Zapowiedzi
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Polska dystopia. Obejrzę z ciekawości.

Odpowiedz
Ten film BEDZIE dobrze wyglądał.

Odpowiedz
Wszystkie jego filmy dobrze wyglądają. I pewnie na tym się jak zwykle skończy :)
Znowu czarno-biały żeby się studenci kulturoznawstwa masturbowali?
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Tak, bo nad art-housem walą konia tylko studenci filmoznawstwa. Ciężko przyjąć do wiadomości, już abstrahując nawet od kina Pawlikowskiego, że szeroko rozumiany artyzm w kinie może się podobać nie tylko snobom? :)

Odpowiedz
A czy ja pisałem ogólnie o kinie artystycznym czy konkretnie o kinie Pawlikowskiego, które jest tym samym na jedno kopyto?
To wbrew pozorom proste pytanie.

Odpowiedz
Na jedno kopyto bo jest stylistycznie zwięzłe? Co zresztą nie powinno dziwić, skoro sam Pawlikowski traktuje te trzy ostatnie filmy jako nieformalną trylogię. Dlatego po prostu bawi pisanie że to robienie czegoś pod publiczkę kiedy wyraźnie stoi za tym świadoma i konsekwentna decyzja artystyczna.

BTW, Idy do dziś nie oglądałem a Zimna Wojna nie zrobiła na mnie większego wrażenia, ale Fatherland wygląda najciekawiej z tej trójki.

Odpowiedz
No więc tutaj może się odbyć długa i prowadząca donikąd dyskusja co jest artystyczną formą a co jest już męczącą manierą.
Ty uważasz Pawlikowskiego za artystę a ja za cwanego hochsztaplera, kręcącego przeciętne filmy "festiwalowe".

Odpowiedz
"Ida" była taka se, generalnie nudna. Ale "Zimna wojna" już byla bardzo dobra i lubię ten film. Nie masturbowałem się ani przed, ani w trakcie, ani po. Nie jestem też studentem filmoznawstwa.

Odpowiedz
(28-05-2026, 17:48)nawrocki napisał(a): BTW,  Idy do dziś nie oglądałem a Zimna Wojna nie zrobiła na mnie większego wrażenia, ale Fatherland wygląda najciekawiej z tej trójki.
Sam bardzo chętnie obejrzę. Nie będę mieć problemów z wystawianiem wysokiej oceny jak film zasłuży :)

Odpowiedz
Najlepszy film Pawlikowskiego to ten o lesbijkach :D
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz

Odpowiedz
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości