Wolfgang Petersen
Kultowiec.

Kocham przynajmniej 4 jego filmy, a "Troja" to dla mnie jedno z ukochanych historycznych widowisk <3
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
"Troja" (wyłącznie reżyserska) 10/10, lepsza niż Gladiator.
Das Boot muszę w końcu powtórzyć.

Odpowiedz
"Okręt" widziałem kupę lat temu, w czasach licealnych. Także do powtórzenia.

Co ten gość ma za cudowną filmografię, do tego niesamowicie różnorodną. Zapisał się w piękny sposób w historii kina.

Odpowiedz
Cholera. Na ścianie mego pokoju wisi oprawione zdjęcie tego Pana z oryginalnym autografem i dołączonym certyfikatem (prezent od najukochańszej ciotki na świecie nabyty przezeń niegdyś na brytyjskim car bootcie).

"Das Boot" to z kolei jeden z najdłużej odkładanych seansów w moim życiu. Wypadałoby uczcić pamięć Wolfganga i to zmienić w najbliższym czasie.

Odpowiedz
RIP Okręt to do teraz niedościgniony wzór kina podwodniackiego. Natomiast Perfect Storm ma niesamowity klimacik i nawet parę dni temu oglądałem w TV z niegasnącym zainteresowaniem. Troy to jego opus magnum w Hollywood, zdecydowanie.
“A man holds sacred only 3 things. His home, his children, and his mother. He who dares to harm any of these, whomever god he serve, pray to them for mercy. You will receive none from the man.”

Odpowiedz
Cytat:Okręt to do teraz niedościgniony wzór kina podwodniackiego.

Przy czym miejscami idzie w tanie efekciarstwo i kompletne absurdy.

Odpowiedz
Dla mnie Troja to niedocenione arcydzieło, w chui lepszy niż Gladiator, dodam jeszcze zajebiste "Na Linii Wroga" z Eastwoodem i Malkovichem który daje tam niesamowity popis.

Odpowiedz
oczywiście, że tak. Ale nic co zrobiono dotąd nie dostaje mu do pięt :>
“A man holds sacred only 3 things. His home, his children, and his mother. He who dares to harm any of these, whomever god he serve, pray to them for mercy. You will receive none from the man.”

Odpowiedz
In the Line of Fire to turbo kozacki film. Petarda absolutna
.

Odpowiedz
Das Boot to chyba mój ulubiony film wojenny (wersja reżyserska, nie widziałem go w formie serialu), prócz tego lubię Na Linii Ognia. Reszta jest przeciętna albo wręcz nieoglądalna, ale za sam Okręt Petersonowi należy się pomnik.

Swoją drogą ostatnio znowu katuję ten motyw:

Odpowiedz
Kawał solidnego reżysera - Neverending Story czy Enemy Mine to świetne filmy z dzieciństwa, a potem była choćby Epidemia czy Troja. O Okręcie nie da się napisać inaczej niż klasyk.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
W sumie dużo to tych filmów nie miał.
Oczywiście są tacy co mieli mniej
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Gieferg napisał(a):"Troja" (wyłącznie reżyserska) 10/10, lepsza niż Gladiator.

Powtórzysz to pod przysięgą?

Odpowiedz
(16-08-2022, 22:06)shamar napisał(a): W sumie dużo to tych filmów nie miał.

[Obrazek: sxv-wtf.gif]

Odpowiedz
Ale są też tacy co mieli więcej.
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
Są też tacy co nie mieli żadnych
.

Odpowiedz
Jest również kilku, którzy mieli tyle samo...

Dorzuciłbym jeszcze "Air Force One", który bardzo lubię.
Wszystko jest możliwe, niemożliwe zabiera tylko trochę więcej czasu.

Odpowiedz
(16-08-2022, 22:06)shamar napisał(a): W sumie dużo to tych filmów nie miał.

[Obrazek: not-very-bright-betty-white.gif]

Odpowiedz
Heh, dosłownie parę dni temu przypomniałem sobie Perfect Storm - przekozacki film. Dziś już takich nie robią. Aż trudno uwierzyć, że gość zakończył karierę żałosnym Posejdonem.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Dodam jeszcze "The Perfect Storm"
(16-08-2022, 21:51)Norton napisał(a): Das Boot to chyba mój ulubiony film wojenny (wersja reżyserska, nie widziałem go w formie serialu), prócz tego lubię Na Linii Ognia. Reszta jest przeciętna albo wręcz nieoglądalna, ale za sam Okręt Petersonowi należy się pomnik.

Swoją drogą ostatnio znowu katuję ten motyw:

Jest i serial z 2 sezonami. Solidna rzecz.

Enviado desde mi RMX3363 mediante Tapatalk
"Rząd nie jest dla nas rozwiązaniem, jest dla nas problemem." Ronald Reagan

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości