Złote Globy
Mefisto napisał(a):Już pomijam fakt, że większości nominowanych na oczy nie widziałem dzięki kochanym dystrybutorom.
Mefi, te filmy ledwo co weszły w Stanach, nie ma się co złościć... :)

Mnie najbardziej ucieszyła wygrana Laury Linney - kapitalny serial i kapitalna rola, które przeszły właściwie bez echa. Plus nagrody dla Glee - przy Chrisie to się nawet wzruszyłam!

W filmach - no cóż, The Kids Are All Right chyba niestety nie miało z czym przegrać (film jest wielce OK, ale nie bardzo dobry), co do Finchera, to również mnie cieszy, z filmów, które widziałam, nalepszy bez dwóch zdań. Natalie Portman zagarnia nagrodę za nagrodą - szkoda :P

I to by było na tyle, nie mogę znaleźć klipu z Jane Lynch odbierającą statuetkę :(
DON'T BLINK AND TURN LEFT.

Odpowiedz
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OkaR_JguWJI[/youtube]
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
W sumie po raz kolejny poswiecilem nocke i dostalem do bolu przewidywalne Globy. Az sie bije w piers, ze nie poszedlem do bukmachera, gdyz wszystkie moje typy by weszly :razz:
Co do samych nagrod to wiadomo, jak wielki milosnik, wolalbym "Inception" w kazdej kategorii, ale zwyciestwo "The Social Network" mi najmniej przeszkadza, gdyz ten film tez mi si€ podobal i podoba. :smile:
Ciekawy czy podczas Oscarow, bedzie rownie przewidywalnie. :smile:
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Dzięki, slepy :)
Jest wspaniała!
DON'T BLINK AND TURN LEFT.

Odpowiedz
Okazuje się, że Złoty Glob za całokształt kariery aktorskiej dla Roberta De Niro przyniósł laureatowi powód do wstydu. Niedługo po odebraniu statuetki, trofeum... rozpadło się na części. (...)

(...) niedługo po zakończeniu ceremonii 67-letniemu aktorowi przyszło tłumaczyć się reporterom z braku statuetki. Zawstydzony gwiazdor przyznał, że nagroda niemal natychmiast się popsuła.

"Odpadła od niej górna część. Ostrzegali mnie, że tak się może stać. Będą musieli to teraz przylutować" - wyjaśnił De Niro za kulisami gali.
(interia)

:mrgreen:

Szkoda, że za kulisami się rozpadła, a nie na scenie.
Quite an experience to live in fear, isn't it?
That's what it is to be a slave.

Odpowiedz
Raczej powód do wstydu dla Stowarzyszenia, że mu takiego bubla dali.

Odpowiedz
Mierzwiak napisał(a):A może po prostu większości głosujących się zwyczajnie podobał?

Ty jeszcze wierzysz w takie rzeczy? 8 lat masz czy jak? :D

Cytat:Oczywiście nie bierzesz tego pod uwagę, no bo jak to? Nie zgadzasz się z tym werdyktem, więc koniecznie musisz jakoś go wytłumaczyć. Po co?

Kto powiedział, że się nie zgadzam? W którym momencie to napisałem - wytłuść mi to i walnij 25 fontem.

Cytat:Powalająca teza Mefi, naprawdę.

Jaka znowu teza? To moje odczucia. Poza tym zaprzecz, że jest inaczej. Chciałbym uwierzyć, że gdyby tam nie było fejsbooka, tylko powiedzmy ribook, to nagrody byłyby te same. To wszystko jeden wielki marketing dude :)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Jakuzzi napisał(a):Co jak co, ale trzeba miec jaja zeby wytknac fakt nominowania filmu wylacznie dla celow marketingowych. Jestem naprawde wdzieczny Gervaisowi za zjechanie Turysty na oczach tworcow i aktorow.

Klasa. Wyslijcie brytyjczyka, to poprowadzi ceremonie ostro, z jajem i przytupem - zero slodzenia. Swoja droga chyba tylko Jimmy Carr bylby lepszy w ostrym jechaniu po gwiazdach.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Mefisto napisał(a):Social wygrał chyba tylko dlatego, że jest trendy i zapewne, gdyby film bazował na historii Coca-Coli dostałby dosłownie gówno

Cola tez jest trendy.

wojtky napisał(a):Pomijając już nawet brak Breaking Bad w głównej kategorii, Mad Men w pełni zasłużył na wygraną.

Szlag by Cie trafil i ten twoj Mad Men. :) Trzy zlote globy z rzedu to za malo? Wlasnie dobrze, ze pojawil sie nowy gracz w kategorii najlepszych dramatow i w koncu pozbawil Mad Men pierwszenstwa, bo to sie juz robilo nudne. Mam zreszta nadzieje, ze tak samo stanie sie podczas Emmy's.

wojtky napisał(a):A glob dla Buscemiego to pomyłka.

No tak, bo to przeciez taka fatalna kreacja.

Odpowiedz
Bucho napisał(a):Wyslijcie brytyjczyka, to poprowadzi ceremonie ostro, z jajem i przytupem - zero slodzenia. Swoja droga chyba tylko Jimmy Carr bylby lepszy w ostrym jechaniu po gwiazdach.

W ogole tak sie zastanawiam nad intencjami stowarzyszenia, ktore musialo przeciez znac tresc tekstow Gervaisa i miec swiadomosc tego, ze gala stanie sie niemalze Hollywood - Roast. Dla mnie Hollywood to wdzieczny material do kpin i zartow na jego temat nigdy za malo, ale z drugiej strony jakbym kogos zapraszal na impreze, to staralbym sie go raczej nie obrazac. Co wiecej, Gervais jedzie przeciez takze po samym stowarzyszeniu, krytykujac marketing przy nominacjach dla Turysty. Albo wiec nadzor nad Gervaisem byl dziurawy, co raczej mozna odrzucic, albo po prostu stowarzyszenie uznalo, ze tego typu obrazliwy humor jest w rzeczywistosci niegrozny, a ewentualny rozglos spowodowany oburzeniem zapewni dodatkowa promocje.

Odpowiedz
Edit: Heh, zbieg okoliczności, Jakuzie?

Bucho napisał(a):
Jakuzzi napisał(a):Co jak co, ale trzeba miec jaja zeby wytknac fakt nominowania filmu wylacznie dla celow marketingowych. Jestem naprawde wdzieczny Gervaisowi za zjechanie Turysty na oczach tworcow i aktorow.

Klasa. Wyslijcie brytyjczyka, to poprowadzi ceremonie ostro, z jajem i przytupem - zero slodzenia. Swoja droga chyba tylko Jimmy Carr bylby lepszy w ostrym jechaniu po gwiazdach.
Posiadacze złotych globów chyba dwa razy się zastanowią, kiedy przyjdzie im do głowy zatrudnić po raz kolejny brytola:

Update: Rob Shuter of PopEater reports that one Hollywood Foreign Press Association (they put on and vote for the awards) told him that Gervais will not return as host -- and won't ever get nominated for a Golden Globe, either.

"Ricky will not be invited back to host the show next year, for sure," the HFPA member said. "For sure any movie he makes he can forget about getting nominated."

Update II: Hollywood Foreign Press Association President Philip Berk told The Hollywood Reporter that, "He definitely crossed the line. And some of the things were totally unacceptable. But that's Ricky."

And he had no idea what was coming.

"I had absolutely no idea what Ricky was going to say so anything I heard was heard was the same time you heard it," Berk said. "When you hire Ricky Gervais, you expect the unexpected."

http://www.huffingtonpost.com/2011/01/17/ricky-gervais-golden-globe-host-doesnt-care-if-anyone-was-offended-by-jokes_n_809967.html

Odpowiedz
Crov napisał(a):"Ricky will not be invited back to host the show next year, for sure," the HFPA member said. "For sure any movie he makes he can forget about getting nominated."

Super. Pewnie od dzis mozemy zapomniec o jakichkolwiek docinkowych komediowych wystepach na filmowych ceremoniach.

Cytat:"I had absolutely no idea what Ricky was going to say so anything I heard was heard was the same time you heard it," Berk said. "When you hire Ricky Gervais, you expect the unexpected."

Pewnie, ze tak mowi, bo co ma mowic? Jakos sie musi wytlumaczyc.

Odpowiedz
przypomnijcie mi, ile złotych globów dostał Fincher za 'Siedem'?

dziękuję.

Odpowiedz
http://www.hollywoodreporter.com/news/top-golden-globes-exec-ricky-72542

In a statement released Monday, a representative for the HFPA said: "We loved the show. It was a lot of fun and obviously has a lot of people talking. When you hire a comedian like Ricky Gervais, one expects in your face, sometimes outrageous material. Certainly, in this case, he pushed the envelope and occasionally went too far. The HFPA would never condone some of his personal remarks. Overall, however, the show was among the best we've ever had and we were pleased."

Ergo: chuj wie jak to będzie.

Mental napisał(a):przypomnijcie mi, ile złotych globów dostał Fincher za 'Siedem'?
178 i pół, oraz jednego z czekolady.

Odpowiedz
Cytat:Co wiecej, Gervais jedzie przeciez takze po samym stowarzyszeniu, krytykujac marketing przy nominacjach dla Turysty.

Zapomnialem, ze Gervais pojechal tez przeciez po samym prezesie: "I just had to help him off the toilet and pop his teeth in.” - rotfl. :)

Odpowiedz
Szaman napisał(a):Straszne są te "globowe" komentarze na Filmwebie, aż strach pomyśleć co będzie się działo po Oscarach. Tego portalu już naprawdę nie da się czytać, i to nie dlatego, że nie zgadzam się ze zdaniem użytkowników.

Mały OT, jeśli mi wolno: Owszem, nie da. Oczywiście większość użytkowników nie widziała nawet połowy nominowanych filmów, ale już zdążyli osądzić i zawyrokować, kto musi być zwycięzcą, a komu nie wolno. Poziom tam nigdy nie był tak niski jaki jest od kilku miechów. A dodawszy do tego ostatnią aferę z trollami i stosunek do niej administracji, mamy ostatni już chyba sygnał, że należy spadać. Mógłbym zresztą napisać pracę magisterską, a może i doktorat o tamtym portalu, ale dosyć już słodzenia.

BTW, co oni w ogóle mają z tym ciągłym wypychaniem "Wyspy tajemnic"? Że średnio oceniony to jedna sprawa (mi się w zasadzie naprawdę podobał), ale lutowa premiera raczej dyskwalifikuje...

Zaiste, szczerze jestem pod wrażeniem wielu tekstów tego pana. Sądzę, że zarówno kawałki o "Turyście", jak i o wieku dyrektora nie będą karane śmiercią, ale już np. to a propos Travolty-Cruise'a może się negatywnie odbić. A szkoda...

Z wyników jestem bardzo zadowolony, obawiałem się, że Depp wygra za "Alicję", a jednak miła niespodzianka. Wygrana TSN wg mnie zasłużona, Firth i Portman też do przewidzenia i jak dla mnie również zasłużenie, natomiast drugi plan ciężko mi oceniać, bo "Fightera" jeszcze nie widziałem.
Za to pewnie wygrana lidera NIN może budzić kontrowersję, ale w tym roku trudny wybór, kilka przezacnych soundtracków, trudno mi wybrać najlepszy, ale na pewno ten znalazłby się w gronie.

Odpowiedz
wojtky napisał(a):a gdzie ja napisałem że Buscemi dał dupy w BE?

Napisales, ze zloty glob dla niego byl pomylka, wiec...

wojtky napisał(a):Tylko proszę, nie pisz mi że Cranston (dopiero pierwsza nominacja), czy Hamm nie zasłużyli bardziej na statuetkę, niż on.

Cranston na pewno zasluzyl, nie moja wina, ze do tej pory go nie nominowali. Jesli jednak zapytasz mnie ktora kreacja jest lepsza, Cranstona w trzecim sezonie BB, czy Buscemiego w pierwszym sezonie BE, odpowiem: nie wiem. To sa dwie tak wysmienite kreacje, ze ani sie nie odwaze, ani nie uwazam za sensowne rozstrzygac, ktora byla lepsza.

Odpowiedz
Jakuzzi napisał(a):Jesli jednak zapytasz mnie ktora kreacja jest lepsza, Cranstona w trzecim sezonie BB, czy Buscemiego w pierwszym sezonie BE, odpowiem: nie wiem.

nie wiesz? Cranston w BB jest niedościgniony. 100x bardziej wymagająca rola niż miał do zagrania Buscemi. zaryzykuje stwierdzenie, że Buscemi przy Cranstonie wypada po prostu poprawnie. właśnie, przypomnijcie mi, ile złotych globów dostał "The Wire"?;)

Odpowiedz
Mental napisał(a):właśnie, przypomnijcie mi, ile złotych globów dostał "The Wire"?;)
Przypomne, kiedy ty przypomnisz mi ile globów dostał The Shield.

OMG!

Odpowiedz
"The Shield" dostał jednego globa - w 2003 roku w kategorii serial dramatyczny. w sumie jestem zaskoczony, bo byłem przekonany, że podobnie jak inne arcydzieła, też został olany na rzecz serialu o Twitterze i MySpace.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon