Zapowiedzi
Netflix stworzy animowanego Kajko i Kokosza. Na pracami czuwają aktualni twórcy komiksowych przygód wojów.

Odpowiedz
(06-12-2020, 14:58)OGPUEE napisał(a): Netflix stworzy animowanego Kajko i Kokosza. Na pracami czuwają aktualni twórcy komiksowych przygód wojów.

O kurde. Ciekawe jak to spieprzą?
Z pozycji hardcorowego fana to nie ma prawa się udać :D
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Było? Interesująco to wygląda.

Odpowiedz
Kolejny potencjalny polski "hicior" wielkiego czerwonego N. ;)

Odpowiedz
Polski Netflix rzuca tym razem rękawicę TVN-owi ;)

Odpowiedz

Odpowiedz
Maślona kręci film o Kościużce i jego czarnoskórym słudze.

https://www.filmweb.pl/news/Autor+%22Ataku+paniki%22+opowie+o+Tadeuszu+Ko%C5%9Bciuszce+i+Jeanie+Lapierre-141489

Fajnie by było jakby ten film koniec końców nie kontynuował złej passy polskich widowisk historycznych.

Odpowiedz
A wiemy w ogóle że to ma być widowisko? Przecież z opisu wynika że film może się równie dobrze toczyć w trzech izbach jakiegoś dworku gdzie Kościuszko z ekipą będzie dyskutował i knuł.

Odpowiedz
Czy Kościuszko będzie czarny? Jeśli tak - niech zagra go Denzel Washington.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
To nie USA i Wyspy. Zresztą białym draniom nie zmienia się koloru skóry. Tak, wiem, że Kościuszko był za wyzwoleniem Murzynów, ale zamieszki BLM twierdziły inaczej ;). Poza tym i tak temu flickowi oberwie się za white saviora, czarnego jako sługusa i kłamstwa, że Europa kiedyś była wyłącznie biała :).

Poza tym pomysł wydaje się ciekawy.

(02-03-2021, 18:19)simek napisał(a): A wiemy w ogóle że to ma być widowisko?

Filmweb pisze, że: "Widowisko powstanie dla Aurum Film..." :).

Odpowiedz
Jeszcze się okaże, że to nie Tadzio walczył o naszą wolność, tylko czarni.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Myślałem, że po Vedze nic już mnie nie zaskoczy... ?

Dla równowagi - prezentowany m.in. w ramach Nowych Horyzontów film z pogranicza fabuły i dokumentu. Historia młodej rodziny, mieszkającej z dala od zgiełku wielkiego miasta. Ich spokój burzy pojawienie się wujka, który ma pomóc w remoncie wiejskiego domu. W obsadzie Błażej Kitowski, Magdalena Sztorc, Tomasz Schimscheiner i Alicja Kitowska. Premiera 16 kwietnia.

Odpowiedz
(10-03-2021, 15:11)Trailery Srailery napisał(a): Myślałem, że po Vedze nic już mnie nie zaskoczy... ?

To coś przynajmniej nie udaje, że jest filmem, tylko wręcz przeciwnie - "film w filmie o filmie" i całości oczywiście nie widzę sensu oglądać, ale ten zwiastun nawet uroczy w tej meta-autoironicznej prześności. Tam była jakaś "aferka", nie? Jeśli nie jako wyreżyserowany (sic!) skandal promocyjny (wątpię) to tym bardziej Pujszo >>>> Vega.   

Odpowiedz

Odpowiedz
Wygląda jak gówno a będzie się oglądało jeszcze lepiej.
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
"A już za chwilę nasi bohaterowie przestaną pierdolić i powiedzą jak jest."

Genialne! Nawet Vega by tego nie wymyślił!

Odpowiedz
Film twórców 365 dni? 

Zajebista rekomendacja ;) Cóż, przynajmniej dożyłem czasów gdy można w polskim filmie walnąć panoramę z lotu ptaka na Warszawę w amerykańskim stylu!
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Widzieliście? Fajnie to wyglada. Ewidentnie niższy budżet, ale nakrecone porządnie.

https://vimeo.com/ondemand/bornforthesaber/382477319

Odpowiedz
Rzeczywiście fajnie nakręcone. Trzeba będzie rzucić na to okiem.
Tylko czemu w zapowiedziach to dałeś? Na filmwebie napisane, że to fabularyzowany dokument z 2019 roku.

Wysłane przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Bo nie ma chyba lepszego tematu do tego. Nie ogladalem, wiec recenzji nie zrobie. Takze chyba tu sie najlepiej nadaje.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości