Zapowiedzi
tomashec napisał(a):Mi najbardziej przypadło do gustu to foto:

Prawie jak "Kompania braci".

tomashec napisał(a):"Tajemnicy Westerplatte"

Czekam na ten film od dłuższego już czasu, odkąd mój umysł chyba pamięcią sięga, za mojego życia nie nakręcono w Polsce filmu o II Wojnie Światowej ukazujący jakąś bitwę z udziałem Polaków.
Demokracja: Bóg, który zawiódł

Odpowiedz
http://www.filmweb.pl/TYLKO+U+NAS+Pe%C5%82nokrwisty+zwiastun+komedii+%22Ko%C5%82ysanka%22,News,id=57286 - Polskie Addamsy...
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Nie wiem czy ktoś już wspominał ale chyba pierwszy w historii polskiej kinematografii film bierze udział w festiwalu w Sundance 2010. Ten film to "Wszystko co kocham". Więcej informacji na temat jego udziału - tutaj. Nawet jeżeli nie wygra nic to i tak już jest to sukces, że się tam pojawił. Sam jestem ciekaw tego filmu.

Co do zwiastunu Kołysanki to jakoś mnie to nie przekonuje. Niby śmiesznie ale Machulski się już trochę wypalił.
"Więcej socjalizmu - znaczy więcej demokracji." - Michaił Gorbaczow

"Istnieje marksizm dogmatyczny oraz marksizm twórczy. Ja stoję na istocie tego ostatniego." - Józef Stalin

Odpowiedz
[Obrazek: 62123-13.jpg]
Nie ma to jak polska pirotechnika. Widać chcieli pokazać, że wali jakiś większy kaliber, tyle że ładunek umieszczony został na powierzchni przez co mamy chmurę dymu nad trawą zamiast latających kawałków ziemii i leju. Można to oczywiście wykorzystać dzięki dobrym zdjęciom i montażowi (np. kamera szybko unosząca się po eksplozji razem z dymem- coś jakby ruch głowy), ale znając operatorów kręcących polskie koszmarki, to kamera będzie statyczna, gdzieś daaaleko od wybuchu, pokaże całą scenę ujawniając filmowy fałsz. Nie chcę być złym prorokiem, ale pewnie wyjdzie z tego kolejne dzieło na poziomie Battle of the Bulge.

Odpowiedz
Ja się kompletnie nie znam i mnie przedmówca dopiero uświadomi i wyjaśnił, ale też jak zobaczyłem tą fotke to taka coś nie halo była, chociaż prawdziwy wybuch to ja najwyżej petardy widziałem. Amerykańskie filmy mnie do innych przyzwyczaiły:P
Na sam film czekam jak najbardziej, może to mało sensu ma, ale kino polskie ma u mnie taryfę ulgową i nie musi być tak dobre jak zagraniczny film, żebym się do kina wybrał i pieniądze zostawił.

Odpowiedz
heh, akurat fotos z planu nie równa się zdjęciom z filmu - nie musicie się aż tak przypierdalać :)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Taa, a nasi w '39 latali w ruskich oficerkach z niemieckimi mauserami w garści (zdobyczne?) ;)

Odpowiedz
Bitwa będzie pewnie tylko w tytule, albo 20 statystów na krzyż.

Odpowiedz
Ze względu na temat bardzo bym chciał żeby ten film Hoffmanowi wyszedł ale znając życie wyjdzie "Ogniem i mieczem II" + kiepskie CGI aeroplany i tanki ;)

Odpowiedz
Plus siermiężna realizacja scen bitewnych. Jeżeli w ogóle takowe będą.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Kurde, tak łatwo będzie spieprzyć "Cud nad Wisłą", że niemal na pewno to zrobią, bo "jak coś może się nie udać, nie uda się na pewno" :) Jest to jedna z najważniejszych bitew w dziejach ludzkości. Taki temat zasługuje na rozmach jaki miał miejsce w filmie "Wojna i pokój":

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4SVC_9V8K5Y[/youtube]
Demokracja: Bóg, który zawiódł

Odpowiedz
Ronaldinho napisał(a):Jest to jedna z najważniejszych bitew w dziejach ludzkości.

Poniewaz tak mowia na historii w podstawowce ;)
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Skoro mają w tym brać udział grupy rekonstrukcyjne - to pewnie sceny bitewn będą wyglądały tak:

Odpowiedz
Ronaldinho --- trudno o rozmach na poziomie Wojny i Pokoju. Przecież to najdroższy film w historii kinematografii.

Odpowiedz
Na to wielu czekało, ale obawy są ogromne - że temat zostanie spierdolony to praiwe pewne. Z całym szacunkiem dla Patryka Vegi, którego cenię za "Prawdziwe Psy" i "Pitbulla" za to powinno się wziąć jakieś zagrawaniczne studio:

nadciąga THORGAL:
http://www.stopklatka.pl/wydarzenia/wydarzenie.asp?wi=62351

Odpowiedz
Kołysanka Juliusza Machulskiego:

- materiał z planu,

- teaster

Odpowiedz
Producent skasował informacje o Thorgalu, więc pewnie trochę sie zagalopował. W ogólę polecam stronę East Pictures - niezły ubaw. Można się dowiedzieć np. że Vega jest porównywany do Manna i Tarantino.

Teraz już jest ugrzeczniona wersja tej strony, reklamują tylko Ciacho 2, Oligarchę i Wor w Zakonie.

A tu wersja megalomańska: [Obrazek: s31.jpg]

Odpowiedz
Nie ma to jak opisywac komedie, ktora dopiero zacznie sie produkowac, jako "przebojowa".
I co to znaczy "mega horror"?

Odpowiedz
To znaczy, że jest mega :D

Świetna lista, uśmiałem się. Zwłaszcza 4 części Kiss Me! (Pocałuj mnie!?!) zapowiadają się na kino wysokich lotów. Znając realia to nakręcą tylko to.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości