Banned
Liczba postów: 34,153
Liczba wątków: 77
Nie chce mi się pisać na temat tego filmu więc zacytuję samego siebie z Krótkiej piłki:
Mierzwiak napisał(a):Strasznie się rozczarowałem. Rogen irytujący, Banks momentami gra jakby występowała w dramacie, jakieś nic nie wnoszące epizody (albo Routh jest tak fatalnym aktorem, albo naprawdę był zażenowany swoją sceną), ogólnie scenariusz mogę określić wyłącznie słowem fatalny, nie spodziewałbym się po Smithcie tak okropnego nagromadzenia klisz.
Jest trochę zabawnych momentów, to fakt, ale Smith sam zarżnął swój film. W momencie gdy zaczęło się robić naprawdę zabawnie, gdy myślałem że film w końcu wskoczył na odpowiedni tor (parodia Star Wars), wtedy... nie, to trzeba samemu zobaczyć.
Wystawiłem 4/10, chociaż nie wiem za co.
04-07-2009, 11:17
Dużo pisze
Liczba postów: 444
Liczba wątków: 6
Do polowy fajny, zabawny i niegrzeczny, niestety potem zmienia sie w nedzne romansidlo, ktore ciezko ogladac.
04-07-2009, 11:28
Dużo pisze
Liczba postów: 399
Liczba wątków: 24
Dux, piszemy do Angory? Spółka autorska "Beata Klaps" wydaliła kolejne dzieło. Przy okazji nasz Adi (a także skromny moi) okazał się, cytuję, "zaczadzonym prymitywem, wychowanym na komiksach i telewizyjnych reklamówkach".
Panom SS przydałoby się chyba wychowanie na pewnych komiksach, aczkolwiek wątpię, by je zrozumieli. To jest mało powiedziane że ręce opadają. A nie chcę mówić więcej, bo mi posta usuną. Angora to fajne pismo, ja się zastanawiam czy oni jakąś pokutę odbywają, że karmią tych przebrzmiałych "kabareciarzy"? Już nie wiem czy bardziej żenujące są ich recenzje, czy felietony...
No dobra, klękajcie narody - oto Beata Klaps z recenzją Zacka i Miri!
P.S. Lecę na Esensję zgłosić ten szit do popkuriozum :]
fb.com/bart.poznaniak
19-07-2009, 22:55
Rating: Awesome
Liczba postów: 10,313
Liczba wątków: 55
Well, ktoś ma niezłe plecy i może sobie obrzygiwać filmy i srać na czytelników, bo i tak nikt go nie ruszy z tej rubryki.
Przynajmniej tak mi to wygląda.
20-07-2009, 00:50
Nowy
Liczba postów: 3,416
Liczba wątków: 8
E tam. Raczej z założenia taki charakter ma ta rubryka. Pamiętajmy, że Angora to nie The Economist ;)
20-07-2009, 09:33
Stały bywalec
Liczba postów: 13,338
Liczba wątków: 77
Rubryka, nie rubryka jakiś szacunek do widzów i czytelników mieć trzeba. Klaps strzeliła sobie klapsa. W czoło.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
20-07-2009, 09:51
Nowy
Liczba postów: 3,416
Liczba wątków: 8
Ale przynajmniej na forum filmowym mówimy o gazecie, o której inaczej byśmy nie wspomnieli. Kto wie, może nawet ktoś kupi kolejny numer, żeby zobaczyć, co tym razem zjechali panowie prześmiewcy?
20-07-2009, 10:01
Dużo pisze
Liczba postów: 399
Liczba wątków: 24
Negrin napisał(a):E tam. Raczej z założenia taki charakter ma ta rubryka. Pamiętajmy, że Angora to nie The Economist ;)
Wątpię czy chodzi o założenia. Takie NIE ma np. dział "NIE warto", w którym wypisywane są notorycznie bzdury rozmaite, a ja się czepiam tylko w przypadku tych największych, gdyż wiem, że to dla jaj i programowo w ten sposób. Natomiast panów SS nie posądzam o inteligencję pozwalającą na obśmianie czegoś z klasą, czy nawet z przekory. Oni moim zdaniem piszą, niestety, to co myślą...
W dzisiejszym numerze ukazał się kojelny do DUXowskim list wkurzonej czytelniczki, a ja właśnie siadam do pisania swojego. Aby zaświecić przykładem, ślubuję uroczyście olać Angorę, nie kupować jej i odradzać wszystkim, dopóki te osły będą tam siedzieć.
Takoż i wam odradzam, NIE KUPUJCIE ANGORY. Ciekawe skądinąd teksty nie rekompensują świadomości wspomagania finansowego "Beaty". Amen :)
fb.com/bart.poznaniak
20-07-2009, 12:21
Bart napisał(a):Takoż i wam odradzam, NIE KUPUJCIE ANGORY.
Spoko, nigdy tego nie kupowalem i w ogóle nie wiem o co całe halo.
20-07-2009, 12:31
Miszczu AVTAKa 2014/18/22
Liczba postów: 30,278
Liczba wątków: 67
Sympatyczny filmik - lepsze to to znacznie od Jersey Girl, ale do tych lepszych filmów Smitha sporo brakuje. Dialogi jak zawsze super, aktorsko też świetnie - rządzi Mewes, a epizod Longa i Rutha miażdży. Od Smitha można było jednak więcej oczekiwać. Dałbym 6/10, ale jednak jako fan View Askewniverse bawiłem się dobrze, więc 7/10
24-01-2010, 17:21
|