Złote Globy
Tylko strasznie paskudna.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Zaskoczyły mnie wyróżnienia dla Reniferka. Raz, że to dobry serial, ale myślałem że nagrody pójdą do Pingwina, a dwa - myślałem że to serial z 2023 roku :)
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Super że Saldana dostała. Chyba przypieczętowała tym samym Oscara. I super bo nie o najlepszy kobiecy występ 2024 roku.

Do tego Hacks, świetnie!!
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Saldana widać, że podjarana albo mocno świętowała. Nie jest to jakaś wybitna rola, ale niech ma. Z nominowanych pewnie była najlepsza. Cieszą nagrody dla The Brutalist. Mam nadzieję, że za reżyserię i główną rolę męską zgarną też Oscary, chociaż Emilia Perez nadal wydaje się głównym faworytem do rozbicia banku.

Poza tym, spoko, że Culkin dostał, mimo że A Real Pain jest mega słaby.

A ceremonia raczej z tych żenujących. Liczę, że Conan podciągnie w górę tę oscarową.

Odpowiedz
Tegoroczne nominacje:
https://variety.com/2025/film/awards/golden-globes-2026-nominations-1236601172/

Gala rozdania nagród odbędzie się 11.01.

Odpowiedz
trzeci sezon Białego Lotosu to nieporozumienie, nudna buła

nie czaję skąd tyle nominacji

Odpowiedz
(08-12-2025, 16:24)Spoilerowo napisał(a): nie czaję skąd tyle nominacji
Klasyk na Złotych Globach: znany i lubiany serial dostaje worek nominacji bez względu na to czy sezon z tego roku jest dobry, czy słaby. Z tych pięciu aktorskich nominacji ja bym zostawił jedną dla Aimee Lou Wood.

Odpowiedz
Możecie być spokojni o sukces kasowy Avatara. Już ma nominację za osiągnięcia w box office więc musi swoje zarobić :)

Wysłane z mojego CPH2481 przy użyciu Tapatalka
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.

Odpowiedz
Też mnie to serdecznie ubawiło :D
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Do pewnego momentu wszyscy byli przekonani że nikt nie odbierze statuetki Pennowi, a tu się okazuje że może to zrobić Del Toro za występ w tym samym filmie. ;)

Odpowiedz
Szczerze, to ani jednemu z nich nie kibicuję. Mam nadzieję, że może Stellan dowiózł aktorsko i jego w końcu docenią.

Zaskakuje mnie na jakiego nagle faworyta wyrasta Panahi. Może to nie zwykły przypadek (hehe) i naprawdę dowiózł tak dobry film, bo nie przypominam sobie by wcześniej dostawał nominacje do tego typu nagród.

Wysłane z mojego CPH2481 przy użyciu Tapatalka
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.

Odpowiedz
No właśnie też miałem pisać, że co też takiego się wydarzyło, że nagle Del Toro zgarnia nominacje i nagrody kosztem Penna. Jak dla mnie spoko. Wolę Del Toro a i rola taka jednak subtelniejsza. Skończy się pewnie tak, że ktoś trzeci skorzysta. Ciekawe czy między nimi się robi niezręcznie na tych eventach promujących film.

Odpowiedz
Tak jak w ogóle mi nie przeszkadza (mimo niewysokiej oceny filmu) Oskar za najlepszy film, reżyserią, albo dla Leosia, tak ani jeden ani drugi żadnego Oscara nie powinien dostać. A już Penn to w ogóle byłaby beka.
Tak samo jak ta czorna uj wie za co poza tym że jest czorna.

Odpowiedz
Gdzie dwóch się bije, tam Stellan korzysta. Weteran drugiego planu, zawsze wyciskający z roli maksimum. Dla mnie taki trochę europejski Dafoe (mniej więcej). Jeśli wszakże wygrać ma ktoś od Andersona, to rzeczywiście niech będzie to Del Toro. Penn jest super, ale jednak trochę szarżuje i ma łatwiejszą rolę, a Benicio - najlepszą. No i pojawia się przy akompaniamencie kapitalnego Dirty Work z debiutu Steely Dana (co nie ma większego znaczenia prócz tego, że uwielbiam akurat tych dwóch Żydów).

Odpowiedz
Doktorze, a kto był twoim zdaniem od nich lepszy w drugoplanowej w tym roku?

Stella, wiadomo zajebisty aktor, może i w ciemno można mu dać, bo filmu chyba żaden z nas nie widział, nie?

Odpowiedz
O jakim zgarnięciu nominacji wy piszecie? Przecież i Del Toro i Penn było typowani do nominacji za drugi plan, obaj ją dostali, a faworytem raczej jest Penn.

Odpowiedz
(08-12-2025, 17:53)PropJoe napisał(a): Doktorze, a kto był twoim zdaniem od nich lepszy w drugoplanowej w tym roku?
No nie będę ukrywać że nawet nie wiem kogo wymienić, ale no jednak od Oscara to trochę bym wymagał. Penn ma okropną i przeszarżowaną rolę (nawet jeśli taki był zamiar), a Del Toro wygląda jakby wpadł na plan w dresie się trochę powygłupiać i dobrze się przy tym bawił niewątpliwie.

No ale to nie ma co kruszyć kopii, jak któryś dostanie to wzruszę ramionami, ale niech to będzie Del Toro jak już musimy :D
Oczywiście Oscar dla takiego Isaaca albo Elodiego to jeszcze większe xd

Ale obstawiam, że Oscara zgarnie Leo i obaj obejdą się smakiem bo Akademia uzna że starczy.

Odpowiedz
(08-12-2025, 17:56)simek napisał(a): O jakim zgarnięciu nominacji wy piszecie? Przecież i Del Toro i Penn było typowani do nominacji za drugi plan, obaj ją dostali, a faworytem raczej jest Penn.
Sorry, to chyba ja namieszałem. Głównie kierowałem się tym, że Del Toro zgarnął jakieś tam nagrody stowarzyszeń krytyków (ale możliwe, że to był na razie jeden taki przypadek), co odczytuję jako przesunięcie się sympatii w jego stronę. A przynajmniej Penn nie wydaje się już takim faworytem, jakim był jeszcze kilka tygodni temu. Już samo pojawianie się Del Toro w nominacjach nie było takie oczywiste.

Odpowiedz
(08-12-2025, 17:56)simek napisał(a): O jakim zgarnięciu nominacji wy piszecie? Przecież i Del Toro i Penn było typowani do nominacji za drugi plan, obaj ją dostali, a faworytem raczej jest Penn.
No ja piszę w kontekście Oscarów, bo to tylko przystawka.
Przepraszam za skrót myślowy. To się więcej nie powtórzy.

Odpowiedz
@PropJoe

W ciemno, a jakże. 3/4 moich "przewidywań" w sezonie nagród opieram na przeczuciu, statystykach i - przede wszystkim - życzeniowym myśleniu. :) Oscary to tak czy siak parodia, więc dopasowuje się kompetencjami. W każdym razie najnowszy film Triera obejrzę z uwagi na (najwyraźniej) mocarną ekipę aktorską (szykują się cztery nominacje i spore szanse na drugim planie). No i wypada chyba nadrobić Najgorszego człowieka.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon