Twelve Monkeys
Przecież nie mówię, że to źle, że zerżnięta ani, że to jakiś plagiat czy cokolwiek Uśmiech Tylko skoro już porównujemy do Incepcji to przypominam, że pochodziła ona wyłącznie z mózgu Nolana, a "12 małp" jakim by super filmem nie było zostało skopiowane z innego źródła, włącznie z ostatnim twistem Język

Odpowiedz
I właśnie dlatego, że Nolan miał całkowicie wolną rekę, Incepcja jest tak cienka.Uśmiech

Odpowiedz
EL-Kal napisał(a):Problem jest taki, że jeśli Gilliam zrobił naprawdę film o podróżach w czasie, to zjadł swój ogon w kilku momentach (podobnie jak twórcy "Back to the future")

Bo inaczej nie mógł Uśmiech

http://forum-kmf.fc.pl/viewtopic.php?p=120805#120805
fb.com/bart.poznaniak

Odpowiedz
Na dobry sen:
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Dokomentalne widmo.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Zbierałem się do tego filmu ponad 20 lat, w końcu obejrzałem, nie oglądało się źle, nawet przyjemnie, ale hype'u nie rozumiem, może za późno go obejrzałem.

PS. Prime Willis to jest perełka.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
No, jeśli przez 20 lat słuchasz, jakie coś jest dobre i pozwalasz przez ten czas swoim oczekiwaniom dojrzewać i rosnąć, to potem nie dziwota. Niewiele jest dzieł, które mogłyby sprostać tak długo hodowanemu wyobrażeniu o ich wielkości. Co innego jak obejrzysz z marszu, nic o filmie wcześniej nie wiedząc, jak to było w moim przypadku. I to też nie tak, że mnie powaliło na kolana i kazało przewartościować swoje życie. Ale to po prostu dobra rzecz, do której lubię co jakiś czas wracać.

Odpowiedz
Od razu na myśl przyszły mi na myśl Donnie Darko oglądając 12 małp i tak jak mówię, to nie jest zły film, bo ogląda się bardzo przyjemnie, a Willis jest po prostu świetny, klimat też, ale fabularnie przy np. Donnie Darko to bardzo prosty film, przy DD trzeba się natrudzić by zrozumieć, tutaj jest straight to the point, a od środka już wiadomo jak to się potoczy mniej więcej.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
(30-01-2024, 13:36)marsgrey21 napisał(a): ...może za późno go obejrzałem.

No raczej. Niektóre filmy należy oglądać na bieżąco.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
No. Ja raz obejrzałem film jak już się skończył i nie rozumiałem czym tu się ekscytować jak to tylko czarny ekran.

Odpowiedz
Shamar, niestety nie wszystko się da na bieżąco. Na przykład "Przeminęło z wiatrem" nadrobiłem dopiero jakieś 60 lat po premierze Smutny

Odpowiedz
(30-01-2024, 15:39)al_jarid napisał(a): Shamar, niestety nie wszystko się da na bieżąco. Na przykład "Przeminęło z wiatrem" nadrobiłem dopiero jakieś 60 lat po premierze Smutny
Burns: Smithers, why didn't you tell me about this market crash!

Smithers: Um, well... sir, it happened twenty five years before I was born.

Burns: Oh, that's your excuse for everything!
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości