Zapowiedzi

Uu, bioterroryzm. Chroń swoje DNA! :)
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
10 lat zabrało naszym użycie Inception horn.

Nie wiem czy mam być pod wrażeniem czy umrzeć z zażenowania.

Odpowiedz
To drugie, patrząc jak tego nadużywają :).

I te napisy jak z powerpointa.

Ładnie to wygląda. Ale zapowiada na jakąś padakę.  

Odpowiedz
No tak, idealne połączenie do filmu o Piłsudskim :)

Odpowiedz
Ja to tu tylko zostawię ;)
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz

O nie... Te subtelne nawiązania.

Odpowiedz
https://www.o2.pl/artykul/patryk-vega-nakreci-kolejny-film-tym-razem-wezmie-pod-lupe-polska-pilke-nozna--6410290997667457a

Nie mogę się nie doczekać :)

Odpowiedz
Pffff, o 15 lat za późno. Wtedy to się działo, a telefony leciały za telefonami po zakup wyników ;) Co on teraz chce pokazać? Zboczonych menadżerów molestujących nastoletnich juniorów?
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
ale piłkarki poker już został nakręcony :P
tak że o.

Odpowiedz
Teraz największą patologią środowiska piłkarskiego są żałosne wyniki przy komfortowych warunkach i dobrych pieniądzach, więc średnio się to nadaje na film, no bo cóż można pokazać? Narąbanych piłkarzy w towarzystwie dziwek na godziny przed meczem w europejskich pucharach?

Odpowiedz
A odkąd to Vega potrzebuje fabuły, na której można oprzeć film?

Odpowiedz
Nie no, ale politycy czy lekarze to środowisko będące kopalnią patologii generującej mnóstwo anegdot, które Vega chętnie przenosi na ekran. U gangsterów też nie problem o byle jaką fabułę, a piłkarze? Piłkarze trenują, część z nich imprezuje i to właściwie tyle.

Odpowiedz
Ale czy to będzie film o stricte piłce nożnej? Według mnie nie. Będzie to bardziej coś w stylu "Piłkarskiego pokera" i zakulisowych gierek działaczy. Pewnie ustawianie meczów, jakaś afera wzorowana na Fryzjerze, może wątek piłkarza-alkoholika w stylu Dawida Janczyka.

Odpowiedz
Dokładnie. To będzie na bank o środowisku "historia". Piłkarz jakiś to będzie jeden z wątków i też stawiam na Janczyka. Ewentualnie jeszcze Lewandowskiego, jako drugi biegun. Do tego pewnie jakiś emerytowany i tutaj wyborem będzie Hajto ze swoimi truskawkami na tortach i rozjeżdżaniem staruszki. Nie zdziwi mnie były zawodnik-trochę polityk, czyli Tomaszewski.

Głównie to będzie jednak o działaczach. Lato, Kręcina, Boniek, Listkiewicz. Tutaj Vega ma materiału, że hoho. Afera fryzjera to absolutny punkt obowiązkowy.
.

Odpowiedz
Do tego można wrzucić jeszcze jakiegoś dziennikarza sportowego i temat samograj. Szkoda, że akurat Vega.

Tak swoją drogą jednym z moich marzeń filmowych jest film o FIFA, najlepiej w reżyserii Scorsese. Albo Finchera.

Odpowiedz
Film o FIFA jako poważne nowożytne kino "gangsterskie"? Fantastyczna sprawa. Skupione wokół jakiegoś konkretnego wątku, typu przehandlowanie mundialu Katarowi. Chociaż może to bardziej materiał na miniserial takiego HBO. Świetny pomysł i wielki potencjał. Tylko wtedy faktycznie najlepiej jakby unikało to w ogóle tematu piłki nożnej jako takiej. Jeszcze lepiej by działała taka opowieść.
.

Odpowiedz
[Obrazek: 68585652_1314887738686191_21154176111466...e=5DE45DB0]

Robią film na podst. komiksów dla dzieci "Ryjówka przeznaczenia".

Odpowiedz
Zwiastun Ryjówki przeznaczenia:

Wygląda to obiecująco. I fajny refreshing po tych ciągłych CGI-animacjach.

EDIT: Jest i wersja anglojęzyczna.

Odpowiedz

Odpowiedz
Brakuje Welshly Arms - Legendary. Bez tego nie działa

A tak poważnie, to pierwsza połowa zwiastuna jest nawet ok. Dopiero jak wchodzą te nazwiska w rytm, to się sypie, ale plus za to, że krótki. Poniewieranie Piłsudskiego to spoko pomysł. Może nie będzie tutaj tylko wygłaszał przemów. Nawet chętnie zerknę na to
.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości