Stały bywalec
Liczba postów: 13,223
Liczba wątków: 77
Dla mnie jest to oprócz Incepcji oraz Fields najbardziej oczekiwany film tego roku, który zapewne obejrzę...w przyszłym roku bo premiera w Polsce jest 31 grudnia, czyli w dzień kiedy wszyscy wlewamy w siebie rozmaite trunki, a nie chodzimy do kina.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=TzwsylPBDDc[/youtube]
Trona lubię z sentymentu, bo choć jest filmem słabym od strony fabularnej to wizualnie zakrztusił na śmierć jury konkursowe Akademii przy rozdawaniu Oskarów, dlatego liczba statuetek na jego koncie wynosi 0. Więcej o efektach do Trona dowiecie się ze ZNAKOMITEGO tekstu autorstwa Adiego w dziale F/X - http://www.kmf.org.pl/fx/tronmenu.html. Polecam, lektura obowiązkowa.
Tron: Legacy może być ciekawym sequelem z kilku powodów. Nie ma w nim szerszych nawiązań (oprócz cyberświata stworzonego przez Flynna) do pierwszej części, a fabuła nie rozgrywa się tuż po tym jak Kevin wraca do rzeczywistości. Wydaje mi się, że twórcy chcą zrobić Trona po swojemu, dlatego przesunęli oś czasu o 20-kilka lat i wymyślili nowych bohaterów. Do wirtualnego świata przedostanie się więc Flynn junior, który szuka swojego ojca. Nie ukrywam, iż ten motyw jakkolwiek nie wygląda zbyt skomplikowanie może być całkiem fajny bo tandemy syn-tatuś zawsze były atrakcją filmów przygodowych. Tu właśnie upatruję szansę w znacznej poprawie warstwy fabularnej w stosunku do oryginału, który jest czerstwy jak tygodniowy chleb. Do tego mamy w obsadzie Bridgesa, którego do cholery jasnej nie potrafię nie lubić. Facet przeleciał tyle ciekawych i dobrych ról w swoim życiu, że i tym razem (mam nadzieję) udźwignie ciężar starego, komputerowego lisa.
masakra
Drugi element na jaki należy zwrócić uwagę to muzyka. Panie i Panowie, nie wiem jakim cudem udało się reżyserowi namówić do współpracy Daft Punk, ale nowy Tron jawi mi się jako potencjalny oskarowicz w kategorii Best Score. Wystarczy posłuchać ten nasączony epą kawałek - i wszystko jasne. OST będzie megahitem, może nawet większym niż sam film.
Po trzecie - strona wizualna. Wiadomo, w 2010 ciężko widza już zaskoczyć czymś świeżym lub przełomowym, zwłaszcza, że jesteśmy po 10 seansach Avatara. Mimo tego Tron Legacy będzie z pewnością dopieszczonym do ostatniego piksela i wyróżniającym się na tle reszty widowiskiem utrzymanym w tonacji pierwowzoru. Nie mam również zastrzeżeń do osoby reżysera. Kosinski kręcił najlepsze reklamówki telewizyjne ostatnich lat i ma niemałe doświadczenie. Mimo, że to jego debiut to absolutnie nie obawiam się o jakość obrazu. Zresztą wyciśnięcie z tej materii czegoś głębszego skazywałoby Trona na pożarcie.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
23-07-2010, 14:22
Rating: Awesome
Liczba postów: 10,313
Liczba wątków: 55
Aż tak się nie podniecam, ale na bank to trzeba zobaczyć, liczę na pierwsze fajnie zrealizowane 3D od czasu Avatara (no i może "Jak wytresować smoka").
Fajnie z tym Daft Punkiem, szkoda tylko, że termin "epa" rozmieniany jest na drobne, ew. używany w zastępstwie fajne.
- to jest elektroniczna epa. Ten kawałek Dafta fajny ale koło epy nawet nie leżał.
23-07-2010, 14:56
Stały bywalec
Ten kawałek Daft Punka jest specjalnie skrojony do trailera, więc oczywiste jest, że jest żywszy i daje bardziej po garach niż OST pod konkretne sceny.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
23-07-2010, 15:21
Któren kawałek Daft Punka?
23-07-2010, 15:21
Stały bywalec
Sry, pomyliło mi się :) Nie zajrzałem, że ten kawałek z trailera nie jest autorstwa Duft Punka, ale tak czy siak jest to kawałek z trailera :)
Mój to OST z filmu. W sieci już jest 6 kawałków, może nie najlepszej jakości, ale urywa łeb i tak.
23-07-2010, 15:25
W aż taki zachwyt bym nie popadał (kwestia gustu), ale myślę, że będzie git.
Choć epy nie ma :D
23-07-2010, 15:27
.
Liczba postów: 27,488
Liczba wątków: 60
Cytat:Aż tak się nie podniecam, ale na bank to trzeba zobaczyć, liczę na pierwsze fajnie zrealizowane 3D od czasu Avatara (no i może "Jak wytresować smoka").
U mnie to samo, niczego powyżej niezłego filmu się nie spodziewam, ale na uczciwe 3D+świetnie prezentujące się na fotkach i zwiastunach scenografia, kostiumy to mogę popatrzeć w kinie. A po Avatarze niezłe 3D było w Toy Story 3
23-07-2010, 15:33
TS3 jeszcze nie widziałem.
Zapomniałem napisać, że moje największe obawy rozwiano już dawno temu. Jak wiecie (lub nie) filmik z motocyklami był tech demem, wykonanym przez gości od efektów, bałem się, czy klimat i wizualny styl zostaną zachowane w ostatecznym produkcie. Ale wygląda że tak.
PS. fraktalne fajerwerki ftw!
23-07-2010, 15:37
Banned
Liczba postów: 34,153
Pierwszy TRON ogólnie mnie nie powalił, ale pomysł i wykreowany świat były na tyle świetne, że film jest co najmniej kilka razy lepszy niż teoretycznie być powinien. Strona wizualna TOTALNIE wymiata i chociaż widać sporo niedoróbek (wiadomo, nie te czasy) to jednak określiłbym go jednym z najlepiej "zaprojektowanych" filmów.
TRON: Legacy? No cóż, po obejrzeniu tech dema musiałem zmieniać gacie. Po obejrzeniu pierwszego zwiastuna musiałem zmieniać gacie. I to samo stało się dzisiaj rano gdy obejrzałem najnowszy zwiastun. Najbardziej oczekiwany przeze mnie film w tym roku po Inception.
A jeśli będzie to tylko guma dla oczu? Pewnie będzie, ale nic nie wskazuje na to by z kolei była to uczta dla oczu i jednoczesna katorga dla mózgu, więc liczę na świetną rozrywkę.
23-07-2010, 18:06
TermiGifiernator
Liczba postów: 11,114
Liczba wątków: 57
Nic rewelacyjnego w moim odczuciu w najnowszym zwiastunie nie ma. Aczkolwiek na film czekam, pierwszy tron miał niezły potencjał, ale teraz to nie za bardzo da się go oglądać.
Czekam z niecierpliwością bo w 3D pewnie skopie nam tyłki.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron
23-07-2010, 22:36
CGI Paul Walker
Liczba postów: 22,185
Liczba wątków: 29
http://www.youtube.com/user/STNTronLegacy
Miedzy innymi tutaj muzyka tak wyszukiwana z wszystkich 3 trailerów
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
26-07-2010, 22:01
danke wyripowane zanim usuną :) . poza tym 4 kawałek tez fajny.
26-07-2010, 22:37
CGI Paul Walker
Mam stronke gdzie jest w mp3 i podejrzewam , że to włąsnie z niej brali na Tuba. Jak cos moge podrzucić.
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
27-07-2010, 10:11
No przecież mówię, że sobie już zripowałem :)
28-07-2010, 00:42
CGI Paul Walker
Ale podejrzewałem , że z Utuba gdzie ludzie wstawili oryginalne mp3 jako filmik po czym ty wzialeś konwersje z konwersji.
No ale jak uwazasz.
I chciec komuś pomoć... :twisted:
28-07-2010, 12:50
Stały bywalec
Button raczej już się nie liczy:
Dla porównania, Jeff Bridges w Starmanie:
31-07-2010, 09:56
Użytkownik
Liczba postów: 177
Liczba wątków: 0
jak dla mnie na pierwszym screenie ma sztuczny wyraz twarzy, na trailerze w ruchu jeszcze gorzej to wygląda...
31-07-2010, 10:19
Ale drugi miażdży.
31-07-2010, 10:20
Użytkownik
Liczba postów: 177
Liczba wątków: 0
drugi świetny, chyba dlatego, że się nie uśmiecha ;)
31-07-2010, 10:20
Lord Snow
Liczba postów: 2,983
Liczba wątków: 8
Button mial o tyle pod gorke, ze musial zasymulowac starzenie sie Brada, a nagran mlodego Bridges jest troche... :)
31-07-2010, 10:24
|