Watch Dogs
11 maja 2013 roku napisałem w tym wątku - po obejrzeniu jednego ze zwiastunów Watch Dogs - że akcja musi dziać się w przyszłości, bo w prawdziwym Chicago obowiązuje total gun ban, podczas gdy w grze widzimy, jak bohater wchodzi do sklepu z bronią i ogląda dostępne dobra. Najwyraźniej przyszłość już dziś zawitała do domów mieszkańców tego miasta --> Broń palna wraca do Chicago. Czyżby twórcy gierki mieli jakieś tajne wtyki w legislaturze stanowej? ;)

Odpowiedz
Na Vimeo skasowali

Odpowiedz
Bohater tej gierki to przekozak. Jak dorosnę, chcę być taki jak on.

Odpowiedz

5:15 - dobre

Zauważyłem też, że we wszystkich oficjalnych materiałach twórcy unikają pokazywania scen zabijania chicagowskich gliniarzy (tutaj w 6:15). Szkoda :)

Odpowiedz
Wygląda to kozacko, ale w srodku wciaz mam niepokoj, bo to UbiSoft. Assassin's Creed też zapowiadał się ekstra, a wyszlo mialkie nudziarstwo. Oby tu bylo lepiej.

Odpowiedz
Kolejna szczelanina w USA!!!!!1111

:) :)

Odpowiedz
Póki co gra się bardzo przyjemnie. Kto się spodziewał rewolucji to ma powody do narzekań.
Na plus:
+ dość duże miasto (większe niż w GTA, mam na myśli obszar miejski)
+ sporo misji i to różnego rodzaju
+ część misji pobocznych (jak walki z gangami) potrafi zaskoczyć
+ średni poziom trudności jest średnim poziomem (nie za trudne nie za łatwe)
+ dobry klimat
+ znowu miasto ale inna rzecz: ktoś opisał że WD jest jakby ociężałe. Dla mnie to nie zarzut. W przeciwieństwie do GTA "czuć" masę i ogrom budynków. Rockstarowa infrastruktura miejska mam wrażenie że jest ciut jakby zmniejszona względem człowieka (gdzieś 0,8 tego co powinno być). W WD tego nie ma.
+ fabuła ok

Na minus
- grafika na PS3 to jakieś nieporozumienie, chwilami (zwłaszcza na wodzie) mam wrażenie że ciupię w GTA III
- bardzo ograniczona ilość możliwości załatwiania przeciwników hakowaniem, przydałoby się więcej
- nadal nie uzyskałem sandboksa z zajebistą/wciągającą fabułą (RDR się chwilami zbliżał), tak jak pisałem wcześniej jest tylko/aż ok

Odpowiedz
Cytat:grafika na PS3 to jakieś nieporozumienie, chwilami (zwłaszcza na wodzie) mam wrażenie że ciupię w GTA III

Ostatnio sporo szukałem konkretnych porównań obecnej generacji - ale nie znalazłem; widziałem tylko filmiki z PS3, na których rzeczywiście gra wyglądała kiepsko. Wiadomo, jak wygląda wersja na X360? Gdzieś tam czytałem że lepszy framerate, ale czy cała reszta to też taka bieda?

Odpowiedz
(06-06-2014, 13:06)military napisał(a): Wiadomo, jak wygląda wersja na X360? Gdzieś tam czytałem że lepszy framerate, ale czy cała reszta to też taka bieda?

Nie no skąd. Jest tak jak w wypadku wszystkich innych gier - wersje z PS3 wyglądają tragicznie, a na X360 są na poziomie zbliżonym do XOne :P.

Oczywiście, że nie ma konkretnych różnic, ani na poziomie framerate, ani oprawy jako takiej:

http://gamingbolt.com/watch-dogs-visual-analysis-ps4-vs-xbox-one-vs-pc-ps3-vs-xbox-360

Trzeba przywyknąć, że zaczyna się wysyp tytułów docelowo tworzonych na next geny (w przeciwieństwie do większości gier z ostatniego półrocza), więc past genowe porty będą mocno upośledzone.

Odpowiedz
W przypadku Skyrim różnica w liczbie klatek była OGROMNA, tak samo HL2, a i w GTAV jest zauważalna, natomiast RDR różniło się ilością krzaczorów i takich tam szczegółów (i chyba miało na PS3 niższą rozdzielczość) - więc wbrew pozorom pytanie zasadne.

Odpowiedz
(06-06-2014, 14:28)military napisał(a): W przypadku Skyrim różnica w liczbie klatek była OGROMNA, tak samo HL2, a i w GTAV jest zauważalna, natomiast RDR różniło się ilością krzaczorów i takich tam szczegółów (i chyba miało na PS3 niższą rozdzielczość) - więc wbrew pozorom pytanie zasadne.
Ale Skyrim to Skyrim :). W GTAV nie ma różnic i nie wiem skąd ten mit z "zauważalnymi" różnicami - ja mogę na palcach jednej ręki policzyć ile razy framerate spadł poniżej stałego poziomu w czasie 100h gry. Były jakieś problemy z wersją online jedynie. RDR miało niższą rozdziałkę, ale nie było to zauważalne, ani przeszkadzające.

Tak przy okazji - to w sumie zabawne, że teraz MS tłumaczy niższe rozdziałki portów i mniejszą ilość FPS na XO faktem, że to "gameplay się liczy" ;).

Odpowiedz
No to jest śmieszne, ale nie rozumiem, czemu udajesz, jakby problemu nie było - w większości przypadków jest wersja lepsza i gorsza, czasem po jednej stronie, czasem po drugiej. Nie jestem fanbojem i nie bronię MS - po prostu, jako że mam możliwość wyboru wersji, chciałbym wybrać lepszą. Z nagrań z sieci wynika, że PS3 ma paskudny screen tearing i problemy z utrzymaniem 30 klatek. Na 360 wygląda to lepiej.

Szukałem też porównań nowego Wolfa, ale tutaj kompletna dupa - praktycznie brak filmików z past genów.

Odpowiedz
(06-06-2014, 16:04)military napisał(a): No to jest śmieszne, ale nie rozumiem, czemu udajesz, jakby problemu nie było - w większości przypadków jest wersja lepsza i gorsza, czasem po jednej stronie, czasem po drugiej. Nie jestem fanbojem i nie bronię MS - po prostu, jako że mam możliwość wyboru wersji, chciałbym wybrać lepszą. Z nagrań z sieci wynika, że PS3 ma paskudny screen tearing i problemy z utrzymaniem 30 klatek. Na 360 wygląda to lepiej.

Bo to nie jest problem. I nie zrozum mnie źle, jeśli port jest do dupy, to jest dupy - nie mam zamiaru tego ukrywać. Po prostu do póki nie ma skrajności w stylu Skyrima, czy New Vegas (framerate na poziomie 10 FPS i zwiechy co 5 min), czy kwiatków pokroju poobcinanych tekstur lub efektów, to nie widzę powodu do rozpaczy. Ciut mniejsza rozdziałka czy odrobinę większy aliasing nie robi mi po prostu różnicy na 32' TV. Często nawet na porównaniach video niektóre różnice (o ile są) są ledwo dostrzegalne.

Bardziej by mnie bolało granie na kiepskim PC w gry, które u innych wyglądają pierdyliard razy lepiej, a ja bym się musiał męczyć z najniższymi ustawieniami :).

Odpowiedz
Cena taka sama, różnice jednak są - więc czemu miałbym wybrać gorszą wersję, skoro wybór lepszej nic mnie nie kosztuje? O to mi chodzi i tylko o to.

Pytanie brzmi jeszcze, na ilu płytach wychodzi WD na 360, bo jak na więcej niż dwóch, to PS3 będzie opcją domyślną.:)

Odpowiedz
Pamiętaj, że nie każdy ma dwie konsole ;). Ale wiem o co chodzi, bo swego czasu tytuły multiplatformowe też kupowałem na X360. Inna sprawa, że wtedy porty na PS3 faktycznie były skopane często.

WD na X360 jest na dwóch DVD.

Odpowiedz
Watch Dogs na PS4 wygląda gorzej niż GTAV na PS3. Boskie :)

Co do gry się nie wypowiem, bo nigdy w nią nie zagram. Usnąć można oglądając gameplaye.

Odpowiedz
Łocz dogs tworzy rasistów:

[Obrazek: 10341585_245817572282273_4971535782817381831_n.jpg]

Odpowiedz
Modderzy znaleźli w kodzie gry na PC pliki odpowiadające za efekty graficzne na poziomie pierwszej, ryjącej beret prezentacji. Powstają już mody dodające obsługę wszystkiego.

http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=838538

Po zmodowaniu (a raczej odblokowaniu opcji, bo nic tam przecież nie zmieniali, nie dodawali od siebie), wygląda to tak:

[Obrazek: 14428220152_5dae42663c_h.jpg]
[Obrazek: Watch_Dogs_2014_06_07_20_26_13_740.png]
[Obrazek: watch_dogs_2014_06_1425uii.png]
[Obrazek: watch_dogs2014-06-161s3sny.jpg]
[Obrazek: watch_dogs2014-06-1615bbzj.jpg]

To jest kurde piękne. Tyle pracy grafików wyleciało z ostatecznego produktu, ale na szczęście wraca.

Ubisoft prawdopodobnie wyłączył sporo bajerów, żeby... nie było widać tak dużych różnic między konsolami a PC.

Face. Palm. Facepalm.

Odpowiedz
Nie wygląda wcale jakoś porażająco lepiej niż zmodowane GTA IV (!!!), a i w ogólnym rozrachunku (oświetlenie, klimat, kolorystyka) wciąż wygląda to o klasę (talentu) gorzej od GTA V. Rzemieślniczą robotę od tej będącej owocem pasji i talentu jednak bardzo łatwo odróżnić i nawet najostrzejsze tekstury nie są w stanie, przynajmniej mnie, zmylić.

Odpowiedz
Może masz zepsuty monitor.:)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon