu _ekstremalnie_ złego. Pomijam fakt, że to kolejna niskobudżetówka podpinająca się pod sukces blockbustera. Kiepskie jest tu dosłownie wszystko: młodzieżowa obsada (najstarszy aktor ma...35 lat?), efekty specjalne (które są tak dopracowane, że przymiotnik 'specjalne' nabiera zupełnie nowego znaczenia), udźwiękowienie (totalny brak synchronizacji przypominający kiepski, amatorski dubbing lub...zupełny brak dźwięku), czy dziesiątki zapożyczonych żywcem z innych filmów elementów (ich wyłapywanie to chyba jedyna rozrywka jakiej film może dostarczyć). Najgorsze jest potraktowanie wszystkiego całkiem poważnie, a przecież w przypadku pełnometrażowej amatorki kręconej za 250 tys $, w 12 dni, nie może być mowy o _poważnej_ produkcji. Naprawdę, absolutny hardkor, nawet fani gatunku moga mieć problem z dotrwaniem do końca:)

[Obrazek: transmorphersjy2.th.jpg]

Odpowiedz
D'mooN napisał(a):w 12 dni

Powiedz, że żartujesz...

Odpowiedz
kwestia zasadnicza - jeśli nie ma tam sikających robotów, to nie może być gorzej 8)

Odpowiedz
jedno pytanie, od którego zależy wszystko: czy widać krew i flaki rozszarpywanych pociskami ludzi?

Odpowiedz
Jesus Fucking Buffalo Balls! Muszę to obejrzeć!

Odpowiedz
Niektórzy dawali informacje o Transmorphersach kawał czasu przed premierą Transformersów, ale jak widać zostali zlani ciepłym moczem. ;)

Jest to film słynnego w pewnych kręgach studia filmowego Asylum. A z czego słynnego? Wystarczy, że wymienię tytuły paru ich filmów:
-When a killer calls
-The Da Vinci treasure
-Snakes on the train
-Universal soliders

Rozumiecie, o czym mówię? ;)
Na dodatek powiem, że od pewnego czasu w fazie post-produkcji jest ich najnowszy film pt. Alien vs. Hunter (hunter - myśliwy, predator - drapieżnik), który opowiada o "a group of humans caught in the crossfire in the battle between a galactic hunter and his alien prey.".

A teraz o naszym skarbeńku. Transmorphers bliżej jest do uniwersum znanego z Terminatorów, niż tego z TFów Baya, co nie oznacza, że film posiada jakąkolwiek z zalet Terminatora! Film jest zły i to baaardzo zły. Sam uważam się za wielbiciela taniego kina, ale to za dużo nawet jak dla mnie, bo lepsze pod względem technicznym rzeczy przedstawiacie w temacie o własnych filmach.

Jeśli nie jesteście w stanie obejrzeć tak zabawowych filmów jak japońskie Godzille (tak apropos wątku w seriach) to nawet nie męczcie oczu oglądaniem trailera. Jeśli jednak męczy was ciekawość to sięgnijcie , a oglądanie całości sobie darujcie.

P.S.
Dzięki takim filmom nawet gównianemu Dlaczego nie! nie dałbym najniższej możliwej oceny.

Odpowiedz
Widziałem kiedyś trailer "Snakes on a train", a IMDB pokazało mi taki cytat z tego filmu:

Engineer: You got on the wrong train, Tarzan.
Brujo: This train must not stop!
Engineer: WRRRROOOONNGGGG!

I wiem, że musze obejrzeć wszystkie dzieła tego studia. :P Transmorphers bede miec niedlugo to też coś napisze. :)

Ich strona na imdb: http://imdb.com/company/co0043571/ Co ciekawe w niektórych filmach grają C. Thomas Howell i Lance Henriksen.

Odpowiedz
Węże w pociągu oglądałem w tym tygodniu, ale nie wytrwałem do końca (zabrakło mi jakichś 20 minut).

Odradzam obejrzenie go, ale zrobisz jak chcesz. Tylko potem nie mów, że nie ostrzegałem.

Odpowiedz
Trailer wygląda śmiesznie. Całe szczęście, że nigdy tego nie obejrzę.

Po ataku robotów z kosmosu, nasz świat popadł w ruinę. Miasta są totalnie zniszczone, tak jak na tym oto obrazku:
[Obrazek: lolcq3.th.jpg]

:lol:

Odpowiedz
Oglądam dużo gniotów i często sprawia mi sporo frajdy wystawianie kolejnym takim szajsom zera, ale aż tak żądny "mocnych" wrażeń nie jestem by sięgać po tego typu produkcje.

Odpowiedz
Great Gonzo napisał(a):
D'mooN napisał(a):w 12 dni

Powiedz, że żartujesz...

Nope. To prawdunia w całej swej bezwstydnej nagości:)

Mental napisał(a):jedno pytanie, od którego zależy wszystko: czy widać krew i flaki rozszarpywanych pociskami ludzi?

Powiem tak: dbałość o szczegóły sprawia, że czasem nie widać samych pocisków. Masz więcej pytań?;)

Yossa napisał(a):Niektórzy dawali informacje o Transmorphersach kawał czasu przed premierą Transformersów, ale jak widać zostali zlani ciepłym moczem. ;)

W żadnym wypadku, inaczej nie byłoby tego tematu:)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości