Tulsa King
Wspólne dzieło twórcy Boardwalk Empire - Terence'a Wintera - oraz Taylora Sheridana. No i pierwsza "telewizyjna rola Sly'a.

Nic więcej mi nie trzeba do zachęty. Jaram się mocno.

[Obrazek: c57d5Nx.jpg]

Opis za Filmwebem:

Cytat:W "Tulsa King" Stallone wciela się w  Dwighta "Generała" Manfrediego - mafijnego capo z Nowego Jorku, który po 25 latach wychodzi z więzienia. Na dzień dobry bohater otrzymuje od bossa poniżające zadanie: ma przeprowadzić się do prowincjonalnej Tulsy, aby dopilnować tam interesów  rodziny. Gangster - zdając sobie sprawę, że szefostwo nie ma na względzie jego dobra - zaczyna działać na własną rękę. Z pomocą niespodziewanych sojuszników buduje nowe przestępcze imperium.

Pierwszy teaser poniżej. Premierra 13 listopada na Paramount+

Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz

Fajnie to wygląda, mafia w starym dobrym stylu plus yellowstonowa prowincja.

Odpowiedz
Dali by to na Amazona ale nie, będzie trzeba piracić.

Odpowiedz
Za pół roku Paramount+ będzie i u nas, więc można poczekać bo akurat skończą sezon
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Bardzo sympatyczny pierwszy odcinek, zobaczymy jak się rozkręci.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Obejrzałem 2 pierwsze i cienkie to. Takie naiwne dosyć.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Naiwne i niepotrzebnie silące się na śmieszność (albo to tylko wypadek przy pracy jest).

Odpowiedz
Przeklejam moje dwa posty z innego wątku:

Obejrzałem pierwszy odcinek i będzie on ostatnim. Komedia gangsterska z głupimi tekstami, fajnym joł joł murzynem-szoferem i Slyem, który w odróżnieniu ode mnie dobrze się bawi w swojej niepoważnej roli. Nie wiem, kto to pisał - Sheridan czy Winter - ale jeśli Sheridan, to mam do niego prośbę: skup się chłopie na 1, max 2 projektach, bo na razie zapierdalasz jak szalony, wypluwając po 3 seriale rocznie i w efekcie cierpią na tym twoje najlepsze produkcje (4 sezon "Yellowstone" był porażką).

Realizm w tym serialu nie istnieje. Typ wychodzi po 25 latach z pierdla i wozi się po mieście jakby nie było go na wolności góra tydzień. Leje po ryju capo mafii, minute po przyjeździe do obcego miasteczka robi napad rabunkowy na legalny biznes z ziołem, ściąga haracze, na lewo i prawo rzuca cool tekstami, szasta forsą, pokazuje oczywiście wszystkim telewidzom, że absolutnie nie jest rasistą i gardzi rasizmem. Jak mówię, tego syfu nie da się oglądać.

Odpowiedz
(05-12-2022, 10:16)raven.second napisał(a): Naiwne i niepotrzebnie silące się na śmieszność (albo to tylko wypadek przy pracy jest).

To też. Te akcje w coffe shopie są... Żenujące. Jednocześnie obok serwują "dramę z córką". Gryzie się.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Mentalowi się nie ufa :)

(05-12-2022, 10:25)Mental napisał(a): . Jak mówię, tego syfu nie da się oglądać.

Da się oglądać. Mało tego - ogląda się to z większą przyjemnością niż takiego Burmistrza z Nowego Jor... z Kingstown.
Tutaj przynajmniej wiadomo, że to zgrywa a od 4 odcinka robi się całkiem poważnie.

Dla mnie jedno z największych zaskoczeń bo to dla mnie całkiem fajny, sprawnie nakręcony serialik ze swoimi głupotkami i grzechami ale przynajmniej ogląda się bez zgrzytania zębami, z fajnymi bohaterami i kilkoma zaskoczeniami.
No i fajne zakończenie pierwszego sezonu.

Odpowiedz
Ten szofer-Murzyn występuje też w innych odcinkach czy tylko w pilocie?

Odpowiedz
Szofer-Murzyn występuje w całym sezonie. Co akurat powinno Ci pasować bo czarny usługuje białemu :)

Odpowiedz
Nie podoba mi się ten pomysł, bo nie jestem rasistą.

Odpowiedz
(03-05-2023, 06:32)yacajackowski napisał(a): Szofer-Murzyn występuje w całym sezonie. Co akurat powinno Ci pasować bo czarny usługuje białemu :)

Szofer murzyn ma genialną scenę podczas nauki strzelania. Myślałem że posikam się ze śmiechu :D

Ogólnie serial bardzo sympatyczny, naprawdę miło się oglądało, zakończenie też bardzo spoko i oby powstał drugi sezon.

Odpowiedz
True, scena z nauka strzelania faktycznie jedna z fajniejszych. Ogólnie cały humor w tym serialu idealnie trafia w moje gusta

Odpowiedz
Humor z pilota też trafił w twój gust? Muszę to wiedzieć, zanim zdecyduję, czy cię wydziedziczyć, zbanować i nasłać na ciebie, jak to ujął Mel Gibson Wielki, a pack of niggers? ;)

Odpowiedz
Nie masz prawa głosu odkąd:

(31-10-2022, 13:18)Mental napisał(a): Niedawno jęczałem, że nie robią już filmów dla takich ludzi jak ja. Ten trailer sugeruje co innego. No i jak zawsze wspaniały i piękny Jack Huston w roli mściciela z gwoździarką i pozłacaną strzelbą. Oby tylko w finale nie było moralniaka z powodu zemsty, a jedynie czysta radość i satysfakcja z zabijania w słusznej sprawie.

Oraz

(11-01-2022, 02:05)Mental napisał(a): Btw, Aidan Gillen dostanie większą rolę w drugim sezonie. Aż strach się bać, co ten psychol będzie wyrabiał na wolności :)

Odpowiedz
yacajackowski napisał(a):nie masz prawa głosu

Ok, wygląda na to, że to nie jest już forum dla białych ludzi (po angielsku: "No Forum for White Men").

Odpowiedz
Wpisy Mentala w tym watku to comedy gold :)
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon